Announcement

Collapse
No announcement yet.

metal music \m/

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Οι μεγάλοι υπάρχουν γιατί ακόμα παίζουν μπάλιτσα μόνοι τους

Τι να το κάνω το νέο το γκρουπάκι γαμώτο που παίζει 1.30 ωρίτσα στα live και άντε γεια.Όπως είπε και ο Lloyd ας ερχόσασταν Sonicsphere να βλέπατε που παίζουν μπαλίτσα οι μεγάλοι .

Πλακίζω βεβάιως,αλλά περισσότερο συγκλίνω στην άποψη του Lloyd,κάπου είναι φαύλος κύκλος.Και να πεθάνουν αυτοί θα έρθουν ξέρω γω οι Mastodon στην θέση τους(που δεν το αξίζουν κιόλας ΧD)ή κάποια άλλη μπάντα που τώρα ψιλό-αδικείτε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς μόνον τα συγκροτήματα που απευθύνονται σε μεγάλο μέρος των μουσικόφιλων θα γεμίζουν στάδια για αυτό και τα ιερά τέρατα το κάνουν αυτό.Οι καινούργιοι δεν πιστεύω ποτέ ότι θα γεμίσουν στάδια γιατί πλέον το metal έχει αρχίσει και γερνάει,έχει λιγότερους οπαδούς που είναι λιγότερο καυλωμένοι.

Comment

• Burai τέκνον,γιατί δεν ακούς πια Grave Digger + Edguy;Είναι πολύ καλοί.

Εγώ πλέον μάλλον έχω γεράσει.Δεν μπορώ να ακούσω εύκολα νέες μπάντες,παρά μόνο ότι άκουγα πιο μικρός.Επίσης ούτε καφριλοντεθομπλακοθρασιές μπορώ να ακούσω.Εξαιρούνται κάποιες παλιές αγάπες.Πλέον ούτε για συναυλίες ψήνομαι,ούτε τίποτα.Γέρασα σίγουρα,τελικά.

BTW το καινούριο των Blind Guardian όσο περισσότερο το ακούω,τόσο περισσότερο μ'αρέσει.Δεν μπορώ να το συγκρίνω άμεσα με παλιότερους δίσκους,αλλά σίγουρα πατάει το Twist... στο λαιμό.
      Carpe diem

Comment

• Burai δε διαφωνώ με αυτά που λες. Αυτό που λέω ουσιαστικά είναι ότι δεν βλέπω τον λόγο που η ύπαρξη των γερόλυκων της metal εμποδίσει τη δημιουργία και τη διάδοση νέας, ποιοτικής μουσικής στο χώρο. Και γενικότερα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μισούμε ένα παλιό συγκρότημα. Πάντα μου την έδιναν αντιδράσεις του τύπου "Επιτέλους" στην ανακοίνωση της διάλυσης των Scorpions (πώς σας φάνηκε που έρχονται τον οκτώβρη bitches? take that mwahahahahhaa)

Ούτως ή άλλως δεν βλέπω ποιό κενό θα δημιουργήσει η απουσία οποιασδήποτε φημισμένης μπάντας και πως αυτό θα καταληφθεί από κάποια άλλη. Καλώς ή κακώς οι προαναφερθείσες μπάντες δημιουργήθηκαν υπό κάποιες συνθήκες (λιγότεροι στο χώρο, λιγότεροι πρόγονοι, απουσία Internet, ακραίοι για την εποχή τους, λιγότερο υλικό) και οι Mastodon όσο παιχταράδες και αν είναι δε νομίζω ότι θα λάβουν την αναγνωρισιμότητα και την αγάπη που έχει το κοινό για τους Maiden.
        Ας μην ξεχνάμε ότι οι Zeppelin έχουν διαλυθεί και ο Hendrix έχει πεθάνει, αλλά παρόλα αυτά δεν βλέπω τους Jet π.χ. να θεωρούνται το top rock συγκρότημα (ok, άστοχο παράδειγμα αλλά you get the point)

Τα άλλα μεγάλα ονόματα που ανέφερα στο προηγούμενο post τα ανέφερα λόγω της διαφορετικής τοποθέτησής τους στο χρόνο. Θεωρητικά ο καθένας πήρε στοιχεία από τον πρόγονό του. Υπάρχει λοιπόν μια άποψη (από τον Κερστ βασικά ), ότι πλέον επειδή η metal έχει εξελιχθεί σημαίνει ότι τώρα βγαίνουν καλύτερα album απ' ότι παλιότερα (or something) . Προηγουμένως ήθελα να πω ότι διαφωνώ. Απλά βγαίνουν διαφορετικά.

@Laharl: Βασικά το Metal δεν έχει πεθάνει, το κάθε άλλο μάλιστα. Το Heavy Metal από την άλλη, ίσως.

@Altair: Οι Edguy θα έπρεπε να προφέρονται Εντ-γκέη και το At The Edge Of Time μου φάνηκε μετριότατο στην καλύτερη. Σίγουρα προτιμώ το Α Twist In The Myth so far, αλλά ok, αυτό είναι τελείως προσωπική άποψη.
        "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

• Κοίτα δε λέω πως τα μεγάλα συγκροτήματα πρέπει να διαλυθούνε. Μάλλον κάτι πήγε στραβά στη διατύπωσή μου. Απλά πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν απλά για να περιοδεύουν. Κι εγώ ρε ody πήγα πέρυσι AC/DC και καραγούσταρα όπως και Roger Waters και τις θεωρώ τις δύο καλύτερες συναυλίες της ζωής μου so far.

Απλά υπάρχουν εκεί έξω νέα συγκροτήματα που αξίζουν να αναγνωριστούν. Απλά πιστεύω πως το metal στην παρούσα φάση του δεν έχει τη δυναμικότητα που είχε επί εποχές Black Album μιας και μετά το grunge κακά τα ψέματα παρά το ότι επιβιώνει και έχει ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό- πέρα από τις εξαιρέσεις της κονόμας όπως power metal της σειράς Freedom Call φερ' ειπείν- έγινε και περισσότερο απαιτητικό.

altair όταν ήμουν 16-18 μια χαρά ήταν οι Edguy και οι Αvantasia και οι Grave Digger( οι οποίοι σημειωτέον μέχρι και το Εxcalibur είναι πολύ καλοί!). Πλέον όμως- αν εξαιρέσουμε κάποια κομμάτια- θεωρώ πως πραγματικά έχουν γίνει γραφικά group όσο δεν πάει. ¨Οσοι ζήσατε τις εποχές 97-00s θα θυμάστε τι έγινε μετά το Nighfall in Middle Earth και το Glory to the Brave... Power metal στο προσκήνιο- μετά σειρά είχε το melo death- κάθε συγκρότημα της σειράς σε μεγάλη εταιρεία με 9άρια από το Hammer etc etc Η χαρά του ποπ μέταλ δλδ. Υπήρχαν και οι εξαιρέσεις αλλά τι να το κάνεις όταν πχ ας πούμε οι Slough Feg βγάζαν υπέροχα δισκάκια και επισκιάζονταν από συγκροτήματα της σειράς?? Η αργότερα οι Grand Magus που το hammer και το κάθε έντυπο θυμήθηκε να τους ανακυρήξει συγκροτηματάρα με καθυστέρηση 5ετίας και βάλες. Δηλαδή όταν έβγαινε το υπέρτατο Monument όλοι κουφοί ήταν? Απλά υπάρχει ένα σημείο που βαρέθηκα την πεπατημένη και είπα να ακούσω και τίποτα παραπέρα από metal και δη αυτά που προωθούν κατά κόρον και καλά κάνουν κάπως πρέπει να κινηθεί και το σύστημα.

Πλέον το metal λόγω συγκυρίας στη μουσική βιομηχανία, κορεσμού κτλ αν και επιβιώνει πολύ άνετα έχει γυρίσει σε πιο προσωπικά μονοπάτια στο να γεμίζουν ονόματα του σήμερα πιο μικρά venues etc, καλώς ή κακώς, δε θα το κρίνω εγώ αυτό. Απλά πιστεύω μεγαλεία τύπου Screaming for vengeance, Powerslave, Black Album περιοδειών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Στην τελική ακούτε ό,τι γουστάρετε από Electric Wizard μέχρι Nightwish αρκεί να το διασκεδάζετε.

Α σχετικά με τα 1μισάωρα setlists. Ήμουν μέσα στο γήπεδο του Περιστερίου όταν είχαν πάιξει οι Iced Earth ένα τρίωρο και κάτι ψιλά το 2002. Ωραία συναυλία αλλά το συναίσθημα που αποκόμισα από τους Saxon 2 ώρες στο gagarin πριν 2-3 χρόνια δε μου το βγάλανε. Χώρια που αποδείξανε με το χειρότερο τρόπο μετά το Glorious Burden πόσο μέτριο συγκρότημα είναι τελικά. Και το λέει αυτό ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές τους μέχρι και το Something Wicked part 2( η 3 έχασα το μετρημα)
          «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

• Ναι Llody για το heavy μιλάω,διότι οκ τα παρακλάδια του metal έχουν ψωμί ακόμα.Απλά όπως κ να το κάνουμε πάντα το heavy έφερνε κόσμο,τα παρακλάδια δεν έχουν τόσους οπαδούς.

Burai το ότι δεν έχουν να προσφέρουν κάτι δισκογραφικά είναι λιγάκι λάθος νομίζω.Πχ οι AC/DC τον οποίον το Stiff Upper Lip (και γιατί όχι και το Black Ice) μπορεί να μην έχουν την παλαιά αίγλη αλλά σίγουρα είναι άξια για αγορά και για αρκετά ακούσματα.Σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να περιοδεύουν γιατί εκεί πραγματικά δείχνουν ότι ΔΕΝ έχουν γεράσει ακόμα.Όπως ανέφερες εσύ AC/DC και Waters σου προσέφεραν απίστευτες στιγμές(κατάρα που πήγες Waters btw )

Πλέον το metal λόγω συγκυρίας στη μουσική βιομηχανία, κορεσμού κτλ αν και επιβιώνει πολύ άνετα έχει γυρίσει σε πιο προσωπικά μονοπάτια στο να γεμίζουν ονόματα του σήμερα πιο μικρά venues etc, καλώς ή κακώς, δε θα το κρίνω εγώ αυτό. Απλά πιστεύω μεγαλεία τύπου Screaming for vengeance, Powerslave, Black Album περιοδειών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
            Αυτό προσπαθούσα να πω,για αυτό ανέφερα πως το heavy metal αρχίζει να "πεθαίνει"

Comment

• Originally posted by _Lloyd View Post
              Βασικά η απάντηση σε όλα αυτά που λέτε είναι το Sonisphere. Οι Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax βγήκαν τα γαμήσανε όλα και δείξανε τί πάει να πει "μπάντα που παίζει live".
              Αηδίες. Υπάρχουν σύγχρονες μπάντες εξίσου καλές.

Originally posted by _Lloyd View Post
              Από την μία βέβαια, καταλαβαίνω ότι άμα ψοφήσουν όλα τα ιερά τέρατα της Metal τότε οι true fans που στο αίμα τους ρέει ατσάλι θα πρέπει να βγουν και να βρουν κάποιον άλλο να λατρέψουν σα θεό. Ποιοί θα είναι αυτοί; Άγνωστο.
              Δεν είναι αυτός ο σκοπός. Ο σκοπός είναι οι "true fans" να δώσουν ευκαιρίες και σε άλλα πράγματα.

Και μια απορία, τροφή για σκέψη. Μήπως, όταν με το καλό θα πεθάνουν όλοι οι κλασσικοί και το κοινό στρέψει την προσοχή τους σε άλλους, τότε θα έχουν βγει και άλλες μπάντες πιο καλές από τους Mastodon π.χ. για τον Κερστ που θα πάνε και αυτές άκλαφτες; Μήπως έχουμε να κάνουμε με έναν ατέρμονο κύκλο; Τί έχει να πει για όλα αυτά η γάτα του Schroedinger?
              H γάτα του Schrödinger έχει να πει ότι αυτό έχει αποδειχτεί ότι δεν συμβαίνει, όλα τα είδη φτάνουν μια ακμή και μετά παρακμάζουν. Η ακμή της Metal, αν δεν είναι αυτή η δεκαετία, θα είναι η επόμενη.

όμως αυτό που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς είναι ότι 4 - 5 μπάντες (που γίναν γνωστές ίσως γιατί τότε παίζαν μπάλα μόνες τους) είναι στο χώρο εδώ και 100 χρόνια και παρόλα αυτά ξεχωρίζουν. Είτε με τον καλό είτε με τον κακό τρόπο.
              Ξεχωρίζουν, πλέον, κυρίως λόγω αναγνωρισιμότητας, μην πω αποκλειστικά.

Αυτό γιατί σημαίνει ότι πρέπει να θέλουμε οι παλιοί να εκτελεστούν; Αν θεωρείτε ότι μια μπάντα δεν έχει πια να δώσει, και παρόλα αυτά κάνει εκατομμύρια live και πουλάει δισεκατομμύρια singles, απλά αγνοήστε τη. Μην την μισήτε.
              Αυτά πες τα σε άλλους, εγώ δεν είπα να πεθάνει κανένα Master of Puppets, ούτε ότι μισώ κάποιον. Είπα ότι θα ήταν συμφέρον για τον χώρο αν διαλύονταν οι Metallica (και άλλοι πολλοί).

Υ.Γ1: Γενικά δε θεωρώ ότι επειδή κάποιος είναι μεταγενέστερος κάποιου άλλου από τον οποίο ίσως και επηρεάστηκε είναι αναγκαστικά και καλύτερος.
              Προφανώς και όχι.

Originally posted by Laharl View Post
              Οι καινούργιοι δεν πιστεύω ποτέ ότι θα γεμίσουν στάδια γιατί πλέον το metal έχει αρχίσει και γερνάει,έχει λιγότερους οπαδούς που είναι λιγότερο καυλωμένοι.
              Δεν συμφωνώ. Δεν θα γεμίσουν ποτέ στάδια γιατί δεν θα αποκτήσουν ποτέ αυτήν την αναγνωρισιμότητα των παλαιών. Αυτό και μόνο.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι Zeppelin έχουν διαλυθεί και ο Hendrix έχει πεθάνει, αλλά παρόλα αυτά δεν βλέπω τους Jet π.χ. να θεωρούνται το top rock συγκρότημα (ok, άστοχο παράδειγμα αλλά you get the point)
              Το παράδειγμα είναι λάθος και όχι απλά άστοχο γιατί στην Rock τα πιο αναγνωρίσιμα συγκροτήματα τυχαίνει να είναι σε μεγάλο βαθμό και τα καλύτερα. Αυτό στην Metal δεν συμβαίνει, προς το παρόν.

Υπάρχει λοιπόν μια άποψη (από τον Κερστ βασικά ), ότι πλέον επειδή η metal έχει εξελιχθεί σημαίνει ότι τώρα βγαίνουν καλύτερα album απ' ότι παλιότερα (or something) . Προηγουμένως ήθελα να πω ότι διαφωνώ. Απλά βγαίνουν διαφορετικά.
              Πιο εγκεφαλικά και με μεγαλύτερη καλλιτεχνική αξία θα έλεγα - άρα καλύτερα. Το "διαφορετικά" είναι αυτονόητο.

Originally posted by Laharl
              Πχ οι AC/DC τον οποίον το Stiff Upper Lip (και γιατί όχι και το Black Ice) μπορεί να μην έχουν την παλαιά αίγλη αλλά σίγουρα είναι άξια για αγορά και για αρκετά ακούσματα.
              Ούτε κι εδώ συμφωνώ.

Γενικά είναι ανούσια η ταύτιση του "απαξιώνω το χαροπάλεμα κάποιων συγκροτημάτων" με το "τα μισώ". Δεν έχω κανένα πρόβλημα με καμία από τις μπάντες παλαιάς σχολής που αναφέρθηκαν, αναγνωρίζω την προσφορά τους, την αξία τους και κάποιες τις ακούω και φανατικά, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι σχεδόν όλες τους έχουν να βγάλουν πραγματικά καλό δίσκο γύρω στα δέκα χρόνια πλέον. Λειτουργούν, έτσι, σαν "βαρίδιο" στην πλάτη νεότερων καλλιτεχνών, κάποιοι εκ των οποίων πραγματικά πάνε την μουσική σαν τέχνη και επιστημή ένα βήμα παραπέρα - πράγμα το οποίο οι παλιότεροι δεν κατάφεραν και αυτό γιατί η Metal ήταν κάτι καινούργιο και αναγκαστικά βασίστηκε σε ψήγματα του παλιού (Rock, Blues κ.λ.π.).

Αν το διαλύσουν όλοι οι παλιοί, τότε ο μέσος Metalας αναγκαστικά θα στραφεί σε άλλα συγκροτήματα για νέες κυκλοφορίες. Να πως καλύπτεται το κενό.
              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

• "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

• akousa mia fora to neo album twn Maiden. FFFFFUUUUUUUUUUUU

Thelw na akousw kai to neo twn Blind guardian, lene oti spernei.
                  Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

• Εγώ από τότε που βγήκε το ακούω συνέχεια.
                    Carpe diem

Comment

• Ξερει καποιος να μου προτεινει καποια albums των Primordial?

Και καποιες αλλες τετοιου ειδους μπαντες στυλ doom κτλ.
                      Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

• Δεν μου έρχεται τώρα κάτι ιδιαίτερο αλλά από Primordial προτείνω Spirit The Earth Aflame,Storm Before Calm,The Gathering Wilderness,To The Nameless Dead.Αυτά έχω ακούσει μόνο και είναι και τα 4 γαμάτα.;)
                        Carpe diem

Comment

• Thanks
                          Ground_Zero:

Comment

• Originally posted by Azrael View Post
                            Ξερει καποιος να μου προτεινει καποια albums των Primordial?

Και καποιες αλλες τετοιου ειδους μπαντες στυλ doom κτλ.
                            και να'μαι πάλι στο 2002 που τα έλεγα για τους anathema.

οι Primordial δεν παίζουν doom.

αν θες κάτι στο ίδιο στυλ με τα πρώτα primordial, άκου το καινούριο των blood revolt όπου τραγουδάει ο Nemtheanga. για doom, το καινούριο cathedral.
                            these walls built to stand come-what-may
                            lie shattered in the ashes

Comment

• Originally posted by Burai_Fighter View Post
                              Δεν το είπα γι΄αυτό ρε συ- δεν αναφερόμουν σε σένα προσωπικά δλδ. Απλά θεωρώ ουτοπικό από τους βετεράνους να περιμένουν πολλοί πως θα ακούσουν το καλύτερό τους δίσκο. Ούτε καν το υπέροχο Nymphetamine δεν είναι το καλύτερό τους.

Τέλος πάντων εσύ είσαι και fanboy βέβαια οπότε θολώνεται η κριτική σου ικανότητα- joking έτσι?

Πάντως το Persecution Song είναι κομματάρα.

Πήγα κέντρο και δεν το είχαν ακόμη γμτ. Τέλος πάντων τσίμπησα το Agent orange σε vinyl να δω τι λένε και οι Sodom.

Συνεχίζω εδώ από το άλλο θέμα για να μην είμαστε εκτός.

Ναι είμαι fanboy και γουστάρω.
                              Όμως να ξέρεις ότι όταν είχε πρωτοβγεί το Midian το είχα κράξει πολύ άσχημα.Κάτι που έκανα με όλες τους τις δουλειές τους στην αρχή.Υποθέτω επειδή περίμενα πάντα πολύ περισσότερα από αυτούς.Πλέον όμως το έχω πάρει απόφαση ότι δεν επιστρέφουν στις δόξες των Vempire,Dusk,Cruelty οπότε μπορώ και ευχαριστιέμαι άφοβα το mainstream black metal τους.

Το Nymphetamine δεν είναι για κανένα λόγο το κορυφαίο τους.Θεωρώ καλύτερο το Godspeed On The Devil's Thunder.Μιλάω πάντα για την μετά-Midian era τους.Αλλιώς τα Dusk and Her Embrace,Cruelty and the Beast & Vempireark Phaerytales in Phallustein είναι αξεπέραστα.Το The Principle of Evil Made Flesh το θεωρώ πολύ διαφορετικό για να το συγκρίνω με τον οποιοδήποτε δίσκο τους.Δισκάρα εννοείται κι αυτό.

Όταν λες να δεις τι λένε οι Sodom τι εννοείς;Δεν έχεις ξανακούσει;
                              Carpe diem

Comment

• Δεν το έχω ακούσει το Godspeed άρα benefit of the doubt

Ναι ρε έχω ακούσει Sodom αλλά δε μου άρεσαν ιδιαίτερα ποτέ. Βέβαια αυτό έλεγα και για τους Slayer μέχρι που αγόρασα το Reign in blood.

Dusk and Her Embrace,Cruelty and the Beast
                                Εγώ χαλαρά θα έβαζα και το Principles of evil made flesh. Το Vempire σαν EP το λογίζουν και οι ίδιοι οπότε δεν μπορώ να το βάλω στα αλμπουμς.

Τώρα για το Nymphetamine. Ξεκαθαρίζω πως είπα το κορυφαίο τους μετά Midian era- στο είπα και στο chat άλλωστε. Θεωρώ πως είναι μαζί με το Midian η πιο heavy metal δουλειά τους που επικενρώνεται σε άμεσες μελωδικές συνθέσεις και σε πολύ όμορφες γραμμές στα πλήκτα, όπως παρατήρησα πως γίνεται και στο καινούριο. Τέλος πάντων όταν με το καλό το αγοράσω τα λέμε πάλι. Αν δεις τη limited Athens- μιας και θα λείπω- πέτα μια ενημέρωση μέσω του forum να μην τρέχω τζάμπα κέντρο

Btw το No Remorse μαλλον έχει ωράριο Rock city... Πάλι κλειστό ήταν σήμερα που πήγα γμτ.
                                «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Working...
                                X