Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XIII

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• nooto
    replied
    Ισως καλα νεα δεδομενου οτι απο το αρχικο ΧΙΙΙ αφαιρεθηκε παρα πολυ υλικο. Το λεω με την εννοια του completion που μπορει να υπαρξει (σε ολους τους τομεις) αν δει κανεις τους δυο τιτλους ως συνολο. Σιγουρα βεβαια παιζει και το ενδεχομενο μιας μορφης Χ-2 οποτε κραταω μικρο καλαθι.

Εμενα δεν με χαλασε τοσο πολυ ουτε το ανοιχτο κομματι, το θεμα για μενα ηταν η καπως αναρχη δομη με την οποια αυτο παρουσιαστηκε. Ουσιαστικα εδινε την linear λογικη των προηγουμενων κεφαλαιων σε μια non linear δομη. Burai πιστευω οτι οι τελικες εντυπωσεις που θα παρεις θα ειναι θετικες, απλα οπως θα δεις στην πορεια ορισμενες απο τις επιλογες που εγιναν κατα το development ειναι αρκετα περιεργες και αντιφατικες μεταξυ τους.

Edit: Burai συμφωνω στα περι μουσικης, συμπληρωνω οτι το The Place I will return to Someday απο το FFIX ειναι ισως το αγαπημενο μου απ'ολη τη σειρα.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Kala ta summons sto FF13 den einai entelws diakosmhtika, exoun kai afta thn xrhsh tous gia 1-2 logous pou tha anakalypseis.

H mousikh tou paixnidiou den einai mono kalh, alla einai kai poly diaforetikh apo oses exoume synithisei sthn seira.
    To Soundtrack tou 13 einai poly kalo, aplws oxi toso memorable oso alla.
    To battle theme gia mena einai to kommati pou tha sou meinei.

Egw den pistevw pws tha peraseis apo stadio misous gia to paixnidi, varemaras nai alla misous den nomizw.
    To paradokso anamesa se osa reviews yparxoun gia to FF13 kai se olous osous to paiksame edw sto gamers odyssey einai oti enw ta reviews parousiazoun ws kyrio arnhtiko thn grammikothta tou paixnidiou, oloi emeis pistevoume pws to "kalo kommati" einai to grammiko meros tou.
    Otan tha anoiksei tha ginei apistefta vareto, wspou tha ginei grammiko ksana kai tha synexisei mexri to telos

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Κοίτα μουσική σαν του 7 για μένα- Cosmo Canyon, shinra theme, battle theme, sephiroth etc etc- και ίσως του 8( δε μιλάω για παλιότερα entries) δε θα υπάρξει ή μάλλον δύσκολα θα υπάρξει ξανά. Απλά μου αρέσουν οι εναλλαγές από κάποιες ψιλοtribal πινελιές στο chapter 4 μέχρι το σημείο που χειρίζεσαι τους Sazh και Vanille με πιο bluesy και jazzy πινελιές.

Τώρα για τα summons με λυπεί λίγο αυτό που μου λες, μιας και αποτελεί σε κάθε FF πόλο έλξης για μένα- είμαι της ποζεριάς τι να κάνω... Eιδικά η Shiva από εποχές του VIII Αν και οκ από όσο ξέρω και σε άλλα FF τα summons διακοσμητικά ήταν νομίζω είχαν αναφερθεί το VIII και τo ΧΙΙ- αν και στο 8 τα χρησιμοποιούσα συνέχεια.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Αν μιλάμε για ένα σοβαρό sequel και όχι κάτι του τύπου X-2 εγώ είμαι μέσα. Το Lore του παιχνιδιού ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και μένει ως επί το πλείστον αναξιοποίητο στο αρχικό παιχνίδι.
    Burai θα προσγειωθείς λίγο απότομα όταν καταλάβεις πως τα Summon είναι ως επί το πλείστον άχρηστα. Για το σύστημα μάχης και το ρυθμό τα έχουμε ξαναπεί, στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού το παιχνίδι κυλάει πάρα πολύ καλά (μην ακούς τα review των sandbox-whores περί γραμμικότητας κλπ). Για τη μουσική διαφωνώ και το έχω πει 1000 φορές αλλά δε χρειάζεται να έχουμε όλοι την ίδια γνώμη.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    εχει γινει σωστα η δουλεια με το difficulty στο 13 και οσο προχωρας θα το διαπιστωνεις ακομα περισσοτερο, ειδικα στο τελευταιο dungeon μου εχει μεινει οτι ητανε challenging οσο επρεπε και δεν γινοτανε cheap αλλα ουτε και walk in the park

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    burai θα περασεις απο πολλα σταδια μισους και αγαπης με αυτο το game, ως που να καταληξεις στην τελικη σου κριση, trust me
    Σε πιστεύω. Σε μερικές μάχες που θέλω για το γμτ να πάρω 5 αστέρια και βλέπω 4 ή καμμιά φορά 3 αρχίζω και θυμώνω απίστευτα πολύ... Αν και οκ την τέταρτη φορά που έχασα από τον Odin δε μιλιόμουν. Δεν παίζει σε άλλο FF να έχω δει τόσα game overs σε 7-8 ώρες παιχνιδιού, ούτε καν στο 7 που ήταν το πρώτο jrpg που έπαιξα- μετά είχα σαν στρατηγική το grinding ως επί το πλείστον. xD

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    (αναμεσα σε σοβαρο και αστειο) ε βεβαια ετσι ειναι γιατι τα πετυχημενα παιχνιδια αποχτουν και sequels

το εχω ξαναπει νομιζω αλλα για μενα εν ετη 2010 μια χαρα jrpg ηταν το ff13 για τα σημερινα δεδομενα και για το που εστιαζoυν πλεον oi developers και η βιομηχανια.

εν τελει το μονο που με χαλασε ηταν οι χελωνες ως super bosses and strongest enemies

βαλτε εκει κανα weapon να νιωσουμε....

edit: burai θα περασεις απο πολλα σταδια μισους και αγαπης με αυτο το game, ως που να καταληξεις στην τελικη σου κριση, trust me

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Wow, έχω τρελαθεί με το XIII και τώρα XIII-2, do want!!

Btw στα του ΧΙΙΙ- ξέρω, ξέρω late to the party- σήμερα έπαιξα λόγω δουλειάς μόνο 1 ώρα ίσα ίσα για να πάρω τον Odin. Το τι βρίσιμο έπεσε μέχρι να καταλάβω πώς να αντιμετωπίσω τη μάχη δεν περιγράφεται. Πάντως, οκ η cut scene που γίνεται άλογο και οι κινήσεις μετά όπως και το Zantetsuken με έκαναν να ανατριχιάσω.

Μέχρι στιγμής πάντως, όσο μπορώ να είμαι αποστασιοποιημένος, θεωρώ πως είναι εξαιρετικό και σαν pacing και ειδικά σαν battle system. Βέβαια προτιμώ περισσότερο την αισθητική του XII και το όλο setting, αλλά είπαμε είναι θέμα γούστου.

Γενικά ο σχεδιασμός των χαρακτήρων, πόλεων κτλ αγγίζει άλλα επίπεδα σε σχέση με τα current gen jrpgs( καλλιτεχνικά εννοώ έτσι?), imho, ειδικά οι εχθροί και τα eidolons που έχω δει είναι αψογα και πολυ προσεγμένα. Επίσης να κάνω αναφορά στο OST το οποίο για πρώτη φορά μετά απο καιρό μου φαίνεται πολυ ενδιαφέρον και έχω βρει τον εαυτό μου να ακούει κομμάτια στο γιουτιουμπι. Τέλος πάντων ίσως είναι ενθουσιασμός που θα υποχωρήσει αλλά το απολαμβάνω όσο διαρκεί όπως και να έχει, χωρίς τύψεις. Στην τελική δεν είπε κανένας πως κάθε φορά πρέπει να επαναπροσδιορίζει μια σειρά το είδος με κάθε entry της.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    E ok den egine kai tpt.
    Speculations, otan kati ginei confirmed tha to mathoume.

Leave a comment:

• Xeno
    replied

Δεν τολμαω καν να γραψω το περιεχομενο του url, δειτε και αναμενω σχολια .

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Μόνο που δεν ήμουν lvl 99. Ακόμα κι έτσι όμως αν δεν αρκεί μια επίθεση αρκεί ένας γύρος...
    Afto einai allh istoria.

Symfwnw mazi sou oswn afora ta FF bosses.
    Mono tou FFX htan gia gelia.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Κάτι για το σύστημα μάχης που θέλω να προσθέσω είναι πως προς το τέλος έφτανες σε ένα plateau. Σχεδόν όλες οι τελευταίες, πιο δύσκολες μάχες έβγαιναν με τον ίδιο τρόπο (tortoise υποχρεωτικά κλπ). Αυτό δε συνέβαινε με τίποτα στο FF12. Από την αρχή ως το τέλος το σύστημα μάχης εξελισσόταν, κάθε νέος δύσκολος εχθρός είχε και έναν παραπάνω άσσο στο μανίκι του.

Τώρα για τον τελικό, η αλήθεια είναι πως ποτέ δε με ενόχλησε σε FF η ευκολία τους. Μπορώ να πω πως το διασκεδάζω περισσότερο αν δεν είναι φοβερά δύσκολος ώστε να προσέχω πιο πολύ ιστορία και cut-scenes. Ακόμα και αν υπάρχει μια πιο δύσκολη εκδοχή του τελικού υπό κάποιες προϋποθέσεις και πάλι δε σημαίνει πως κάποιος που έχει κάνει grinding μέχρι αηδίας δε μπορεί να μην πληρεί τις προϋποθέσεις και αντίστροφα κάποιος που έκανε το αντίστοιχο quest κλπ να τις πληρεί αλλά να μην είναι φοβερά δυνατός. Παρεμπιπτόντως, οι υποχρεωτικοί αρχηγοί του FF12 (όχι μόνο ο τελικός) μπορεί να αποδειχτούν αρκετά δύσκολοι για κάποιον που δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με sub-quests. Θα πρέπει εν τέλει να είναι κομμένοι και ραμμένοι οι τελική για κάθε παίκτη που όπως έχουμε δει με scale leveling δε λειτουργεί φοβερά καλά. Προσωπικά αυτό που με ενοχλεί είναι το υποχρεωτικό grinding αν θες να τα κάνεις όλα. Με το Χ δεν ασχολήθηκα με Dark Aeons, Nemesis κλπ επειδή θεώρησα τη διαδικασία μέχρι εκεί απίστευτα κουραστική. Στο ΧΙΙΙ ασχολήθηκα αλλά πραγματικά δεν προσέφερε τίποτα στο παιχνίδι. Ατελείωτες ώρες grinding για να καταφέρεις να νικήσεις 3-4 εχθρούς με ΤΙΠΟΤΑ ενδιαφέρον ενδιάμεσα...

O Sephiroth den mporei na ginei OHKO
    Ean pas 99 lvl thelei toulaxiston 5 KOTR gia na skotwthei.
    Μόνο που δεν ήμουν lvl 99. Ακόμα κι έτσι όμως αν δεν αρκεί μια επίθεση αρκεί ένας γύρος...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Τέλος να πω ότι δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που αναβαθμίζεις όπλα/accessories.Πολύ φασαρία και καταντούσε κουραστική η όλη διαδικασία.
    Ma htan poly fasaria gia to tipote, oute skepsh apaitouse, oute kapoio eidos peiramatismou mpas kai exeis kapoio kalytero apotelesma.
    Olo to systhma htan trela straight forward kai ginotan polyploko mono epeidh yphrxan para pola items gia thn idia xrhsh...

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Πολύ ωραία συζήτηση παιδιά.

Στα σχετικά με final boss συμφωνώ απολύτως με vaynard,θα έπρεπε το παράδειγμα του star ocean 2 να εφαρμοστεί και σε άλλα παιχνίδια για όποιον θέλει μια μεγαλύτερη πρόκληση από το final boss.Δεν λέω,καλά τα super bosses τύπου penance,αλλά έχει άλλη αίσθηση να έχεις να αντιμετωπίσεις ένα πανίσχυρο τελικό boss που να έχει σχέση με την ιστορία.

Στο star 2 το κάνανε πάρα πολύ σωστά.Η δύσκολη μορφή του τελικού ήθελε αρκετή δουλειά για να ξεκλειδωθεί(sidequest με αρκετό ψάξιμο και αλληλεπίδραση με χαρακτήρες)και έτσι μπορούσε να την αποφύγει αυτήν την μάχη όποιος δεν ήθελε.

Γενικά το star 2 ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι,κρίμα που το 4 ήταν τόσο απογοητευτικό.

Σχετικά με το 13,πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι,με ένα από τα καλύτερα συστήματα μάχης που έχουμε δει,ένα πολύ καλό setting και με όλες τις βάσεις για το τέλειο rpg αλλά έτσι όπως το έφτιαξε η square χάνει πολύ.Το βασικότερο πρόβλημά του είναι ότι δεν έχει περιεχόμενο για να αξιοποιήσει όλες τις καλές βάσεις που έχει:Από την στιγμή που ανοίγει το παιχνίδι(κεφάλαιο 10 με 11)πέρα από τις προαιρετικές αποστολές δεν έχει μείνει πολύ παιχνίδι.Αν είχε διπλάσια διάρκεια από το 11ο κεφάλαιο και έπειτα και πολύ περισσότερα sidequest και μάχες υψηλού επιπέδου τότε θα είχαμε ένα πολύ καλύτερο παιχνίδι.

Επίσης, με ενόχλησε πολύ το grinding και το πως αυτό γινόταν.Λεφτά και catalysts έπαιρνες μόνο από τις χελώνες και η πιθανότητα να τα ρίξουν είναι ΤΡΑΓΙΚΗ.Μεγάλο λάθος το ότι έβαλαν τόσο grinding σε τόσο γραμμικό και με λίγες περιοχές τίτλο.

Τέλος να πω ότι δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που αναβαθμίζεις όπλα/accessories.Πολύ φασαρία και καταντούσε κουραστική η όλη διαδικασία.

Εν κατακλείδι για εμένα είναι ένας πολύ καλός τίτλος αλλά με αρκετά χαζά λάθη που μπορούσαν να αποφευχθούν πολύ εύκολα.Είναι παιχνίδι που αξίζει να παιχτεί αλλά σε σχέση με όσα μας έχουν δώσει άλλα ff όπως το 12 αυτό δεν έχει να δώσει τόσα πολλά.Αυτός είναι και ο λόγος που απογοήτεύει κάπως.Ελπίζω πως το versus 13 θα είναι καλύτερο.Το περιμένω πως και πως.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Αυτό με τον Indalecio το γνωρίζω, ο αδελφός μου το έχει λιώσει το SO2 και είδα και τις δύο "εκδόσεις" του τελικού. Πολύ έξυπνη προσθήκη ομολογουμένως.

Δεν ξέρω για εσάς παιδιά, εγώ το final boss του ΧΙΙΙ το βρήκα epic awesome από όλες τις πλευρές. Μουσική, setting, δυσκολία, αισθητική, αν δεν είχε αυτό το boss και τον τερματισμό που είχε θα το έκραζα μέχρι το τέλος του κόσμου .

Leave a comment:

Working...
X