Announcement

Collapse
No announcement yet.

TV Series

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Για όσους βλέπουν το Witcher...

    Comment


    • Εδώ και κάνα 3μηνο έχω αρχίσει να μαζεύω τις σειρές που είχα αρχίσει και δεν είχα τελιώσεις, αυτές που είχα στο νου μου χρόνια και δεν είχα καν ξεκινήσει, και τέλος, πρόσφατες σειρές.
      Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια πραγματικά άριστη εποχή για τηλεόραση που σε χτυπάει στα μούτρα γιαυτό και θα δείτε πολύ ψηλές βαθμολογίες από κάποιον που δεν δίνει εύκολα ψηλές βαθμολογίες.

      Witcher:
      Όταν το άρχισα, και ενώ ήξερα πως θα το τελιώσω, βρήκα μια σειρά που είχε χίλια προβλήματα. Καστινγκ 2ας διαλογής, κακό σκριπτ, και γενική έλλειψη polishing που έχει να κάνει είτε με μέτρια σκηνοθεσία ή περιορισμένο budget ή και τα δύο. Κατά παράδοξο τρόπο, η σειρά μετά το 4ο επεισόδιο με κέρδισε αρκετά για να την δω μέχρι το τέλος ευχάριστα. Είτε εγώ συνήθισα τον ο,τινανισμό που διέπει την σειρά είτε αυτός σερβίρεται αρκετά καλύτερα μετά από κάποιο σημείο και σε συνδυασμό με τις ωραίες μάχες, γρήγορο ρυθμό και το οτι έχω παίξει τα games και είμαι λιγότερο punishing γούσταρα.
      6,5/10

      Bojack Horseman:
      Το συγκεκριμένο το βλέπω σεζόν-σεζόν κάθε χρόνο και το θεωρώ (και όλοι οι άλλοι) από τα κορυφαία δράματα της δεκαετίας. Η προτελευταία σεζόν μας προετοιμάζει για το κλείσιμο που κυκλοφορεί μέσα στον Ιανουάριο (νομίζω) και ως προπαρασκευαστική ήταν αρκετά μέτρια σε σχέση με ό,τι μας είχαν συνηθίσει.
      7/10

      Watchmen:
      O Lindelof είναι πλέον τοπ3 δημιουργός τηλεόρασης. Το Watchmen θα μπορούσε να διδάσκεται στα σχολεία για το πώς να πάρεις ένα αριστούργημα και με τα υλικά του να δημιουργήσεις κάτι τελείως δικό σου. Μάλλον ό,τι καλύτερο θα παίξει σε "υπερηρωική" σειρά για αρκετά καιρό.
      9/10

      Fleabag:
      Αριστούργημα. Δεν ξέρω πόσο χρόνο χρειάστηκε η Phoebe Waller-Bridge για να δημιουργήσει αυτό το πράμα, αλλά φαντάζομαι πολύ γιατί δεν υπάρχει λέξη στις 2 σεζόν του Fleabag που να 'ναι περιττή. Σε συνδυασμό με το all-star καστ του είναι νομίζω μία από τις καλύτερες σειρές που 'χω δει και η μοναδική σειρά που πιστεύω οτι θα άρεσε στο 95% του κόσμου που θα την πρότινα.
      10/10

      The Deuce:
      Η πιο δύσπεπτη σειρά που παρακολούθησα είναι αυτή που ασχολείται με το πορνό και βλέπεις σεξ κάθε 15 λεπτά. Ενώ έχω αρχίσει το The Wire 3 φορές χωρίς να περάσω το 2ο επεισόδιο την συγκεκριμένη την κατέβασα με πόνο καρδιάς σε δύο βδομάδες. Για την ακρίβεια το τελευταίο επεισόδιο το είδα πριν ένα μισάωρο και με γάμησε αρκετά ωστέ να κουνηθώ να γράψω για το τί κυκλοφορεί εκεί έξω στο φορουμάκι μας. Όταν σε μια σειρά 25 επεισοδίων καταφέρνεις να εξερευνήσεις 25~ χαρακτήρες στον βαθμό που το κάνει το Deuce ώστε σε κάθε κομβική στιγμή του κάθε χαρακτήρα σου σφέγγεται η καρδιά και στο τέλος θέλεις να κλείσεις την τηλεόραση για να μην κλάψεις, ξέρεις οτι έχεις μπροστά σου ένα διαμάντι. Σίγουρα θα κάτσω να δω και το The Wire μετά από αυτό το πράμα, αλλά θα χρειαστεί να μαζέψω δυνάμεις γιατί τραβάς και αυτοκτονία με τον τύπο.
      9+/10 γενικά, 10/10 character development

      Comment


      • Ρε ChrisTop, τι κάστιγκ δευτέρας διαλογής στο Witcher; Κακή ηθοποιία δεν είδαμε, και ο πρωταγωνιστής ήταν απίστευτος. Εντύπωση μου κάνει αυτό που λες.

        Το Fleabag και το Deuce είναι σοβαρά στα υπόψη, αν κι από,τι διαβάζω θα με ρίξει πολύ το δεύτερο.

        Comment


        • Τι να σου πω φίλε εμένα μόνο ο Jaskier μ' αρέσει ιδιαίτερα και μετά από κάποιο σημείο με κέρδισε και ο Cavil. Όλους τους άλλους τους είχα πάρει με κακό μάτι από το πρώτο επεισόδιο που ενώ έπεφτε κάστρο και όλοι έπρεπε να αυτοκτονήσουν δεν ένιωσα ένταση ποτέ. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι αυτόν το μήνα είδα και την τριλογία του άρχοντα για μόλις δεύτερη φορά στην ζωή μου οπότε αναπόφευκτα έκανα και σύγκριση και καταλαβαίνεις.
          Κατά τα άλλα δεν είναι κακοί, απλά δεν είναι το επίπεδο του Casting στα λέβελς παραγωγών HBO/Amazon κτλ. με τίποτα.

          Comment


          • Λοιπόν, να γράψω κι εγώ για δυο σειρές που είδα. Η πρώτη είναι το Messiah: σκάει ένας περίεργος τύπος στη Μέση Ανατολή που συνοδεύεται από αμμοθύελες, θεραπείες κτλ. 10 επεισόδια, καθόλου κακή, τελειώνει ξεκρέμαστη και με την προοπτική είτε φόλας είτε ιδιοφυούς τροπής.

            Η άλλη είναι το Dracula, απ'τους δημιουργούς του Sherlock, τρία μεγάλα επεισόδια. Το πρώτο πολύ καλό, το δεύτερο οκ, το τρίτο μια μαλακία. Ωραίο χιούμορ όμως. Δείτε τουλάχιστον το πρώτο.

            Comment


            • Μαλλον θα αγνοηθει αλλα πραγματικα πιστευω οτι αξιζει να δειτε το The Gift (Atiye) στο netflix. Τουρκικο δραμα με supernatural θεματολογια. 8 επεισοδια τα ξεπεταξα σε δυο μερες.
              Do a barrel roll!

              Comment


              • Έβλεπα τις Βερσαλλίες, αρκετά καλή σειρά και ωραίες ερμηνίες.

                Συνέχεια σκεφτόμουν ο Αλεξάντερ Βλάχος (ελληνικής-ουαλικής καταγωγής) πόσο τέλειος θα ήταν να έκανε τον Alucard σε σειρά/ταινία Castlevania.

                31086274533_b4f57eb22b_b.jpg
                The illusion of free will is an illusion.

                Comment


                • Πριν βρω το κουραγιο να ξαναγραψω για παιχνιδια, να πω πως τελειωσα πριν λιγες μερες το Bojack Horseman (το ξεκινησα εν μεσω καραντινας, μην το κανετε αν ειστε ευαισθητοι ) και το τελειωσα προ ημερων. Δεν ξερω τι να πω ακριβως, αλλα δεν αποκλειεται να ειναι ο,τι καλυτερο εχω δει εδω και παρα πολλα χρονια. Ισως να μην εχω δει και κατι καλυτερο γενικα, αλλα θελω λιγο καιρο ακομα να το χωνεψω καλυτερα. Εκανε κλικ αυτη η σειρα σε τοσα επιπεδα που δεν ξερω απο που να το πιασω το θεμα. Το ποσα σημαντικα θεματα θιγει και με ποσο ωριμο τροπο δε λεγεται. Οι διαδρομες ολων των χαρακτηρων ειναι μοναδικες και συνθετουν παραλληλα ενα πολυ συνθετο παζλ με το οποιο πιστευω πως ολοι θα ταυτιστουν σε καποια φαση.

                  Η σειρα παραδιδει πολλα μαθηματα ζωης μεσα απο το ιδιαιτερο χιουμορ της, αλλα κυριως μεσα απο την ωριμη αναλυση της ψυχοσυνθεσης των πρωταγωνιστων της. Ξεχωριζω σιγουρα το ποσο καταφερε να με προβληματισει και να με βαλει σε βαθιες σκεψεις. Ελπιζω να αποτελεσει καλη αφορμη να γινει λιγη κουβεντα μιας και οπως ειδα εχουν γινει εστω και λιγες συζητησεις σε καποιες φασεις - ChrisTop Sinclair .

                  Καλυτερα επεισοδια με λιγη σκεψη, θα εβαζα στην πρωτη γραμμη τα free churro (S05E06), the old sugarman place (S04E02), time's arrow (S04E011), the view from halfway down (S06E15), καθως και το stupid piece of shit (S04E06).
                  Οταν τελειωσε η σειρα παντως απλα εκατσα να ξαναδω το fish out of water (S03E04) ετσι για να ξαναζησω την πιο ακραια εκφανση σουρεαλισμου και πιο artsy προσεγγισης μεσα στη σειρα.

                  Comment


                  • Το Fish out of the water είναι από τα καλύτερα επεισόδια και το καλύτερο concept episode που 'χω δει την τελευταία 5ετία. Απίθανη σύλληψη και εκτέλεση. Μαζί με το Pickle Rick είναι και ό,τι καλύτερο έχω δει σε (μοντέρνο) animation γενικά.

                    Σαν σειρά σίγουρα δεν θα το 'βαζα ως ό,τι καλύτερο έχω δει γιατί η ποιότητα των επεισοδίων είναι αρκετά άνιση στις μισές τουλάχιστον σεζόν. Γενικά η δομή είναι φτιαγμένη για νοκ-αουτ στα προτελευταία επεισόδια της κάθε σεζόν, αλλά τουλάχιστον στην 1η (που εκεί δικαιολογείται λόγω χτισήματος) και στις τελευταίες 2 έπαιζε αρκετά filler γράψιμο και στο main story του επεισοδίου, αλλά κυρίως στα side-stories. Το performance της τύπισσας που έπαιζε την γάτα ήταν τρομερό και κουβάλαγε το πολλές φορές αδιάφορο γράψιμο εν αντιθέση με τον Todd που ευτυχώς του κόψανε χρόνο. Το format του Νetflix που στα πετάει και τα 10 μαζί σίγουρα λειτουργεί προς όφελος της σειράς.

                    Σαν δράμα πάντως δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη σειρά που να 'χει καταφέρει να μου δώσει τόσες γροθιές στο στομάχι. Και δεν είναι μόνο η ποσότητα. Όταν λέμε γροθιά, το bojack πραγματικά σου γαμάει το σπίτι, παίζει να 'ναι ό,τι χειρότερο μπορείς να βάλεις σε άτομα με επήρεια σε κατάθλιψη.
                    9/10



                    Σε άλλα νέα μετά το (φανταστικό) Watchmen του Lindelof αποφάσισα να ξεκινήσω το Leftovers. Το κακό είναι οτί η παρέα που το βλέπουμε δυσκολεύεται να μαζευτεί οπότε έχει τραβήξει ήδη ένα 3μηνο και έχω δει μόνο 20 επεισόδια (από τα 30κάτι). Το καλό είναι οτί η σειρά μέχρι τώρα είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ. Θέλω να την τελειώσω πρώτα για να αποφασίσω αν είναι στο top3 της λίστας μου για το 2010-2019, αλλά για την ώρα είναι η πιο ιντριγαδόρικη σειρά μυστηρίου που 'χω δει. Είναι νομίζω και μία από τις σπάνιες σειρές που πραγματικά προτίνω στους πάντας να αρχίσουν, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος να μην του αρέσει.



                    Και τώρα που το θυμήθηκα στην καραντίνα είδα της πρώτες 2 σεζόν του Battlestar Galactica. Μιλάμε για έπος. Άχαστο space odyssey που σου βγάζει αυτή την μαγεία που πολλές λίγες σειρές/ταινίες έχουν καταφέρει, μάλλον το αντίστοιχο του LOTR trilogy σε σειρά. Η γραφή είναι τελείως χύμα αφού οι τύποι είναι προφανές οτί γράφουν ό,τι τους αρέσει χωρίς να δίνουν και πολύ μεγάλη σημασία στο πόσο στέκει αυτό λογικά, είναι όμως τόσο ξεκάθαρο οτί όλοι οι συντελεστές της σειράς το ζούνε σαν love project που δεν γίνεται να μην σε συνεπάρει.

                    Comment


                    • Πολυ ωραιο το bojack, εμενα δεν μου φανηκε τοσο "σκληρο" αλλα σιγουρα δεν ειναι light. Μου αρεσε πολυ η ισσοροπια στις δυσκολες στιγμες και στο χιουμορ. Νομιζω ομως εχω μονο μεχρι τριτη σεζον, καποια στιγμη θα το πιασω να το τελειωσω, ισως τα καλυτερα ειναι στις τελευταιες σεζον..

                      Τωρα βλεπω Star Trek The Next Generation, τελειωσα την τριτη σεζον πριν μερικες μερες και τωρα ειμαι στην τεταρτη. Καλο το battlestar galactica αλλα θα ελεγα το ST ειναι ενα επιπεδο πιο πανω. Μιλαμε για σειρα του 90 και φαινεται και στο budget αλλα και στο φορματ που ειναι αυτοτελη επεισοδια χωρις σταθερη πλοκη. Αλλα τα επεισοδια ειναι απιστευτα καλογραμμενα και υπαρχει συνεχες character development. Μιλαμε για σκεπτομενο sci-fi που βαζει τον θεατη να προβληματιστει πολυ. Οχι hard sci-fi ομως γιατι πολλα επεισοδια μοιαζουν να πεφτουν στο supernatural, αλλα ακομα και εκει ειναι που δινει μυνημα για το τι ξερουμε πραγματικα για τον κοσμο μας και τι ειναι δυνατον.
                      Θα το εβαζα στο top της λιστας μου, πανω και απο battlestar (που το χαλαει τελειως στις τελευταιες σεζον) αλλα και απο hard sci-fi οπως expanse. Κριμα που το ST discovery εχασε λιγο το νοημα και ηταν περισσοτερο κοντα στις ταινιες (ταινιες που μαλλον ηθελαν το κοινο του star wars, που το star trek εχει ελαχιστα κοινα).

                      Εχω δει και αλλες σειρες τελευταια. μου αρεσε πολυ και η δευτερη σεζον altered carbon, σιγουρα το ozark ειναι απο της αγαπημενες μου ongoing σειρες και θα εριχνα και μια ματια στο killing eve για οσους θελουν κατι απο μαυρη κομωδια μιας και εχει σπουδαιους πρωτους ρολους.

                      Comment


                      • Το είχε αναφέρει ο Sinclair πριν κάτι χρόνια (είναι μπροστά το άτομο πώς να το κάνουμε) και έπειτα από ενδελεχές ψάξιμο των 5 δευτερολέπτων είπα τί surreal πράγματα είναι αυτά, έλεος!

                        Ε αφού το άκουσα ακόμα από άλλους 100 το ξεκίνησα και μπορώ να πω ότι μ' αρέσει. Έχει πολλούς κύκλους και δεν ξέρω αν θα το τελειώσω αλλά θα το συνεχίσω. Πολύ καλό το ότι κάθε επεισόδιο είναι μόλις 25 λεπτά.

                        Επίσης ταυτίστηκα με αυτό το άρθρο και χάρηκα που θίχτηκε αυτό το μικρό αλλά σημαντικό κατά τη γνώμη μου θέμα, μπράβο στον Guardian!
                        https://www.theguardian.com/tv-and-r...-to-watch-them

                        Τα credits είναι μέρος της εμπειρίας, δεν γίνεται μόλις τελειώνει η ταινία το Netflix σε 10" να ξεκινάει την επόμενη σε φάση καθαρίστε σκουπίστε τελειώσατε. Η κάθε προβολή πρέπει να είναι μυσταγωγία.

                        Είμαι σίγουρος πως και άλλοι από εδώ θα ταυτιστούν όταν το διαβάσουν. Και το Bojack σατιρίζει ανάλογα θέματα για αυτό το γουστάρω (σημασία έχει η κατανάλωση, όχι η εμπειρία κτλ).
                        The illusion of free will is an illusion.

                        Comment



                        • Η καλυτερη σειρα, τελειωνει αυτο το Σαββατο με τη τριτη σαιζον. Οποιος ασχετος δε το δει θα φαει ban.
                          Do a barrel roll!

                          Comment


                          • Edit previous post, τωρα νιωστε
                            Do a barrel roll!

                            Comment


                            • Θα το αφήσω για το χειμώνα . Τώρα είναι καλοκαίρι και βλέπω μόνο ταινίες που δεν έχω προλάβει να δω τους τελευταίους μήνες

                              Comment


                              • Roronoa Η σειρα βαραινει οριακα στο τελος της 3ης σεζον θα ελεγα και απο 4 και μετα βαραινει συνεχως.
                                ChrisTop Δεν ενιωσα ετσι ακριβως με σκαμπανεβασματα κτλ. Για εμενα η σειρα σιγουρα λαμπει στα heavy hitters που σε ριχνουν μεσα σε 20 λεπτα απο τη χαρα σε μια ελαφρια καταθλιψη απο μονα τους, αλλα αυτο δε σημαινει πως σε αλλα επεισοδια ή αλλες φασεις γενικα δεν περασα καλα. Η σειρα δε θα μπορουσε να προσφερει συνεχεια τοσο βαθια και βαρια σκηνικα, οποτε σε πολλες φασεις δεν παυει να μας θυμιζει πως εχει και μια κωμικη πλευρα και αυτο δε με χαλασε λεπτο.

                                Διασκεδασα απιστευτα ολα τα αναλαφρα σκηνικα της σειρας, οπως με τα παμπολλα animal jokes/gags, τους γλωσσοδετες της princess carolyn που μιλαει σαν πολυβολο, τα απιστευτα cheesy αστεια του mr peanutbutter, ολα τα background jokes, ολα τα αστεια που εμμεσα μας υπενθυμιζαν σε ποια χρονολογια βρισκομαστε και λατρεψα πολλους κομπαρσους απο την character actress margo martindale μεχρι τον παρουσιαστη tom jumbo grumbo.

                                Απο το κυριο καστ ο Todd μαλλον ειχε το πιο αδυναμο plot arc οντως, παρολαυτα ειχε ενδιαφερον και η δυναμικη του μιας και μας εδειχνε συχνα και ποσο σκληρος ηταν ο BJ μαζι του, αλλα και το ποσο σωστα πραγματα μπορει να πει ενιοτε καποιος τοσο απλος και αφελης ανθρωπος. Στεναχωρηθηκα οταν διαβασα πως η σειρα ηθελαν να κρατησει παραπανω αλλα την εκοψε το Netflix. Απο την αλλη δε μου φανηκε rushed το τελος ή κατι τετοιο οποτε δε θα παραπονεθω, μιας και τουλαχιστον δεν προλαβε να κανει κοιλια και να χαλασει.

                                Ο δημιουργος της σειρας μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση παντως και ειμαι ειλικρινα περιεργος να δω τι αλλο θα φτιαξει.
                                Για την ωρα βλεπω Rick and Morty (σχεδον τελειωσα) και ισως δοκιμασω και το Tuca and Bertie μιας και εχει καποιους κοινους συντελεστες με αυτους του Bojack.

                                Comment

                                Working...
                                X