Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XIII

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Evans
    replied
    θελετε να σας πω πως κατεληξα να παιζω ff12 end game? full buffs (bubble,protect,haste και τα σχετικα με τα απαραιτητα heal life/status efects οταν χρειζεται) δεν εβαζα να κανουνε μαγεια γιατι βαριομουνα να χανω χρονο βλεποντας το animation και το μονο που κανανε ολοι οι χαραχτηρες ητανε απλο attack που συνηθως ητανε και ποιο damaging απο οτιδηποτε αλλο σε αναλογια dmg/χρονου
    Nομίζω ότι ο οποιοσδήποτε που ήθελε να έχει την καλύτερη αναλογία που αναφέρεις το έπαιζε έτσι, τα μαγικά ήταν πολύ κάτω σε απόδοση συγκριτικά με τα απλά attacks, imo αυτό ήταν και το βασιότερο μειονέκτημα του ΧΙΙ, μαγικά και τα περισσότερα skills ήταν από όχι τόσο χρήσιμα έως τελείως άχρηστα.

Στο ΧΙΙΙ πάντως εγώ ποτέ δε χρησιμοποίησα το auto battle, πάντα έβαζα μία manual εντολή και μετά την επαναλάμβανα με το δεξιά. Το auto battle δεν ήταν απαραίτητα το βέλτιστο, δεν έχει σημασία πάντως, το σύστημα του ΧΙΙΙ ήταν και είναι απλά τέλειο και η όλη αυτοματοποίηση καλά έκανε και υπήρχε.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Allo to ti xreiazetai kai allo to ti mporeis na kaneis.
    Egw prwsopika xrhsimopoiousa ton aftomato piloto epidh goustara apistefta to systhma me ta Gambits.
    To na mhn xrhsimopoihsw ta gambits htan epishs mia epilogh, alla se antithesh me to aftomato tou FFXIII alaze kai to gameplay.
    Sto FFXIII vazeis ton aftomato mono gia logous taxythtas h efkolias, den allazei kati sto gameplay.
    Afto thelw na pw egw.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    ειχες περισσοτερο ελεγχο στο 12 λογω του συστηματος μαχης, στο 13 ετσι οπως ειναι δομημενη η ολη λειτουργια κατα την διαρκεια της μαχης δεν μπορουσε να γινει κατι διαφορετικο (λογικα στο 13-2 θα το δουμε βελτιωμενο το συστημα με τα paradigms)

θελετε να σας πω πως κατεληξα να παιζω ff12 end game? full buffs (bubble,protect,haste και τα σχετικα με τα απαραιτητα heal life/status efects οταν χρειζεται) δεν εβαζα να κανουνε μαγεια γιατι βαριομουνα να χανω χρονο βλεποντας το animation και το μονο που κανανε ολοι οι χαραχτηρες ητανε απλο attack που συνηθως ητανε και ποιο damaging απο οτιδηποτε αλλο σε αναλογια dmg/χρονου, με σωστη χρηση των gambits δεν χρειαζεται ποτε να μπεις σε manual παρα μονο στα τελευταια 10 μυρρια του yiazmat, εντελει και τα δυο στο ιδιο αποτελεσμα καταληγουνε , στο 13 τουλαχιστον εχει και ποζεριες με junggle combos η οπως αλλιως λεγονται overkill εχω ξεχασει ,

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Προφανώς εσύ θα ήσουν 800 levels πάνω από μένα, σιγά μην είχες πρόβλημα.
    Levels?

Gia to FF12 symfwnw me ton Straier, sto FF12 eixes apolyto elegxo stous xarakthres (kai sthn maxh) ean to htheles.
    To FF13 einai ftiagmeno etsi wste na "actionfernei" to megalytero atou tou kai taftoxrona to meionekthma tou (logw aplothtas) einai to paradigm shift.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Den thymamai na eixa idiaitero provlhma ston teliko.
    To mono periergo pou aknei einai oti exeis xrono na ton vgaleis, alliws doom
    Προφανώς εσύ θα ήσουν 800 levels πάνω από μένα, σιγά μην είχες πρόβλημα.
    Αλλά δεν αναφερόμουν τόσο σε αυτόν με το Doom που είναι αρκετά βατός αλλά στον προηγούμενο.
    μπορει οντως να ειναι αχρειαστο αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι μπορεις να βαλεις και δικα σου commands, και στο ff12 μπορουσες να κατσεις απλος θεατης παρακολουθοντας απλα τα gambits σου αλλα δεν νομιζω να χαλασε κανεναν δεν αποτελουνε δηλαδη μειονεχτηματα ολα αυτα ειναι μερος της streamlined συγχρονης πραγματικοτητας που διακατεχει το gaming και κατεπεκταση περναει σιγα σιγα και στα jrpgs
    Νομίζω πως η περίπτωση του FF12 ήταν αρκετά διαφορετική από του FF13. Στο 13 στις απλές μάχες δεν έχεις κάποιον σοβαρό λόγο να μπλέξεις με manual input δεδομένου ότι και πιο αγχωτικό είναι και θέλεις να ξεμπερδεύεις γρήγορα. Στις δύσκολες μάχες πάλι, με εξαίρεση κάποιες φορές που θες μια πολύ συγκεκριμένη επίθεση ή buff ή debuff είναι αρκετά επικίνδυνο να κάνεις manual input γιατί απλά δε σου περισσεύει χρόνος.
    Στο 12 μπορείς να βάλεις στους χαρακτήρες ότι επίθεση θέλεις ανά πάσα στιγμή με pause στη μάχη, χωρίς άγχος. Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι έχεις σχεδόν απόλυτο έλεγχο στις κινήσεις των χαρακτήρων σου, τις περισσότερες φορές δεν έχει νόημα να το κάνεις χειροκίνητα. Φυσικά σε δύσκολα boss βοηθάει πολύ το manual input (για να μην αλλάζεις και συνεχώς τα gambits).

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Den thymamai na eixa idiaitero provlhma ston teliko.
    To mono periergo pou aknei einai oti exeis xrono na ton vgaleis, alliws doom

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Τα paradigm shifts είναι όλο το σύστημα μάχης. Το να επιλέγεις με το χέρι ποιες επιθέσεις να κάνεις είναι και δύσκολο σε δύσκολες μάχες (λόγω χρόνου) και, γενικά, αχρείαστο.
    Πάντως αν δεν ασχοληθείς με "side-quest" ή έστω με λίγο grinding θα φας πολλά game-overs ειδικά στον τελικό.
    +1...

Εκεί λίγο έλειψε να τον νικήσω. Αυτός ο τύπος έχει 5 εκ HP. Σου χρειάζεται να φτάσεις στα άκρα όλα τα Paradigms για να είσαι overpowered εναντίον του. Και καλά θα κάνεις να δυναμώσεις τους χαρακτήρες γιατί υπάρχει μία κίνηση που σου βαράει με την μία όλους τους χαρακτήρες κάτω, η οποία θα δεις όταν τον αντιμετωπίσεις.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    μπορει οντως να ειναι αχρειαστο αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι μπορεις να βαλεις και δικα σου commands, και στο ff12 μπορουσες να κατσεις απλος θεατης παρακολουθοντας απλα τα gambits σου αλλα δεν νομιζω να χαλασε κανεναν δεν αποτελουνε δηλαδη μειονεχτηματα ολα αυτα ειναι μερος της streamlined συγχρονης πραγματικοτητας που διακατεχει το gaming και κατεπεκταση περναει σιγα σιγα και στα jrpgs

μην ανησυχεις altair δεν ειναι απαραιτητο να αχοληθεις με sidequests πριν τελειωσεις το παιχνιδι απολαυσε το περιμενουμε εντυπωσεις οτι αποριες εχεις εδω ειμαστε!;)

Leave a comment:

• straier
    replied
    Τα paradigm shifts είναι όλο το σύστημα μάχης. Το να επιλέγεις με το χέρι ποιες επιθέσεις να κάνεις είναι και δύσκολο σε δύσκολες μάχες (λόγω χρόνου) και, γενικά, αχρείαστο.
    Πάντως αν δεν ασχοληθείς με "side-quest" ή έστω με λίγο grinding θα φας πολλά game-overs ειδικά στον τελικό.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Καλά αν το πας μέχρι εκεί δε θα το παρατήσεις. Γενικά, έστω και με διαλείμματα, τελείωσέ το γιατί είναι ενδιαφέρον τίτλος και ό,τι πρέπει για πιο softcore κοινό (σε jrpgs). Άντε γράψε εντυπώσεις όταν το προχωρήσεις .

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Στο FF3 δεν χρειάστηκα,απλά ήθελα να είμαι σίγουρος.Άλλωστε σιγά την βοήθεια που εισέπραξα.
    Δεν πειράζει,καλύτερα να το παίξω και να το αφήσω στη μέση,άμα το βαρεθώ,παρά να το έχω στο ράφι να κάθεται.;)
    Όλο το βράδυ πάντως σκεφτόμουνα πιθανούς συνδυασμούς paradigm shifts.Δεν ξέρω,μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και ανυπομονώ να το δω στην πράξη,γιατί κακά τα ψέματα,το tutorial που είδα στην αρχή δεν είναι τίποτα.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Poia sidequests?
    Όταν το έγραφα αυτό σκεφτόμουν αλλά είπα να μην υπερβάλω, έχει 1 sidequest όλο κι όλο, ας μην του το στερήσουμε .

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Mpa egw pistevw pws tha to teleiwsei, einai poly aplo game pou stoxevei se aftous pou variountai efkola.

Επίσης αν δεν ασχοληθείς με καθόλου side quests και πας μόνο για βασικό σενάριο, κάτι που σου προτείνω,
    Poia sidequests?

Αν και από αυτά που έχω δει ως τώρα,δε νομίζω ότι θα χρειαστώ κάτι.
    Exeis na fas gameover synnefo!

To systhma maxhs tha to apolafseis poly, parolo pou moiazei me aplo button mash.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Εντάξει εδώ χρειάστηκες στο FF III . Μακάρι να το συνεχίσεις - πράγμα για το οποίο αμφιβάλω - πρόκειται πάντως για ένα άπειρα noob-friendly jRPG με καλό pacing - έως ένα σημείο - και ό,τι πρέπει για χαλαρά sessions. Επίσης αν δεν ασχοληθείς με καθόλου side quests και πας μόνο για βασικό σενάριο, κάτι που σου προτείνω, δε θα χρειαστείς και καθόλου grinding οπότε και θα το βγάλεις κυριολεκτικά ακολουθώντας μία ευθεία. Άραξε, άσε στην άκρη ό,τι έχεις διαβάσει και προσπάθησε να το χαρείς όσο μπορείς ;) .

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Το ξεκίνησα κι εγώ σήμερα.Έπαιξα κάτι λιγότερο από ένα τρίωρο και το άφησα στην αρχή του τρίτου κεφαλαίου.Ως τώρα,οκ,μου φαινόταν ένα απλό button mashing game που απλά επιλέγεις επίθεση και Potion.Τώρα που είδα το Crystarium και τα paradigm shifts φαίνεται αρκετά πιο ενδιαφέρον.Θα το συνεχίσω αύριο.Η ιστορία ως τώρα είναι μια χαρά,αν και τίποτα το ιδιαίτερο και οι χαρακτήρες δεν με ενοχλούν καθόλου,ειδικά η Vanille είναι συμπαθέστατη.Τα γραφικά πανέμορφα και η μουσική επίσης.ότι χρειαστώ εδώ είστε έτσι;Αν και από αυτά που έχω δει ως τώρα,δε νομίζω ότι θα χρειαστώ κάτι.

Leave a comment:

Working...
X