το έχουμε σχεδόν το 25% ολόκληρου του πολιτισμού
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Yep!!! I failed today...
Collapse
X
-
Δεν νομίζω να το έχεις εσύ, αλλά είναι κάτι που το έχουμε σχεδόν το 25% ολόκληρου του πολιτισμού.Originally posted by Narcissus View PostΗ αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοείς. Βασικά δεν ξέρω και πολλά περισσότερα πράγματα, καθώς δεν είμαι γιατρός απλώς συζητάω με τους γιατρούς μου ό,τι με αφορά.
Βλέπεις την εικόνα καθαρά, αλλά όταν οτιδήποτε σίδερο ή φως λάμπει, σου βγαίνει η οφθαλμαπάτη σαν αδιαφανό χαρτί λίγους πόντους ή αριστερά ή δεξιά... Σε μένα είναι περίπου 5 χιλιοστά αριστερά η οφθαλμαπάτη...
Leave a comment:
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοείς. Βασικά δεν ξέρω και πολλά περισσότερα πράγματα, καθώς δεν είμαι γιατρός απλώς συζητάω με τους γιατρούς μου ό,τι με αφορά.
Leave a comment:
-
Δεν το ήξερα ότι υπάρχει για αστιγματιστικούς. Εγώ ακόμα από μικρός τα βλέπω διπλά. Διπλά εννοώ τις οφθαλμαπάτες στα αριστερα(έχω μάθει να ξεχωρίζω τα αληθινά από τα ψεύτικα) Ο αστιγματισμος μου χτυπάει μόνο στα φωτεινά πράγματα. Τι έχεις να πεις γιαυτό ?Originally posted by Narcissus View PostΕννοείται! Μάλιστα είναι αυτό που προτείνουν οι οφθαλμίατροι. Η όρασή σου θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Αυτό εξηγείται από το ότι στην πραγματικότητα τα κρύσταλλα των γυαλιών κάνουν τα αντικείμενα να φαίνονται μικρότερα από ότι είναι, οπότε αν η διαφορά βαθμών είναι μεγάλη αυτό γίνεται αντιληπτό από τον οργανισμό και έτσι δημιουργείται μια αίσθηση ζαλάδας.
Για τον αστιγματισμό αν είναι μέχρι 1 (αν θυμάμαι καλά) απλά μπαίνει +0,25 μυωπία στο φακό. Προφανώς εσύ είσαι εδώ. Για μεγαλύτερο υπάρχουν ειδικοί φακοί που απλά κοστίζουν ακριβότερα από τους απλούς μυωπικούς.
Leave a comment:
-
Epeidh foresa gyalia gia prwth fora sta 2 mou xronia kai ta evgala mia kai kalh sta 22 mporw na pw emperistatwmena pws poly aneta mporeis na ksexaseis oti ta foras efoson exeis ginei ena me afta...
Mou exei tyxei kai mena polles fores na ta psaxnw enw ta foraw.
Leave a comment:
-
Δεν τα φοράω μαζί. Μία το ένα μία το άλλο.φοράει γυαλιά και φακούς επαφής μαζί
Και γενικά ούτε φακούς φοράω, συνήθως δε φοράω τίποτα. Όταν παίζω και βλέπω παρουσιάσεις, μάθημα φοράω γυαλιά ή φακούς και όταν βγαίνω κάποιες φορές φακούς (όχι πάντα). Δεν έχω σοβαρή διαφορά ανάμεσα στα 2 μάτια για να ζαλίζομαι. Με τα γυαλιά ζαλίζομαι γιατί αν κοιτάς σε άλλο μέρος των γυαλιών αλλάζει το focus και έχεις πολύ κακή αίσθηση της απόστασης. Επίσης κουράζεται η μύτη μου και με ενοχλούν αν είναι έστω και λίγο βρώμικα...
Leave a comment:
-
Εννοείται! Μάλιστα είναι αυτό που προτείνουν οι οφθαλμίατροι. Η όρασή σου θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Αυτό εξηγείται από το ότι στην πραγματικότητα τα κρύσταλλα των γυαλιών κάνουν τα αντικείμενα να φαίνονται μικρότερα από ότι είναι, οπότε αν η διαφορά βαθμών είναι μεγάλη αυτό γίνεται αντιληπτό από τον οργανισμό και έτσι δημιουργείται μια αίσθηση ζαλάδας.
Για τον αστιγματισμό αν είναι μέχρι 1 (αν θυμάμαι καλά) απλά μπαίνει +0,25 μυωπία στο φακό. Προφανώς εσύ είσαι εδώ. Για μεγαλύτερο υπάρχουν ειδικοί φακοί που απλά κοστίζουν ακριβότερα από τους απλούς μυωπικούς.
Α, τώρα θυμήθηκα ένα fail που έφαγα τις προάλλες. Συγκεκριμένα, τότε που έγραφα στο Ground Zero στο thread του Dissidia και του τόνιζα πόσο πολύ μου αρέσει το The Messenger και ότι το άκουγα την ώρα που πόσταρα, αποροφήθηκα τόσο πολύ καθώς παράλληλα διάβαζα και ένα πολύ σημαντικό μέιλ, που ξέχασα τελείως ότι είχα βάλει να ζεστάνω γάλα. Με την ένταση του MP3 στο τέρμα δεν άκουγα και τους θυρύβους... οπότε μου ρθε μια μυρωδιά από καμένο! Τρέχω στην κουζίνα και το βλέπω όλο χυμένο και το μπρίκι κατάμαυρο. Έπεσε τρίψιμο μετά.....
Leave a comment:
-
Να ρωτήσω κάτι; Εγώ που έχω κάποια αισθητή διαφορά μυωπίας καθώς και λίγο αστιγματισμό, μπορώ να βρω φακούς επαφής ακριβώς κατάλληλους για την όρασή μου;
Leave a comment:
-
Ε, δεν είναι δυνατόν ρε συ τόσα χρόνια και να μη τα συνήθισες, εκτός κι αν τώρα που φοράς περισσότερο φακούς τα ξε-συνήθισες.
Διαφορετικά είσαι μια τραγική εξαίρεση, εγώ δεν ξέρω άλλον που να φοράει γυαλιά καιρό και να έχει κάποιο πρόβλημα.
Ότι μπορεί να ξεσυνηθίσεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ειδικά αν έχεις κάποια αισθητή διαφορά βαθμών ανάμεσα στα δυο μάτια δεν μπορείς από φακούς να επιστρέψεις σε γυαλιά με τίποτα. Δηλαδή θέλει πάλι το χρόνο του. Εν τω μεταξύ το σενάριο με τη σκάλα θα παραμένει πολύ πιθανό... χαχα
Leave a comment:
-
Άστα να πάνε... Απορώ πως μπορεί να τα διαβάζει αυτά ενώ είναι Ιαπωνία με το που φοράει γυαλιά και φακούς επαφής μαζί... Απορώ, Θεέ μου !Originally posted by TheCursed View PostΕ, δεν είναι δυνατόν ρε συ τόσα χρόνια και να μη τα συνήθισες, εκτός κι αν τώρα που φοράς περισσότερο φακούς τα ξε-συνήθισες.
Διαφορετικά είσαι μια τραγική εξαίρεση, εγώ δεν ξέρω άλλον που να φοράει γυαλιά καιρό και να έχει κάποιο πρόβλημα.
Leave a comment:
-
Ε, δεν είναι δυνατόν ρε συ τόσα χρόνια και να μη τα συνήθισες, εκτός κι αν τώρα που φοράς περισσότερο φακούς τα ξε-συνήθισες.Originally posted by straier View PostΦοράω γυαλιά από την πρώτη δημοτικού...
Φακούς φόρεσα πολύ πιο πρόσφατα και δε χρειάστηκε να συνηθίσω τίποτα.
Άσε που δε μου φαίνεται καλή ιδέα να φάω 5-6 πολύ γρήγορα κατεβάσματα της σκάλας απλά και μόνο για να τα συνηθίσω.
Leave a comment:
-
Τότε πως μπορείς και διαβάζεις τα Kanji ? Εγώ πάντα φοράω τα γυαλιά μόνο σε περιπτώσεις διαβάσματος. Δεν τα φοράω όταν κυκλοφορώ, εκτός μόνο γυαλιά ηλίου.Originally posted by straier View PostΦοράω γυαλιά από την πρώτη δημοτικού...
Άσε που δε μου φαίνεται καλή ιδέα να φάω 5-6 πολύ γρήγορα κατεβάσματα της σκάλας απλά και μόνο για να τα συνηθίσω.
Leave a comment:
-
Φοράω γυαλιά από την πρώτη δημοτικού...
Leave a comment:
-
Το πρόβλημα είναι ολοκάθαρα ότι δεν τα έχεις συνηθίσει.Originally posted by straier View PostΓενικά δε φοράω ούτε γυαλιά γιατί όταν περπατώ και έχει έστω και λίγο αέρα δε βλέπω γιατί δακρύζω και όταν ανεβοκατεβαίνω σκάλες (ειδικά όταν κατεβαίνω) χάνω την ισορροπία μου.
Leave a comment:
-
Καλά τέτοια καούρα; Προσωπικά προτιμώ φακούς αν δεν είμαι εκτός σπιτιού για πάνω από 8 ώρες. Γενικά δε φοράω ούτε γυαλιά γιατί όταν περπατώ και έχει έστω και λίγο αέρα δε βλέπω γιατί δακρύζω και όταν ανεβοκατεβαίνω σκάλες (ειδικά όταν κατεβαίνω) χάνω την ισορροπία μου.Εγώ τηρώ τους κανόνες υγιεινής με θρησκευτική ευλάβεια. Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να πάθω καμιά μόλυνση και να υποχρεωθώ για κάποιο χρονικό διάστημα να φορέσω γυαλιά! Ω Θεέ μου, πόσο τα μισούσα. Όταν τελείωσα τις πανελλήνιες την επόμενη κυριολεκτικά μέρα ήμουν στον οφθαλμίατρο για να βάλω φακούς.
Leave a comment:
Leave a comment: