Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XIII

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Ramparter View Post
    Απλα δεν ειναι απαραιτητο οτι πρεπει να αρεσει σε σενα το παιχνιδι και ουτε ειναι υποχρεωμενη η square να κανει τα FF ετσι ωστε να αρεσουν σε ολους. Απο κει και περα οταν το παιξεις θα το κρινεις με τα δικα σου κριτηρια και τις δικες σου απαιτησεις. (Οπως εκανες και με το Fallout 3 που το θαβες ενω οι περισσοτεροι και ειδικα οι fans των western rpgs το ερωτευτηκαν.)
    E καλα, προφανως. Ουτε εχω την απαιτηση να μου αρεσει 100%, δεν ειμαι κανενας μαλακας που νομιζει οτι τα παντα ειναι στα μετρα του...

Απλα υπαρχει μια αισθηση οτι οκ, το ειδος ειναι ιδιαιτερο και δεν μπορει να πει κανεις κατι εαν δεν το γνωριζει εκ βαθεων, κατι το οποιο προσωπικα μου την σπαει λιγο. Αλλα ουτως ή αλλως παιχνιδι ειναι οπως ειπε και ο Evans, εκει εξω ειναι και δοξα το Θεο οι περισσοτεροι (οχι ολοι) εδω μεσα εχουν το μυαλο και τα "κοτσια" να πουν ανετα και ομορφα την αποψη τους.

Τωρα περι Fallout, αστα να πανε... Το ξαναδοκιμασα, και η γνωμη μου χειροτερεψε!!! Και πιστεψε με, δεν ειμαι ο μονος...
    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• Κατσε ρε φιλε, δηλαδη εγω που θελω να το παιξω δεν πρεπει να το κανω επειδη δεν ασχολουμαι με τα JRPGs γενικοτερα ή δεν ειμαι αξιος να το κανω και να το κρινω μετεπειτα; Ή ειπε καποιος οτι θα πρεπει ντε και καλα να ασχοληθει ολος ο κοσμος με τον τιτλο;

Ο τιτλος απευθυνεται πλεον σε ενα ευρύ κοινο, πολυ μεγαλυτερο απο το κοινο των jrpgs. Αυτο ειναι de facto και δεν χωραει κουβεντα. Απο την στιγμη λοιπον που κυκλοφορει σε ενα τετοιο πλαισιο, θα κριθει και ως τετοιο. Αν ειναι δυνατον δλδ να μην μας επιτρεπεται να ακουμπαμε ενα παιχνιδι επειδη απλα και μονο δεν εχουμε ντοκτορα στο ειδος του.
      Dj kaneis oti den katalaveneis? h pragmatika den katalaveis?
      Egw den eipa pouthena na mhn peksete to game.

Eipa:
      1- Den ypoxreoute kanenas na to paiksei.
      2- Den mporei na to krinei kapoios ean den to paiksei.

Tpt ligotero tpt perissotero.

Den to synexizw ta logia mou einai ksekathara.
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Eίναι σωστή η υπενθύμιση του G0 ότι ασχέτως αν το FF είναι mainstream δε παύει να ανήκει στα jrpgs. Οπότε μη βγει πάλι κανείς και αρχίσει συγκρίσεις με τα δυτικά rpgs, σας παρακαλώ όχι άλλο κάρβουνο. Άλλα τα μήλα κι άλλα τα πορτοκάλια.
        sigpic

Comment

• Originally posted by Ramparter View Post
          (Οπως εκανες και με το Fallout 3 που το θαβες ενω οι περισσοτεροι και ειδικα οι fans των western rpgs το ερωτευτηκαν.)
          Εγω παντως που δεν ειμαι φαν των western rpgs το λατρεψα και περιμενω πως και πως το επομενο.

Comment

• Originally posted by Altair View Post
            Σ'ευχαριστώ Azrael.PS3 it is then...
            Τι να βιάζομαι ρε;Αφού τρίτη ξαναμπαίνω στο στρατόπεδο.:S
            Απλά και μόνο επειδή είναι ένας δίσκος και όχι τρεις ή τέσσερις, θα το έπαιρνα στο PS3.

Comment

• E ενταξει, και τεχνικα ειναι καλυτερο στο PS3...

Comment

• Μου αρέσει που στο άλλο topic τα έψελνες στον άλλον για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
                Είδα λίγο από το συγκριτικό βίντεο, ίδια μου φαίνονται. Μπορεί να είμαι στραβός ή απλά οι όποιες διαφορές να μην είναι καν ορατές αλλά απλώς ήθελα να πω πως σοβαρότερος λόγος είναι οι δίσκοι παρά οι μικρές λεπτομέρειες στα γραφικά, που πραγματικά πρέπει να είσαι και πολύ nerd για να χαλαστείς...

Comment

• Εγω δεν ειπα ποτε ομως PS3 > 360 επειδη ενα παιχνιδι ειναι καλυτερο σε γραφικα εκει ενω ειναι multiplatform. Και απο την στιγμη που καποιος εχει και τις δυο κονσολες, λογικο δεν ειναι να επιλεξει την καλυτερη εκδοση; Επισης δεν εχω βγαλει ποτε συγκρισεις συνεχως λεγοντας "look at this!!!! PS Triple >>>>> 360".

Οταν ενα παιχνιδι ειναι Multiplatform και ειναι καλυτερο σε μια κονσολα τεχνικα απο οτι σε μια αλλη, δεν εχω προβλημα να το παραδεχτω. Αλλα ελεος εαν εβγαζα συνεχως συγκρισεις μονο και μονο για να δειξω οτι μια κονσολα ειναι καλυτερη απο μια αλλη...

Στο θεμα μας, το FFXIII ειναι οντως καλυτερο στο PS3 κι αυτο γιατι ειναι φανερο οτι το port πηγε PS3 ---> 360. Βεβαια και στις δυο εκδοσεις σπερνει απο γραφικα το παιχνιδι, μην τρελαθουμε...

Για τους δισκους θα συμφωνησω, αν και δεν νομιζω οτι ειναι τεραστιος λογος για να επιλεξεις την μια ή την αλλη εκδοση. Απο την αλλη παλι, τωρα που το σκεφτομαι...Disc Swaping....χμμμ....μου αρεσει το νοσταλγικο του θεματος. 360 it is then!!!! xaxa

Comment

• Καλά δε μιλάμε για ΠΟΛΥ κόπο κάθε φορά που πρέπει να αλλάζεις σιντί. Από όσο φαντάζομαι άπαξ και τελειώσεις το ένα σιντί δε χρειάζεται να το ξαναβάλεις. Κοινώς με 4 σιντί πρέπει να αλλάξεις 3 φορές. Αλλά συμφωνώ πως είναι σαφώς πιο κουραστικό από το να μην αλλάξεις καθόλου.
                    Originally posted by Squall Leonhart
                    I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                    Originally posted by 丹野
                    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                    Originally posted by Ryu_gr
                    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Το έφτασα τρίτο κεφάλαιο και το παιχνίδι έχει αρχίσει να ανοίγει επιτέλους.Το leveling σύστημα είναι απλό αλλά ωραίο και οι μάχες έχουν αρχίσει να γίνονται πιο ουσιαστικές.

Νίκησα και το πρώτο αληθινό boss του παιχνιδιού...Αρκετά δύσκολο,μπορείς να χάσεις πολύ εύκολα αν δεν προσέξεις.Το σύστημα μάχης έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τις αρετές του επιτέλους.

Είναι πολύ σημαντικό το πως παίζεις πάντως.Ένα τέρας με 30000 hit points μπορείς να το βγάλεις είτε σε 3 λεπτά είτε σε 30,ανάλογα το πως παίζεις.Στην πρώτη περίπτωση σημαίνει ότι παίζεις στρατηγικά και στην δεύτερη χύμα.

Πάντως το παιχνίδι μέχρι τώρα είναι αρκετά δύσκολο,ακόμη και οι απλοί εχθροί είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι και μπορούν να σε σκοτώσουν αν δεν προσέξεις.

Τέλος να πω πως το AI βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα,οι σύμμαχοί σου συμπεριφέρονται πολύ έξυπνα στην μάχη και μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους εφόσον έχεις ρυθμίσει σωστά την συμπεριφορά τους φυσικά.

Το σενάριο φαίνεται πολύ καλύτερο πάντως από των τελευταίων final fantasy.Θα δούμε όμως,ακόμη είναι νωρίς.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
                      In Matsuno we trust.

Comment

• Originally posted by straier View Post
                        Καλά δε μιλάμε για ΠΟΛΥ κόπο κάθε φορά που πρέπει να αλλάζεις σιντί. Από όσο φαντάζομαι άπαξ και τελειώσεις το ένα σιντί δε χρειάζεται να το ξαναβάλεις. Κοινώς με 4 σιντί πρέπει να αλλάξεις 3 φορές. Αλλά συμφωνώ πως είναι σαφώς πιο κουραστικό από το να μην αλλάξεις καθόλου.
                        Nαι αλλα δε γουσταρεις τον παραλληλισμο με τα παλια FF οπου επρεπε να αλλαζεις το CDακι;...:phil:

Comment

• Originally posted by Deus View Post
                          Το έφτασα τρίτο κεφάλαιο και το παιχνίδι έχει αρχίσει να ανοίγει επιτέλους.Το leveling σύστημα είναι απλό αλλά ωραίο και οι μάχες έχουν αρχίσει να γίνονται πιο ουσιαστικές.

Νίκησα και το πρώτο αληθινό boss του παιχνιδιού...Αρκετά δύσκολο,μπορείς να χάσεις πολύ εύκολα αν δεν προσέξεις.Το σύστημα μάχης έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τις αρετές του επιτέλους.

Είναι πολύ σημαντικό το πως παίζεις πάντως.Ένα τέρας με 30000 hit points μπορείς να το βγάλεις είτε σε 3 λεπτά είτε σε 30,ανάλογα το πως παίζεις.Στην πρώτη περίπτωση σημαίνει ότι παίζεις στρατηγικά και στην δεύτερη χύμα.

Πάντως το παιχνίδι μέχρι τώρα είναι αρκετά δύσκολο,ακόμη και οι απλοί εχθροί είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι και μπορούν να σε σκοτώσουν αν δεν προσέξεις.

Το σενάριο φαίνεται πολύ καλύτερο πάντως από των τελευταίων final fantasy.Θα δούμε όμως,ακόμη είναι νωρίς.

Έχουν φτιάξει ωραία τις κλάσεις και είναι εξαιρετικός ο τρόπος που τις συνδυάζεις στα paradigms. Δεν θυμάμαι ποιο ήταν το τελευταίο FF που έπρεπε να κάνω τόση εκτεταμμένη χρήση μαγικών. Ακόμα και τα Eidolons είναι τεράστιο συν στις δύσκολες μάχες, δε βαράνε μόνο διακοσμητικό ρόλο.

Συμφωνώ στη δυσκολία του, έχω δει καμιά δεκαριά game overs ως τώρα. Όσο ανοίγει το battle system, προσαρμόζονται και οι αντίπαλοι με elemental resistances και status effects οπότε κάνεις συνέχως paradigm shifting για να πλεονεκτήσεις στις πιθανότητες νίκης. Το κερασάκι στην τούρτα θα ήταν πιο μετά να έμπαιναν και limit breaks-like ικανότητες και θα ήταν το καλύτερο battle system που έφτιαξε η Square.

Στην εξερεύνησή του θα έλεγα μου θύμισε πολύ το ΧΙΙ, πας ποδαράτο από το ένα σημείο στο άλλο με αποτέλεσμα η κάθε περιοχή να είναι αρκετά μεγάλη. Σχεδιαστικά ακολουθεί τελείως γραμμική πορεία, ουσιαστικά είναι μια τεράστια ευθεία. Παραδόξως πάντως δεν μου έχουν λείψει οι πόλεις που τόσο θέμα έγινε για αυτές. Τα save points κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους αν και περισσότερο save και upgrade όπλα/accessories κάνω παρά αγοραπωλησίες κι αυτό γιατί τα gil έρχονται με το σταγονόμετρο οπότε καλύτερα τα ξοδεύω σε upgrade parts παρά νέο εξοπλισμό.
                          sigpic

Comment

• gamesradar review 10/10

Comment

• Έκλεισα τις 6 ώρες και πλέον είμαι άπειρα πωρωμένος . Τι να πρωτοπώ, μιλάμε για έπος :xp: .

Λοιπόν να πάμε στα εύκολα, η μουσική δεν υπάρχει, απλά. Οτιδήποτε άλλο και να πω είναι περιττό. Τα γραφικά είναι καλοδουλεμένα, δεν είναι God of War 3 αλλά έχουν κάτι το ιδιαίτερο, πολύ λεπτομέρεια και πάρα πολύ όμορφα.

Battle System... OMG απλά. Δεν ξέρω από που να αρχίσω, δε μου έχουν ξεκλειδωθεί ακόμα όλα τα "μυστικά" του (βλέπε eidolons, weapon upgrades κτλ), από όσα έχω δει ως τώρα όμως μιλάμε για ένα από τα καλύτερα BS σε JRPG. Θα μπορούσα να πω ότι είναι μία αυτοματοποιημένη εκδοχή του FF XII, από την άποψη ότι η βασική ιδέα είναι η ύπαρξη ρόλων μέσα στις μάχες. Λέω ότι μοιάζει με του ΧΙΙ επειδή και εκεί έπρεπε να ορίσεις (μέσω των gambits βέβαια) ρόλους, όπως ένας party leader, ένας supporter, ένα tank, ένας healer κτλ.

Εδώ οι ρόλοι είναι αυτόματοι, υπάρχει για παράδειγμα ο commando που αποτελεί τον βασικό fighter, υπάρχει ο ravager που επιτείθεται με μαγικά και φυσικές επιθέσεις στον ίδιο εχθρό με τον commando, υπάρχει ο medic που ξέρουμε τι κάνει και ο synergic (ή κάπως έτσι) που είναι ο supporter. Στο ΧΙΙΙ όμως δεν καθορίζεις πότε θα κάνει ο κάθε χαρακτήρας τι, οι ρόλοι έχουν προκαθορισμένο ΑΙ και ανάλογα με τις περιστάσεις στη μάχη, ο κάθε χαρακτήρας εκτελεί την καλύτερη δυνατή επίθεση.

Θα έρθει κάποιος και θα ρωτήσει: και ποια είναι η καλύτερη επίθεση; Η απάντηση είναι: το libra θα μας πει. Ο κάθε εχθρός έχει συγκεκριμένα immunities και vulnerabilities, αυτά "ξεκλειδώνονται" κάνοντας libra (μία ειδική τεχνική) στον εχθρό που σε ενδιαφέρει. Αν το libra σου πει ότι ο εχθρός έχει αδυναμία σε fire επιθέσεις, τότε αυτομάτως οι ήρωες που δεν ελέγχεις (ελέγχεις μόνο τον party leader) θα χρησιμοποιούν fire επιθέσεις στον εχθρό - αρκεί να έχουν τέτοιες επιθέσεις και να αποκαλύψεις αυτήν την αδυναμία του εχθρού με το libra. Είναι απαραίτητο λοιπόν να το χρησιμοποιείς.

Να πω εδώ ότι ο κάθε ρόλος έχει αυστηρά τη δικιά του χρήση, δεν μπορείς να κάνεις ντου με ό,τι να'ναι ρόλους και να ελπίζεις σε θρίαμβο. Προσπάθησα να βγάλω μία μάχη με commando και δύο ravager και έτρωγα βρωμόξυλο ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να θεραπευτώ έγκαιρα. O medic μπορεί να είναι άχρηστος στη μάχη, αλλά σε θεραπεύει άμεσα και αποτελεσματικά. Επίσης πάρα πολύ σημαντικό το ότι μπορείς να αλλάζεις paradigms (τα paradigms είναι αναθέσεις συγκεκριμένων ρόλων στους χαρακτήρες σου, πχ ένα Paradigm μπορεί να λέει Lighting: commando, Snow: Sentinel, Vanille: Medic) κατά τη διάρκεια της μάχης. Οπότε κάνεις ντου με ένα paradigm καθαρά για επίθεση, τα βρίσκεις σκούρα, αλλάζεις σε ένα αμυντικό paradigm με medic, αναπληρώνεις ΗΡ, ξαναγυρνάς σε επίθεση κτλ.

Τέλος να πω ότι το interface είναι πάρα πολύ καλό και άμεσο, μπορείς να κάνεις όλες τις επιλογές πολύ γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση. Υπάρχουν shortcuts για την αλλαγή paradigms και για την εκτέλεση κινήσεων, ενώ το ΑΙ είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και δουλεύει εξαιρετικά. Οι λεπτομέρειες σιγά σιγά ξεδιπλώνονται και σε βρίσκουν πραγματικά απροετοίμαστο, φοβερές εκπλήξεις με κάθε ένο tutorial.

Για το σύστημα ανάπτυξης δε θα μιλήσω, είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Πάντως το BS ως τώρα περισσότερο σαν εξέλιξη του συστήματος του ΧΙΙ μου φαίνεται, παρά σαν ένα πισωγύρισμα. Ίσως να είναι και "βαριά" κουβέντα, μου κάνει εντύπωση όμως πόση στρατηγική έβαλαν σε ένα ΠΛΗΡΩΣ αυτοματοποιημένο σύστημα. Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να ελέγχεις ένα χαρακτήρα και να αλλάζεις μόνο το ρόλο των άλλων. Το τι κρύβεται πίσω από τους ρόλους (που το όριζες 100% στο ΧΙΙ) πλέον είναι αυτόματο αλλά και λειτουργεί, από ότι φαίνεται, τέλεια.

Για να κλείσω, μιλάμε για πολύ σενάριο και πολύ υπόβαθρο. Δεν τα έχουμε συνηθίσει έτσι τα FF. Διάλειμμα τώρα, γιατί το overdose τον τελευταίων ημερών ήταν μοναδικό, από αύριο όμως θα πέσει λιώσιμο .

Comment

• Πιο μετά θα τρελαθείς στο shifting Οι μάχες δυσκολεύουν αρκετά και όλα τα paradigm slots τιγκάρουν με πιθανούς συνδυασμούς πριν το καταλάβεις. Επίσης καλό είναι που υπάρχει ένας μικρός διαχωρισμός στις abilities κάθε class. Δηλαδή μπορεί και ο Hope και η Vanille να μαθαίνουν την Synergist class, όμως ο Hope μαθαίνει αμυντικά buffs (protect, shell κλπ) και η Vanille επιθετικά (Faith για +magic, Βravery για +strength κλπ). Αυτό ισχύει για όλες τις classes.

Και πάνω που κατάφερα να βρω μια τακτική, σκάει και η Sentinel class (tank), δυσκολεύουν οι μάχες και φτου απ'την αρχή. It never gets old.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X