Announcement

Collapse
No announcement yet.

metal music \m/

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• In the darkest corner of my mind, I see a boy with a crooked smile...

Comment

• Meshuggah και τα μυαλά στα κάγκελα! Η αγαπημένη μου μπάντα αυτόν τον καιρό κι επιτέλους καταλαβαίνω γιατί κάποιοι λένε ότι είναι το καλύτερο Metal συγκρότημα της εποχής που διανύουμε.
      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

• εμενα το τελευταιο τους παντως δε μου αρεσε. γενικα απ'αυτους σκορπια κομματια ξεχωριζω κι εχω, κατι New Millenium Cyanide Christ (κομματαρα!!!) και Spasm μονο θυμαμαι...

Comment

• εμενα το τελευταιο τους παντως δε μου αρεσε. γενικα απ'αυτους σκορπια κομματια ξεχωριζω κι εχω, κατι New Millenium Cyanide Christ (κομματαρα!!!) και Spasm μονο θυμαμαι...
          [/b]
          Το obZen όντως δεν ήταν από τα καλά τους album, όμως παραμένει πολύ καλό. Του λείπει η έμπνευση, όπως λέει και ο Heell.

Από κομμάτια γενικότερα, το New Millenium Cyanide Christ (περιέργως, αν και είναι fan favorite) δε μου αρέσει. Αρρωσταίνω με τα Future Breed Machine, Sane, Shed, Pravus, Lethargica και άλλα.

Πάντως, πέρα από το θέμα "γούστο", νομίζω πως ο οποιοσδήποτε οφείλει να παραδεχτεί ότι οι συνθέσεις του συγκροτήματος αυτού είναι αριστουργηματικές. Κάτι οι πολυρυθμίες, κάτι οι άμετροι, διαφορετικοί για κάθε όργανο κύκλοι, κάτι οι συγκοπές, κάτι τα χίλια δυο άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την μουσική τους, νομίζω πως άνετα μπορούμε να μιλήσουμε για μουσικές μεγαλοφυΐες.

Comment

• Εγώ πάλι για τον νέο δίσκο των Amon Amarth μπορώ να πω πως μου αρέσει πάρα πολύ, περισσότερο από πολλούς παλαιότερούς τους. Γενικά, για τα γούστα μου, οι δίσκοι τους από το Versus The World και ύστερα ακολουθούν συνεχώς αυξανόμενη πορεία, με αποκορύφωμα το "With Oden On Our Side"

Οι Meshuggah μου αρέσουν αρκετά, όμως θα περιμένω για απάντηση του Missing Score

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

• Δεν υπάρχει "άμετρο" στη μουσική. Αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως "άμετρος κύκλος διαφορετικός για κάθε όργανο" είναι η πολυρυθμία.

Όσο για το obZen είναι περισσότερο μια περίληψη των όσων έχουν κάνει από το ξεκίνημα τους παρά μια προσπάθεια για κάτι νέο. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις, ούτε καινοτομίες. Τα κομμάτια είναι δυνατά και η παραγωγή άψογη.

Σε όσους δεν αρέσουν οι Meshuggah, ούτε το obZen θα τους αρέσει. Ισχύει και το αντίστροφο. Όσο γι' αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί το προτείνω αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη υπομονή. Σε όσα λέει ο τύπος (τα περιοδικά και τα διάφορα review sites) για "Το καλύτερο metal συγκρότημα" θα πω: "Οι συνηθισμένες αργοπορημένες υπερβολές". Αλλιώς θα τους είχαν ήδη θεοποιήσει από το '91 που και τότε το ίδιο καλά έπαιζαν και την ίδια ποιότητα είχαν. Αλλά όχι... Κάτσε να εξαντλήσουμε τις πόζες του Steve Harris στα εξώφυλλα μας και όταν οι "δεδομένοι" πλέον έχουν παλιώσει τους κάνουμε και αυτούς "The Kings of Metal". Εφαρμόζεται και σε πολλές άλλες περιπτώσεις και κρατάει περίπου έναν χρόνο...

Το Holographic Universe από Scar Symmetry βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Στα γνωστά υψηλά επίπεδα που βρέθηκαν με τα δυο προηγούμενα αλμπουμ αλλά ακόμη πιο τεχνικό και με κάποιους πειραματισμούς παραπάνω. Στα φωνητικά παθαίνω πλάκα κάθε φορά με τις εναλλαγές από clean σε brutal. Το κατέχει ο Christian ?lvestam το αντικέιμενο!

Comment

• Δεν υπάρχει "άμετρο" στη μουσική. Αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως "άμετρος κύκλος διαφορετικός για κάθε όργανο" είναι η πολυρυθμία.
                [/b]
                Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι ο όρος "πολυρυθμικό" χρησιμοποιείται όταν σ' ένα κομμάτι τα όργανα παίζουν σε δυο ή παραπάνω ρυθμούς, το οποίο δεν έχει να κάνει με το αν οι κύκλοι ολοκληρώνονται σε ένα μέτρο, δυο μέτρα, 3/5 του μέτρου ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο;

EDIT: Πάντως, σε όσα λες πιο κάτω για το πως αναδείχτηκαν οι Meshuggah τα τελευταία χρόνια έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ λόγω του ότι άρχισα από την μια μέρα στην άλλη να ακούω τόσο θετικά σχόλια για να ένα συγκρότημα που ούτε καν ήξερα, πίστεψα πως πρόκειται για μια ανερχόμενη μπάντα. Πόσο λάθος έκανα... Εδώ και δυο δεκαετίες είναι ενεργοί οι Meshuggah και είναι πραγματικά απίστευτο το ότι μόλις τώρα αρχίζουν σιγά - σιγά να αποκτούν την δημοσιότητα που τους αξίζει.

Το πως έμεινε χαμένο ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα για τόσο μεγάλο καιρό και το γιατί χρειάστηκε να γίνουν σχόλια του τύπου "Οι Meshuggah είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Metal σκηνή αυτή την στιγμή" από μεγάλους καλλιτέχνες και δημοσιογράφους για να πάρουν την αναγνώριση που αξίζουν, δεν θα τα καταλάβω ποτέ...

Comment

• Νομιζω οτι και οι δυο το ιδιο λετε.Για παραδειγμα,τα ντραμς παιζουν σε χρονο 3/4 και η κιθαρα σε 4/4,κρατανε διαφορετικο χτυπημα,ασχετα αν το τεμπο(ο παρονομαστης δηλαδη) ειναι το ιδιο.Καθε τρια μετρα συναντιουνται και αρχιζει απ'την αρχη.Να ενα παραδειγμα που εφτιαξα(με φουλ διπεταλο για να φανει η διαφορα!).

http://rapidshare.com/files/141321348/tria...essera.mid.html

Comment

• Νομιζω οτι και οι δυο το ιδιο λετε.Για παραδειγμα,τα ντραμς παιζουν σε χρονο 3/4 και η κιθαρα σε 4/4,κρατανε διαφορετικο χτυπημα,ασχετα αν το τεμπο(ο παρονομαστης δηλαδη) ειναι το ιδιο.Καθε τρια μετρα συναντιουνται και αρχιζει απ'την αρχη.Να ενα παραδειγμα που εφτιαξα(με φουλ διπεταλο για να φανει η διαφορα!).

http://rapidshare.com/files/141321348/tria...essera.mid.html
                    [/b]
                    Ο όρος "άμετροι" που χρησιμοποίησα ίσως να ήταν όντως λάθος, πάντως τον χρησιμοποίησα για να εξηγήσω πως οι κύκλοι των ορισμένων κομματιών του συγκροτήματος αυτού είναι ενίοτε εντελώς ανεξάρτητοι από τα μέτρα.

Ο λόγος που διαχωρίζω το πολυρυθμικό από το "άμετρο", είναι πως ο όρος "πολυρυθμικό" μπορεί να αναφέρεται στην πολυρυθμία στα πλαίσια δυο ή παραπάνω ήχων που προέρχονται από ένα όργανο και εμφανίζονται σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να "συναντώνται" κάθε δυο, τρία, τέσσερα, πεντέμισι ή δεν ξέρω κι εγώ πόσα μέτρα (όπως ανέφερε και ο Pritt). Στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει μόνο στα πλαίσια ενός όργανου και όλα τα άλλα παίζουν "συμβατικά", στο ίδιο μέτρο με το όργανο αυτό, τότε μπορούμε να δεχτούμε πως οι κύκλοι ολοκληρώνονται μαζί με τα μέτρα, απλώς υπάρχουν και μερικές νότες που φαίνονται ξεκάρφωτες, σπάνε την μονοτονία του ρυθμού και έχουν δικούς τους κύκλους. Αν, βέβαια, αυτός ο κύκλος του ενός οργάνου έχει διαφορετικό ρυθμό από τους κύκλους των υπολοίπων οργάνων, τότε μιλάμε για "πολυρυθμίκο επί πολυρυθμικού" στην ουσία, κάτι το οποίο επίσης συναντάται στους Meshuggah.

Δεν ξέρω αν βγάζετε νόημα από τα παραπάνω, πάντως προσπαθώ να εξηγήσω γιατί έκανα τον διαχωρισμό αυτόν (κακώς απ' ότι αποδείχτηκε).

Comment

• Cyrsed: Η συναυλία των Meshuggah ήταν από τις καλύτερες που έχω πάει αν όχι η καλύτερη...Αλλά τα album τους δεν μου αρέσουν...

You proved your self wrong

Comment

• Το ίδιο πράγμα λέμε οπότε γνωρίζουμε στο περίπου για τι μιλάμε. Απλώς σαν όρος το "άμετρο" δεν υπάρχει. Πάντως για την πολυρυθμία δεν χρειάζονται και άλλα όργανα. Στο καθένα ξεχωριστά γίνεται και όταν επαναλαμβάνεται δίνει την αίσθηση "κύκλου" ακόμα και μόνο drums να υπάρχουν. Τέλος με αυτό όμως γιατί έχω πονοκέφαλο! Και στον πονοκέφαλο οι Meshuggah δεν κάνουν καλό. :icon_twisted:
                        Πάντως απαιτούν τρομερή υπομονή και δεν είναι για όλες τις ώρες...

Α! Ακούστε και Arsis που βρίσκονται και αυτοί σε τρομερά επίπεδα τεχνικής αλλά έχουν περισσότερο death ύφος. Και αυτοί πλέον έχουν 3-4 άλμπουμ και δεν είναι τόσο γνωστοί...

Comment

• Cursed πριν ένα δίμηνο: Οι Meshuggah είναι ό,τι καλύτερο έχω δει live και να φανταστείς ότι τα ηχογραφημένα τους δε μου αρέσουν. Το ήξερα, όμως, εξ' αρχής ότι στο live θα γουστάρω!
                          [/b]
                          Fixed.

Τώρα τους συνήθισα και γουστάρω και τα ηχογραφημένα τους.

Comment

• Metallica - The Day That Never Comes Video Premiere
                            http://www.metallica.com/index.asp?item=601171
                            I attack sharks
                            when i smell them bleed
                            I dont go swimming
                            water just wants to be around me.

Comment

• Το ειδα αλλα δε καταλαβα και πολλα, ειδικα στο τελος περιμενα να σκοτωσει τη γυναικα και να γινει μακελειο αλλα απλα φυγανε...

Comment

• Kι εγω μακελειο περιμενα.Μου αρεσε ομως.Αν και ειναι παραξενο που δεν το εκοψαν καθολου,συνηθως στα βιντεοκλιπ πετσοκοβουν τα κομματια.Βεβαια,αν εισαι Metallica,το air play θα το εχεις ετσι κι αλλιως,οποτε..

Comment

Working...
                                X