Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XIII

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Apo shmera exw mpei kai egw ston xoro kai xorevw.
    Perissotera apo avrio mallon giati thelw na liwsw ligo.
    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
    Kindred, this blade and I.
    "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
    Greek Gaming Videos
    Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Βγήκαν στη φόρα τα τετράδια για σημειώσεις...κι έλεγα θα το αποφύγω αλλά σιγά να μην! Βρήκα και τις παλιές σημειώσεις για ΧΙΙ που κρατούσα με gambit συνδυασμούς Τώρα πρέπει να κάτσω να κάνω ένα πλάνο πριν χαθώ στη σύνθεση του group μου.
      sigpic

Comment

• Το άρχισα και εγώ σήμερα,έπαιξα μία ώρα περίπου.Δυστυχώς δεν μπορώ να παίξω άλλο σήμερα γιατί είμαι απίστευτα κουρασμένος(ιδιαίτερα για να διαβάσω προσεχτικά το Datalog)

So hyped though,μου φαίνεται ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!

Μωρή αρρώστια Square πάντα σωστά το κάνεις!!!!!!!!!

Comment

• Κάτι μου λέει ότι τον deus και τον guest του θα κάνουμε πολύυυυ καιρό να τους δούμε στο xbox live για online Halo3

Comment

• Μην μαγαρίζεις ένα Final Fantasy topic με την λέξη Halo...

Comment

• Discover news about Xbox and reviews on the latest and greatest Xbox titles, courtesy of the Gamesradar+ team.

To αρθρο που για μενα περιγραφει απολυτα το ολο ζητημα με το παιχνιδι. Ουτε θαψιμο, ουτε χαϊδεμα. Απλη περιγραφη γεγονοτων. Και με βρισκει και απολυτα συμφωνω σαν γενικη ιδεα.
              :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• Ακόμα με τα άρθρα ασχολείσαι εσύ; :xp:

Άνοιξε και το weapon upgrade. Φαντάζομαι ότι πλησιάζω στο τέρμα αυτής της αλληλουχίας tutorials οπότε σύντομα θα μπω για τα καλά μέσα στο παιχνίδι, έχοντας όλες τις δυνατότητες στα χέρια μου. Ετοίμασα κι εγώ το τετραδιάκι μου .

Comment

• Originally posted by Dj Solid View Post
                  http://www.oxm.co.uk/article.php?id=17957

To αρθρο που για μενα περιγραφει απολυτα το ολο ζητημα με το παιχνιδι. Ουτε θαψιμο, ουτε χαϊδεμα. Απλη περιγραφη γεγονοτων. Και με βρισκει και απολυτα συμφωνω σαν γενικη ιδεα.
                  Poor pacing, μπούρδες αν δεν ήταν τόσο καλό το pacing το κοντέρ μου θα έγραφε πολύ λιγότερες ώρες αυτή την ώρα. Οι cut scenes εμφανίζονται πάντα τη κατάλληλη στιγμή πριν επέλεθει overdose απ'τις μάχες ώστε να σε κρατάνε φρέσκο και να μην κουράζεσαι.

Τοο linear, ναι είναι και ακόμα δεν έχει ανοίξει όπως όλοι λένε. Αλλά οι reviewers γιατί μυξοκλαίνε για αυτό, δεν έχουν παίξει άλλα jrpgs;

Flawed combat.... Καλά ότι πείτε, no comment εδώ.

Στα του παιχνιδιού τώρα, χθες το βράδυ που μου δώθηκε όλο το party και η δυνατότητα να διαλέξω leader και members έφαγα ώρες ψάχνοντας και τεστάροντας τη σύνθεση που μου ταιριάζει. Κατέληξα να δοκιμάζω 4 διαφορετικές συνθέσεις και βρήκα ότι το paradigm που με σώζει από τις "oh shit" καταστάσεις είναι το Diversity (comm-rav-med). Δυστυχώς δεν μπορώ να το έχω σε full ισχύ όπως το θέλω, τουλάχιστον όχι ακόμα, μιας και ο Sazh έχει haste που είναι σχεδόν απαραίτητο.

Commander δεν υπάρχει καλύτερος από την Lightning, έχει το περισσότερο strength και μαθαίνει τα περισσότερα auto abilities. Ravager τώρα έχω Hope και Vanille που μαθαίνουν τα περισσότερα μαγικά και σαν Medics επίσης το ίδιο. Βέβαια ο Hope έχει μόνο αμυντικά buffs κι αν τον αλλάξω με Sazh ναι μεν θα έχω τα καλά buffs + haste αλλά θα χάσω πολύ σε magic. Aν πιο μετά ξεκλειδώσει haste για τον Hope τότε πολύ πιθανόν Light-Hope-Vanille να είναι η τελική σύνθεση.

Γενικότερα μέσα στις δοκιμές αυτό που μου ταίριαξε καλύτερα με τα υπάρχοντα δεδομένα ήταν η σύνθεση Lightning-Fang-Hope. Έχω 2 comm, 2 rav, 2 meds, buffs/debuffs και tank. Στο θέμα του tank ναι μεν ο καλύτερος sentinel είναι ο Snow όμως υστερεί σαν commando - δεν έχει Blitz - και εξάλλου με τη Fang έχω και debuffs (και είναι και πιο όμορφη). H σύνθεση του deck μου είναι ως εξής:

**LIGHT --- FANG --- HOPE
                  1. comm --- sent --- rav -> balance, το αρχικό μου για μπουλούκια εχθρούς
                  2. rav --- comm --- med -> heals
                  3. med --- comm --- syn -> buffs
                  4. comm --- sub --- med -> debuffs
                  5. comm --- comm --- rav -> για εύκολους αντιπάλους
                  6. rav --- comm --- rav -> το κλασσικό relentless strike για full chains

θα μπορούσα σε ένα build να βάλω buffs/debuffs, κάτι του στυλ med-sab-syn αλλά δυστυχώς τα heals της Lightning ακόμα δεν είναι ισχυρά έτσι με δυσκολία κρατάω ζωντανό το group.

Το back-up group τώρα τα πάει εξίσου καλά με εξαίρεση την ουσιαστική αχρηστία της Vanille ως ravager αφού είναι η μόνη που μπορεί να κάνει heals.

**SAZH --- VANILLE --- SNOW
                  1. comm --- rav --- sent -> balance ξανά.
                  2. syn --- sab --- sent -> buffs/debuffs
                  3. comm --- med --- rav -> heals και water/ice spells
                  4. rav --- med --- comm -> heals και fire/thunder spells
                  5. syn --- med ---sent -> rebuffs
                  6. comm --- rav --- rav -> full chains

Προτίμησα τον Sazh ως leader μιας και είναι ποικιλόμορφος ο τρόπος παιχνιδιού του. Από τη στιγμή που μόνο η Vanille είναι Medic και οι άλλοι δύο μαντραχαλάδες μαθαίνουν τις άνωθεν σχολές μαγείας, αναγκαστικά έφτιαξα δύο Diversity builds. Το 5ο build το έχω μόνο για rebuffs και ευτυχώς σπάνια το χρησιμοποιώ. Αφού κάνει provoke σε όλους ο Snow, αμέσως γυρίζω στο 2ο για τα θανατηφόρα buffs (bravery-faith-haste) και συνηθώς αλλάζω αμέσως σε relentless strike για chains.

Aπό την άλλη τώρα, επειδή είμαι τρελαμένος με την Fang και θέλω οπωσδήποτε να την κάνω leader, προσπάθησα να συνθέσω ένα group γύρω από αυτή πάντα έχοντας στο μυαλό μου το diversity και προσπαθώντας να μην κάνω εκτεταμμένη χρήση της Sentinel class μιας και τη βρίσκω λίγο βαρετή σε manual. To group που βγήκε χάνει σε heals κυρίως, λίγο σε magic αλλά είναι πανίσχυρο σε melee.

**FANG --- LIGHT --- SAZH
                  1. sent --- comm ---rav -> balance για provokes στην αρχή της μάχης
                  2. comm --- med --- rav -> diversity paradigm
                  3. sab --- comm --- rav -> debuffs
                  4. sent --- med --- sab -> buffs
                  5. comm --- comm --- comm -> κυρίως σε αδύναμους εχθρούς
                  6. comm --- rav --- rav -> relentless strike για chains

Πέραν του ότι τρεις commando καθαρίζουν τους αποδυναμομένους εχθρούς εν ρυπή οφθαλμού, ο Sazh σε αυτή τη σύνθεση είναι ο μπαλαντέρ που αντισταθμίζει την έλλειξη ισχυρών casters μιας και μπορεί να κάνει buffs που δίνουν elemantal status στα όπλα. Χάνω κάπως και σε heal οπότε πρέπει να είμαι γρήγορος στις αντιδράσεις μου εκμεταλλευόμενος το μεγάλο strength της ομάδας.
                  sigpic

Comment

• Πες μου τι πίνεις και δε μας δίνεις.
                    Πω πω... Τα βλέπω όλα αυτά και απορώ τι θα καταλάβω μέσα στις ώρες που θα ασχοληθώ. Κατά τα άλλα πολύ flawed battle system όντως xD Μέχρι στιγμής τόσο εδώ όσο και σε ξένα fora διαβάζω τα καλύτερα για το battle system... LOL δλδ
                    «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

• Η αληθεια ειναι οτι αυτο που λενε οι περισσοτεροι ειναι οτι το battle system ειναι το καλυτερο σημειο του παιχνιδιου, φανταζομαι οτι και απο αυτα που ακουω ισχυει.

Το αρθρο βεβαια λεει οτι ΜΕΡΙΚΟΙ λενε αυτο το πραγμα, και ειναι το μικροτερο παραπονο σε καποιους, οχι οτι το battle system ειναι flawed... Bullshit, κι εγω απο οτι ξερω και εχω δει δεν ειναι.
                      :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• Πω πω πω άρχισαν τα ποστ σεντόνια που περιγράφουν στρατηγικές και builds,αυτό που περίμενα δηλαδή.

Θα ακολουθήσει και δικό μου παρόμοιο ποστ.

Εγώ το έχω αφήσει στο τέταρτο κεφάλαιο.Ακόμη καλά καλά δεν έχω πάρει τα weapon upgrades,έχω ακόμη να δω πράγμα.

Nooto μην λαμβάνεις υπόψιν σου τα reviews,τα περισσότερα γραφουν βλακείες.Διαφορετικά θα χάσεις ένα από τα καλύτερα rpgs των τελευταίων ετών.Άντε περιμένω και δικά σου ποστ εντυπώσεων.;)

Διάβασα το review του authority.Δεν θα πω τίποτα άλλο,σχετικά με την αξιοπιστία των reviews τα είπαμε όλα σε προηγούμενα ποστ,να προσθέσω μόνο ότι κάποτε πρέπει να σταματήσει η άκυρη σύγκριση ανατολικών και δυτικών rpg,δύο εντελώς διαφορετικών ειδών δηλαδή.

Εντιτ:Το χειρότερο review είναι του edge με μεγάλη διαφορά.Ελπίζω μόνο να μην αποθαρρύνει κάποιους από το να δοκιμάσουν το παιχνίδι.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
                        In Matsuno we trust.

Comment

• Πωπω τι έγραψες ρε!

Κωλύομαι να τα διαβάσω, το παν είναι η ανάπτυξη στρατηγικής. Όταν ανοίξει περισσότερο το παιχνίδι και μπορώ να πειραματιστώ άνετα θα ρίξω μια ματιά στο τι παρέθεσες. Θεός .

Burai εσύ σύντομα θα το έχεις στα χέρια σου, λιώσε ανελέητα.

Comment

• Μόλις μου άνοιξαν paradigms και χάθηκα μιλάμε!!!

Κάνω ένα διάλλειμα και επιστέφω για να ψαχτώ με συνδιασμούς των paradigms.

'Οσο πάει γίνεται και καλύτερο.

Η μουσική είναι υπέροχη και τα CGI μαγευτικά...

Comment

• Deus καλύτερα ακόμα μην ασχοληθείς εντατικά με upgrades. Έκανα τη βλακεία και ανέβαζα αβέρτα και ξέμεινα από materials και στη πορεία βρίσκεις πολλά όπλα με διάφορα ξεχωριστά stats το καθένα. Νομίζω τα upgrades αρχίζουν να παίζουν ρόλο όταν ανοίγει το παιχνίδι στη Pulse ακόμα δεν χρειάζονται.

edit- Καλά εντάξει, το battle system στα boss απογειώνεται!!! Έχω δει 3 απανωτά game overs στο πιο δύσκολο boss που έχω αντιμετωπίσει ως τώρα, ο τύπος με έχει τρελάνει στο shifting!!

edit2 - Δεν υπάρχει ο $@#$#@ μου έχει βγάλει τη παναγία, δεν πιάνει τίποτα πάνω του!!!!
                              sigpic

Comment

• Square Enix: Final Fantasy XIII Ships 5 Million Worldwide so Far

According to these numbers, the game is either wildly overshipped or very successful. Internet reports are leaning towards the latter...
                                In this same announcement SE has also announced that the Final Fantasy series has shipped around 96 million worldwide so far. Final Fantasy XIII will probably be the one to break 100!
                                Ean ontws kanei tetoies pwlhseis parathrw na ginetai to teleiws antitheto pou egine me to FF12.
                                Oi reviwers edwsan sto FF12 poly kales kritikes, alla o kosmos den to agorase, enw sto FF13 pou den dwthike arketa kalh kritikh fenetai pws tha poulhsei san trelo.

Kai erxomai kai anarwtiemai egw twra ean isxyoun dhlwseis tou typou:
                                - Den theloume linear gameplay
                                - Den theloume anime xarakthres
                                - Einai kako ta FF na einai mia apo ta idia

Ean to FF13 kanei ontws aftes tis pwlhseis (pou apoti akouw ta 3 ekatommyria tou PS3 ekanan sold out) tote ftanw sto symperasma pws telika o kosmos pou paizei to paixnidi einai aftos pou krataei pisw thn etairia kai to eidos....
                                "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                                But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                                Kindred, this blade and I.
                                "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                                Greek Gaming Videos
                                Greek Final Fantasy Forum

Comment

Working...
                                X