Announcement

Collapse
No announcement yet.

metal music \m/

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Burai_Fighter View Post
    Καλά οι Dream Theater μετά το αξιόλογότατο Train of thought δε με αφορούν καθόλου. Επιδειξιομανείς όσο δεν πάει πλέον, με ελάχιστη ουσία- άποψή μου φυσικά. Ωστόσο, όσο κυνικό κι αν ακουστεί, ετοιμαστείτε για reunion( ω τι έκπληξη!!!!) μετά από 4-5 χρονάκια.
    Συμφωνώ με όλα. Το θεωρώ καλή είδηση για την Metal μουσική, γιατί χρειάζεται φρεσκάδα.
    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

• Άλλοι φεύγουν για να επιστρεψουν, άλλοι "φεύγουν" οριστικά... Αντε ρε Jason γύρνα πίσω στους Metallica να πούμε! Αφού το θες και το θέλει και ο ψηλός!!
      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Άλλοι φεύγουν για να επιστρεψουν, άλλοι "φεύγουν" οριστικά... Αντε ρε Jason γύρνα πίσω στους Metallica να πούμε! Αφού το θες και το θέλει και ο ψηλός!!
        Βασικά φέτος είναι καλή χρονιά για να δούμε αλλαγές: Πέθανε ο Dio (όχι ότι χάρηκα για τον θάνατο του ανθρώπου, αλλά δυστυχώς το θεωρώ καλό γεγονός για τον χώρο - αφήνει ένα κενό το οποίο θα βρεθεί κάποιος νεότερος να καλύψει), δέχτηκαν τώρα κι αυτό το πλήγμα οι Theater... Άντε, σιγά - σιγά, να το διαλάνε και οι Priest, οι Maiden και αισίως, σύντομα ελπίζω, οι αγαπημένοι μου Metallica - και άλλοι φυσικά. Η σύγχρονη Metal έχει υπερβολικά πολλές καλές μπάντες για να επισκιάζεται από φαντάσματα του '70 και του '80. Εδώ ήδη μπάντες της προηγούμενης δεκαετίας έχουν αρχίζει να σκουριάζουν...

Με αγάπη πάντα όλα αυτά, το ξέρω ότι θα τα πάρουν κάποιοι εδώ μέσα, αλλά τι να κάνουμε, δε μπορώ να βλέπω αυτήν την κατάσταση άλλο.

Comment

Άλλοι φεύγουν για να επιστρεψουν, άλλοι "φεύγουν" οριστικά... Αντε ρε Jason γύρνα πίσω στους Metallica να πούμε! Αφού το θες και το θέλει και ο ψηλός!!
          Χαχαχαχαχα, ο απροσάρμοστος! Μου θύμισες δυο ωραίες ατάκες που ειπώθηκαν στο Sonisphere.

1) "Φαντάσου λοιπόν κατά λάθος να βγει ο Αράια με τους Metalica και ο Τρουχίγιο με τους Slayer. Μπερδέψαν τους Ινδιάνους τους"!!!

2) (Με τους Metallica να παίζουν το Ride the Lightning) "Και να σηκωθεί ένας να πει "Έλα ρε Τζέισον βγες να τα γαμήσεις όλα!" Και να βγει όντως ο Τζέισον!!! Και να τα γαμήσει!!!!!!!"
          Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Κοίτα εγώ είμαι της άποψης πως κάποια συγκροτήματα οφείλουν πλέον να υπάρχουν για να περιοδεύουν. Ακόμη και oι νέοι δίσκοι αυτών των συγκροτημάτων δεν έχουν κάτι να πουν όσο αξιόλογοι κι αν είναι. Μόνο οι motorhead δε γερνούν ποτέ και θα πεθάνουν πάνω στη σκηνή- αν δείτε Lemmy είναι ο ορισμός του rock legend, ούτε Ozzy, ούτε τπτ...

Πάντως καλή η νέα σκηνή και τα νέα group αλλάγια διάφορους λόγους πλέον, δεν είναι εύκολο να βγει στη σκηνή του metal ακόμη και του rock συγκρότημα με τόσο μεγάλο κοινό και κοινής αποδοχής όπως είναι τα προαναφερθέντα συγκροτήματα, που να γεμίζουν έτσι απλά στάδια. Βέβαια αυτό μπορεί να θεωρηθεί και καλό. Εγώ ας πούμε βλέποντας τους Clutch το καλοκαίρι στο gagarin πέρασα πολύ καλύτερα από μεγάλες συναυλίες. Αλλά οκ εγώ πλέον ακούω και blues. jazz οπότε μάλλον γέρασα

ΕDIT:
            Τίτε έχουμε δεχτεί με τα χίλια ζόρια Maiden με Bayley, Helloween με Deris( βλασφημία μεγατόνων) ακόμη και Megadeth χωρις πλέον να είναι Megadeth. Ε για τους Metallica είμαι ανένδοτος και κολλήμένος. Ο Newsted έχει περάσει τόσα πολλά που αξίζει όσο κανένας άλλος μετά τον Cliff να κρατάει το μπασο και να φέρει πίσω τον αέρα στονεριάς που είχε. Καλός, άγιος παίκτης ο Τρουγιλος αλλά... είμαι κολλημένος και γέρος τι να κάνουμε
            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Πάντως καλή η νέα σκηνή και τα νέα group αλλάγια διάφορους λόγους πλέον, δεν είναι εύκολο να βγει στη σκηνή του metal ακόμη και του rock συγκρότημα με τόσο μεγάλο κοινό και κοινής αποδοχής όπως είναι τα προαναφερθέντα συγκροτήματα, που να γεμίζουν έτσι απλά στάδια.
              Σίγουρα. Αλλά το κενό που θα αφήσουν οι παλιοί, δεν είναι ανάγκη να το γεμίσει ένας. Από τους fans ο καθένας ας στραφεί όπου του αρέσει. Η σύγχρονη Metal έχει κάτι για όλους. Αλλά να στραφούμε και σε αυτό το κάτι ρε παιδιά, δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ακόμα το Reign in Blood, το Master of Puppets και το Powerslave τους καλύτερους Metal δίσκους όλων των εποχών. Δηλαδή, sorry, αλλά γελάνε και οι πέτρες.

Comment

• Βασικά όλοι αυτοί οι δίσκοι είχαν ένα μεγάλο συν. Την αμεσότητα. Πλέον η μουσική, ειδικά η metal έχει γίνει πολύ πιο περίπλοκη. Και ο μέσος μεταλ φαν είναι λίγο ουγκ πώς να το κάνουμε. Εδω ο κατά τα άλλα σεβαστός Σακελαρίου του Χαμερ είχε κοτσάρει ένα ωραιότατο τγία στο Toxicity( ή μήπως ήταν 1??) Ακόμη το θυμάμαι και γελάω.

Απλά είμαστε η γενιά του μεταβατικού σταδίου που περάσαμε και τα grunge, new rock, nu metal etc etc ¨Οταν ήμουν λυκειο ο Manson ήταν παντού νούμερο 1 με δισκάρες όπως το Antichrist και Dope Show και στο Ελλάντα τα έντυπα τον λέγανε κόπια του Cooper. Καλά μη μιλήσω για Faith no more, Soundgarden, Smashing Pumpkins, Korn etc που έτρωγαν απίστευτο θάψιμο από τους true και τα έντυπα ενώ οι Rhapsodyetc μαζεύαν 9άρια και 10άρια και πλέον δεν τους θυμάται κανείς.

Πλέον βλέπω σε δημοψηφίσματα δειλά δειλά να σκάνε κάτι Soundgarden, Kyuss, Faith no more, Marilyn Manson, Slipknot από εκείνη την περίοδο και σκάω κανά χαμόγελο μέσα στα Maiden, Ozzy, Sabbath, Metallica etc.. Βέβαια όταν δω και κομμάτια από electric wizard, howl, mastodon, isis, dillinger escape etc etc θα αρχίσω να πιστεύω πως κάτι κινειται προς το καλύτερο. ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

EDIT:
                Πιστευω πάντως πως το θέμα είναι να έχεις και μια δισκοθήκη για μπορείς να ψαχτείς και να ξέρεις και πέντε πράγματα για το κάθε άλμπουμ. Το Powerslave btw αν και έχει κομματάρες το θεωρώ δίσκο του 8/10. Ιστορικό ξε ιστορικό τα Duelists, Return to the Village τα έχει ακούσει κανείς? Ακόμη και το παρεξηγημένο Flash of the Blade απλά δε φτάνει ποιοτικά τον υπόλοιπο δίσκο. Και μετά σου βρίζουν οι τρου τα Somewhere και Seventh son και εκθειάζουν το μετριότατο fear of the dark. Τα πα και ξεθύμανα Κι αυτή η καραμελα ό,τι παλιό είναι άριστο, του κοτσάρουμε ένα 10 και σκάμε πρέπει να σταματήσει. Με αυτή τη λογική ο Tom Waits έπρεπε να μη βγάζει δίσκους από τα τέλη 70s και δώθε, όπως και ο Boss( ένας είναι ο Boss )

Comment

Βασικά όλοι αυτοί οι δίσκοι είχαν ένα μεγάλο συν. Την αμεσότητα. Πλέον η μουσική, ειδικά η metal έχει γίνει πολύ πιο περίπλοκη.
                  Όχι όλη, όμως. Υπάρχουν και οι Volbeat, οι Τorche (πολύ προσιτοί μου ακούγονται εμένα) και πολλοί άλλοι. Κι όμως, αυτές οι μπάντες είναι λιγότερο επιτυχημένες από άλλες, πιο περίπλοκες και παλαιότερες. Και για τους System of a Down που ανέφερες, ας πούμε, δε μπορώ να σκεφτώ πως είναι δυνατόν να τίθεται θέμα αμεσότητας.

Άρα για εμένα δεν είναι τόσο εκεί το θέμα. Είναι θέμα "προγονολατρείας", αν θέλετε, θεοποίησης των ριζών του είδους και απόρριψης κάθε νέας ιδέας. Δυστυχώς για όλους όσους λειτουργούν έτσι, όμως, ό,τι ήταν η δεκαετία του '70 για την Rock, ήταν η πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας για την Metal, εκτός κι αν η επόμενη την ξεπεράσει. ;)

Comment

• Βρε μαζί σου αλλά το θέμα είναι και πόσο δεκτικοί είμαστε στα νέα ακούσματα. Επειδή από το στρατό και μετά άρχισα πάλι να ασχολούμαι με τη σκηνή πιο έντονα και να αγοράζω πάλι hammer και rock hard "για τον καφέ" που λέμε, είδα ευχάριστα πως κάποια πράγματα αλλάξανε από πλευράς συντακτών- ήρθαν αρκετά νέα παιδιά με άλλα ακούσματα και άλλους heroes. Όταν όμως είδα το αφιέρωμα για τα 200 καλύτερα κομμάτια και είδα ό,τι ακριβως φοβόμουν, νευρίασα ομολογώ. Αν οι σημερινοί 15 χρονοι και συνεχίζουν να ακούνε και να θεοποιούν όλα αυτά τα συγκροτήματα κάτι όντως δεν πάει καλά... Δεν μπορεί ρε διάολε ολοκληρα 90s, οι Paradise Lost να έχουν βγάλει απίστευτες δουλειές- από τα λίγα συγκροτήματα που οι νέες τους δουλείες πάνε από το καλό στο καλύτερο- και έχει μέσα ένα κομμάτι και αυτό το The Last Time... Δεν μπορεί να έχει 50 κομμάτια από maiden, slayer, metallica, sabbath, ozzy, dio και δε συμμαζεύεται και άλλα συγκροτήματα να αγνοούνται επιδεικτικά. Για την παρελθοντολαγνεία προσυπογράφω. Εδώ όλοι γίνανε και purists πλέον... Δεν ακούω Pantera μετά το Cowboys γιατί γίνανε rap, oι Mastodon κτλ είναι core παπαρίες και άλλα ευτράπελα

Τέλος πάντων, τα είχα ζήσει αυτά όταν είχα πάρει το Still Life στην Γ λυκείου- δεν είχε κυκλοφορήσει καν το Blackwater Park- και όλοι μου λέγανε τι βλακείες κάθεσαι και ακούς, σε λίγο θα ακούς και Manson Ρε η αλήθεια κρύβεται στους Blind Guardian λέμε!!!

EDIT
                    Υπάρχει και ένα νέο κίνημα από bands που παίζει το καθαρό άμεσο rock/ metal των 80s όπως οι Airbourne, White Wizzard αλλά πολύ φοτοκλόπιες ρε γμτ... Δεν καταλαβαίνω από την πλευρά μου γιατί να ακούσω αυτούς και όχι τα πρωτότυπα. Βέβαια οκ τώρα γίνομαι εγω ο ψιλομύτης.

Comment

Τέλος πάντων, τα είχα ζήσει αυτά όταν είχα πάρει το Still Life στην Γ λυκείου- δεν είχε κυκλοφορήσει καν το Blackwater Park- και όλοι μου λέγανε τι βλακείες κάθεσαι και ακούς, σε λίγο θα ακούς και Manson
                      Και τώρα: Λίστα με τα καλύτερα Progressive Metal albums όλων των εποχών, όπως τα ψήφισαν οι χρήστες του rateyourmusic.com. Το Still Life δεύτερο. Γεια σας.

Comment

• Συμφωνώ στα όσα ειπώθηκαν περί Dream Theater.Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω.
                        Carpe diem

Comment

• Απίστευτη λίστα Cursed. Atheist, Tiamat, Solefald, Ved Buens Ede... Αλλά δε βλέπω τους Thorns και νευριάζω. Ε δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα xD Πέρα από την πλάκα πάντως, πολύ σωστούς τους βρίσκω και συμφωνώ ως επί το πλείστον για την ποιότητα αρκετών δίσκων.

Comment

Απίστευτη λίστα Cursed.
                            Έχεις πολλές ελλείψεις, διαφωνώ με την σειρά κ.λ.π., κ.λ.π., αλλά παραμένει μια λίστα κλάσεις καλύτερη από αυτές που θα έβγαζαν τα ελληνικά έντυπα. Άμα δεις την αντίστοιχη για όλα τα είδη Metal θα πετύχεις πολλή κλασικούρα, αλλά πάλι κι εκεί υπάρχουν πράγματα τα οποία το ευρύτερο κοινό αδικεί.

Comment

• Βασικά η απάντηση σε όλα αυτά που λέτε είναι το Sonisphere. Οι Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax βγήκαν τα γαμήσανε όλα και δείξανε τί πάει να πει "μπάντα που παίζει live".

Από κει και πέρα, για να μη φωνάζει και ο Κερστ να πω επί του θέματος το ότι δεν βλεπω τί κενό καλύπτουν οι Maiden οι Metallica ή η Υ μπάντα με μέσο όρο ηλικίας μέλους τα 60. Τώρα με περιοδικά δεν ασχολούμαι καν όπως γενικότερα και με κριτικές δίσκων, γιαυτό και δεν με επηρεάζουν. Από την μία βέβαια, καταλαβαίνω ότι άμα ψοφήσουν όλα τα ιερά τέρατα της Metal τότε οι true fans που στο αίμα τους ρέει ατσάλι θα πρέπει να βγουν και να βρουν κάποιον άλλο να λατρέψουν σα θεό. Ποιοί θα είναι αυτοί; Άγνωστο.

Και μια απορία, τροφή για σκέψη. Μήπως, όταν με το καλό θα πεθάνουν όλοι οι κλασσικοί και το κοινό στρέψει την προσοχή τους σε άλλους, τότε θα έχουν βγει και άλλες μπάντες πιο καλές από τους Mastodon π.χ. για τον Κερστ που θα πάνε και αυτές άκλαφτες; Μήπως έχουμε να κάνουμε με έναν ατέρμονο κύκλο; Τί έχει να πει για όλα αυτά η γάτα του Schroedinger?

Αnyway, τα έχω πει ξανά αυτά, μάλλον όμως όχι σε εσάς. Αυτό που πιστεύω είναι ότι ζούμε σε μια εποχή που το metal ξεχύνεται σαν εμετός. Nέες generic μπάντες ξεπετάγονται από παντού στο myspace παίζει να υπάρχουν πλέον πάνω από 2.334.566 hard/thrash/punk/melodic death με ολίγον από lounge συγκροτήματα, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Μέσα σε όλα αυτά προφανώς υπάρχει και καλή μουσική, όμως αυτό που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς είναι ότι 4 - 5 μπάντες (που γίναν γνωστές ίσως γιατί τότε παίζαν μπάλα μόνες τους) είναι στο χώρο εδώ και 100 χρόνια και παρόλα αυτά ξεχωρίζουν. Είτε με τον καλό είτε με τον κακό τρόπο.

Για να συνοψίσω όλη αυτή την σειρά ασυναρτησιών να πω ότι πιστεύω το εξής: Νέες καλές μπάντες υπάρχουν προφανώς. Νέοι καλοί δίσκοι υπάρχουν, επίσης προφανώς. Υπήρχαν και παλιά. Πολλοί νέοι δεν αναγνωρίζονται, οι παλιοί και με το παραπάνω. Αυτό γιατί σημαίνει ότι πρέπει να θέλουμε οι παλιοί να εκτελεστούν; Αν θεωρείτε ότι μια μπάντα δεν έχει πια να δώσει, και παρόλα αυτά κάνει εκατομμύρια live και πουλάει δισεκατομμύρια singles, απλά αγνοήστε τη. Μην την μισήτε.

Υ.Γ1: Γενικά δε θεωρώ ότι επειδή κάποιος είναι μεταγενέστερος κάποιου άλλου από τον οποίο ίσως και επηρεάστηκε είναι αναγκαστικά και καλύτερος. Άλλο πράμμα οι Beatles, άλλο πράμμα οι Zeppelin, άλλο πράμμα ο Elvis.

Υ.Γ2: Όποιος ακούει γενικά metal και λέει ότι δεν γουστάρει με αυτό είναι ψεύτης : http://www.youtube.com/watch?v=_z-hE...eature=related

Αφού οι άνθρωποι ΓΑΜΑΝΕ, τί να κάνουμε;
                              "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

• Οι Metallica, Megadeth, Slayer τότε ήταν ο ορισμός του νέου στη μουσική και πολλοί τρου τους βρίζανε Κάτι ανάλογο με τους Mastodon, Isis, Opeth etc. Επίσης όποιος δεν πορώνεται με το ακόλουθο κομμάτι πρέπει να αλλάξει μουσικά γούστα

Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.

Σχετικά με Beatles, Zeppelin, Pink Floyd πάντα θα υπάρχουν συγκροτήματα, καλλιτέχνες- κάπου εδώ ανήκουν και οι Metallica- που απευθύνονται σε μεγαλύτερο μέρος των μουσικόφιλων από το είδος που πρεσβεύουν. Η καλή μουσική υπάρχει ασχέτως είδους. Δεν είναι κάτι που απλά το ακούνε και απολαμβάνουν μόνον οι μυημένοι. Πλέον δεν είμαι κάν ο ταγμένος metalhead που ήμουν κάποτε απλά αρκούμαι σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα μιας και τα ακούσματά μου έχουν επεκταθεί και σε άλλα είδη. Δεν ντρέπομαι να πω πως βλέπω κάποια cds Grave Digger, Edguy etc και γελάω για το τι σκεφτόμουν τότε που τα αγόραζα μιας και πλέον είναι μάλλον απίθανο να μπουν στο cd player xD

Comment

Working...
                                X