Originally posted by nooto
View Post
Νοοτο τα relics είναι όντως πάρα πολύ ωραίο σύστημα και μάλιστα όσο προχωράς το παιχνίδι θα αποκτάς όλο και περισσότερα και σύνθετα με αποτέλεσμα να μπορείς να κάνεις πολύ ωραίους συνδυασμούς.
Σχετικά με τους χαρακτήρες, το final fantasy 6 έχει ίσως το καλύτερο καστ που έχω δει σε παιχνίδι. Πέραν από το ότι όλοι είναι ένας και ένας και έχουν ενδιαφέρον υπόβαθρο, το σενάριο του παιχνιδιού δεν εστιάζει μόνο σε έναν, όπως γίνεται στα περισσότερα rpg εκεί έξω, αλλά αφιερώνεται χρόνος σε όλους. Έτσι, νιώθεις ότι βλέπεις μια ιστορία που έχει πολλούς κεντρικούς ήρωες και όχι μόνο έναν που έχει πολλούς φίλους που απλά συμπάσχουν μαζί του. Πραγματικά είναι ένα από καλύτερα όλων των εποχών και φυσικά παίζεται άνετα ακόμα και σήμερα.

Είναι αναμφισβήτητα φοβερό παιχνίδι, αλλά λόγω των limitations και του hardware( βασικά όχι τόσο πολύ λόγω αυτού) και- κυρίως- της μετάφρασης( πιθανώς και λόγω του περιορισμού των χαρακτήρων) δημιουργείται σε αρκετά σημεία ένα αθώα χαριτωμένο αποτέλεσμα όπως το κλασικό "i'll put you to sleep" Επίσης οι χαρακτήρες όντως αναλύονται αρκετά, αλλά η ανάπτυξη αυτών και των backstories τους νομίζω πως είναι ανώτερη στα VII και IX( στο VIII είναι χωρίς να κάνω spoiler λίγο διαφορετικά τα πράγματα) Δεν το συζητάμε είναι κορυφαίο game και το να το βάζω κι εγώ δίπλα- δίπλα με μεταγενέστερους τίτλους το αδικεί και λόγω διαφορετικών μέσων έκφρασης των ιδεών που είχαν στη διάθεσή τους στη Squaresoft. Αν σκεφτεί κανείς τι ζητήματα διαχειρίζεται το παιχνίδι και το είχαν δει εφήβοι gamers την εποχή είναι φοβερό. Σε σημεία μάλιστα έχει πιο συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές από ότι το VII( ασχέτως αν εγώ προτιμώ το VII για δικούς μου λόγους) Ωστόσο το σενάριο βασίζεται πάρα πολύ στην ανάπτυξη και το συναισθηματικό δέσιμο με τους χαρακτήρες( σαφώς με τα αρκετά βασικά σε ορισμένους backstories και τα πιο ανεπτυγμένα σε άλλους), χτίζει πάλι έναν villain με πολύ μοναδικό τρόπο μεταφέροντας επιρροές από άλλες πηγές( σκάω δε λέω τπτ άλλο)και εν τέλει αυτό νομίζω είναι η ουσία της σειράς. Δεδομένων των μέσων που είχαν στη διάθεσή τους της συγκεκριμένη εποχή, έκαναν πραγματικά μαγικά και έκαναν μία υπέρβαση και στο gaming imho- κι ας μην ήμουν εκεί τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά και να ήμουν δεν νομίζω να είχα την ωριμότητα να το διαπιστώσω.
)
)ενώ το ότι το playthrough το είχα απλώσει πάρα πολύ δεν βοήθησε. Αυτή τη φορά προτίμησα το Ragnarok sword, έκανα uncurse τη shield, έκανα αρκετό leveling up στο Dino Forest( πέσανε και τρία economizers τα δύο σε συνεχόμενες battles ποιος στη χάρη μου, δεν έπαιζα τζοκερ 

Comment