Announcement

Collapse
No announcement yet.

Braid

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Maxim
    replied
    Egw xwris na thelw na thiksw to Braid h aftous pou to goustaran toso trela kai xwris na to exw paiksei, tha symfonisw me Jedah.

Exw na kanw merikes erotiseis gia na katalavw ti paizei.

Poso kairo exete na peksete games toso kala ?
    Poso efkola parasyreste apo ta synesthimata sas?
    Symvenei mono sta games h kai allou?

Sigoura exw peksei games pou tha ta xarakthriza fovera, alla den tha empena sto tripaki na ta pw life experience h pinakes zwgrafikhs kai kalidoskopia, sth telikh ftaiei h prosopikothta tou pexth?

Kai telos an pragmati eixe kati to theiko afto to game ti akrivos einai afto?
    Den thelw apanthsh tou typou:
    To synolo tou gaming experience h poso arikta demeno htan giati afto to kanan kai alla games sto parelthon kai den mou leei tpt.
    Eixe tpt to pragmatika kainotomo mesa? egw san viewtifull joe to vlepw me kati apo prince of persia mesa.

An den mporeite na eksighsete parakalw mhn apanthsete sto post mou kai kyrios den thelw flame aplos prospathw na katanoisw ti paizei.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Μα είναι αστείο αυτό που κάνεις, παραθέτεις ένα link που σίγουρα δεν ενδιαφέρει κανέναν και μέσω του οποίου θέλεις να μας αποδείξεις ότι ένα παιχνίδι που μας άρεσε τόσο πολύ δεν αξίζει τις κριτικές που έχει πάρει. Εντάξει, ούτε καν αστείο, γελοίο είναι.

Leave a comment:

• Jedah
    replied
    Διαβάστε το link που παρέθεσα. Όλο.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Μα γιατί "πρέπει" να το παίρνουμε λιγότερο σοβαρά; Μας αρέσει πάρα πολύ και όλα ξεκινάνε και τελειώνουν εκεί. Από που και ως που πρέπει να βάλουμε "πρέπει" στο τι μας αρέσει και στο πόσο μας αρέσει κάτι;

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα απλα επειδή εμπίπτουν στην γενικότεργ κατηγορία games. Δεν έχω παίξει το Halo 3 αλλά για τα άλλα δύο μπορώ να πω, πως αποτελούν ΑΑΑ εμπειρίες στο είδος τους. Κι αν με ρωτάς, προτιμώ ένα replay anytime σε αυτά τα δυο( η στο πρώτο Halo που είχα λατρέψει) από ότι στο Braid χωρίς αυτό να αναιρεί πως με το Braid διασκέδασα πάρα πολυ και παρατήρησα- όπως και με το Portal- πράγματα που δεν είχα δει να εφαρμόζονται τόσο καλά σε game( από τη δική μου gaming εμπειρία)

Αυτό που είδες από το demo πάντως στο Braid σαν πρόκληση, δεν έχει καμμία σχέση με το τι συμβαίνει στη συνέχεια. Για μενα είναι πάνω από όλα ένα puzzle game στα χνάρια( σε πολύυυυ γενικά όρια) του Mario Vs Donkey, ή παρόμοιων puzzle/platformers. Σε πολλά σημεία θέλει πολλή σκέψη, ευστροφία ακόμη και το λεγόμενο out of the box thinking. Τώρα σαφέστα αν η αιθητική, σαν πακέτο, είναι απωθητική για κάποιον πάω πάσο, εκεί είναι θέμα γούστου. Προσωπικά έχω αναφερθεί σε games που το παίζουν δήθεν( όπως και σε ταινίες κτλ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και είχα την πεποίθηση πως το Braid θα ήταν ένα από αυτά, ευτυχώς έπεσα έξω. Και το Lucidity προσπάθησε να κάνει κάτι ανάλογο και μάλλον- τα reviews μιλάνε δεν το έχω παίξει- απέτυχε.

Leave a comment:

• Jedah
    replied
    Δεν είπα ότι το υπεραναλύετε αλλά το ότι το αντιμετωπίζεται πιο θετικά από όσο πρέπει. Αν το Braid είναι τόσο καλό πια, τι να πούνε τίτλοι όπως το Mario Galaxy, το Halo 3, το Street Fighter IV;

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Mπορώ να δεχτώ πως ίσως οι απόψεις μας φαντάζουν υπερβολικές. Ωστόσο είναι θέμα τι αρέσει στον καθένα. Προσωπικά λατρεύω τόσο τα πιο arcade games( όπως κι ο Jedah) όσο και κάθε τι που είναι διαφορετικό( Portal, Braid) Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί πρέπει να κρίνουμε τα πάντα με ένα μέτρο.

Οι μηχανισμοί του Braid, σαν puzzle/platformer είναι αρτιότατοι. Και ακόμη αρτιότεροι γίνονται γιατί συνάδουν απόλυτα με το story και την αισθητική. Δεν είναι απαραίτητο ένα game να αρέσει σε όλους. Προσωπικά αν και αναγνωρίζω την αξία του Baldur's Gate ποτέ δεν κατάφερα- για ένα σωρό λόγους- να ασχοληθώ. Όσο παράλογο όμως ρε συ Jedah φαίνεται το ότι υπεραναλύουμε ένα απλό game, άλλο τόσο παράλογο φαίνεται σε μένα, ένα άτομο όπως εσύ που έχει παίξει games και έχει σεβαστή άποψη, να εκφράζεται αρνητικά μόνο μέσω του demo( for the record το ίδιο έκανα κι εγώ)

Leave a comment:

• Jedah
    replied
    Για ποιό λόγο τα θέλω αυτά δεν μας είπες. Αφού διαβάζεις το μυαλό των άλλων, μάλλον μπορείς να απαντήσεις και σε αυτό.

Κοιτάξτε που καταλήγει κάθε συζήτηση αντικειμενικής ανάλυσης του παιχνιδιού: http://forum.insomnia.ac/viewtopic.php?t=2675

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Jedah εντάξει στη συγκεκριμένη περίπτωση καλύτερα να κρατάς τη γνώμη σου για τον εαυτό σου. Ξέρεις ότι το μόνο που καταφέρνεις είναι να προκαλεσεις και να εκνευρίσεις και μάλλον αυτό θέλεις να κάνεις βέβαια.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Απαντα και σε αυτο που ρωτησα κι εγω.

Leave a comment:

• Jedah
    replied
    Originally posted by Raphael View Post
    το Braid είναι κάτι τόσο ανάλαφρο μα και τόσο βαρύ και βαθυστόχαστο.
    Όταν ακούς κάποιον να αναφέρεται έτσι ακριβώς για ένα παιχνίδι, καταλαβαίνεις αμέσως ότι το παιχνίδι έχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα.

Xeno δεν πρόκειται να αγοτάσω ένα παιχνίδι που δεν μου αρέσει καθόλου, μόνο και μόνο για να βγώ και να πώ το τελειωσα άρα μετράει η αποψή μου.
    Έπαιξα το demo, έχω βαρεθεί να διαβάζω για αυτό γενικολογίες και αοριστολογίες, και απλά θεωρώ σεβαστό να αρέσει, αλλά τελείως ανάρμοστο να αντιμετωπίζεται σαν την δευτέρα παρουσία στο gaming. Ήμαρτον δηλαδή...

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Εγώ ολοκλήρωσα το ντέμο και έμεινα άφωνος. Είναι απλά ιδιοφυιές. Ό,τι πιο ξεχωριστό έχω παίξει ποτέ μου.
    Δεν το συγκρίνω άμεσα με άλλα καλά παιχνίδια που έπαιξα τελευταία, όπως είναι το ODST ή το RE5, αυτά είναι σαν ενέσεις στεροειδούς, το Braid είναι κάτι τόσο ανάλαφρο μα και τόσο βαρύ και βαθυστόχαστο. Δε μιλάω για υπόθεση και μηνύματα και νοήματα, μιλάω καθαρά για το gameplay. Όσο λίγο τέλος πάντων πρόλαβα να παίξω.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Τουλαχιστον Jedah εγω θελω να ξερω ποσο επαιξες το Braid και που το εφτασες.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Enraged Evans response in 5, 4, 3 ....

Leave a comment:

• Jedah
    replied
    Το έχετε παρακάνει με το Braid. Δεν πλησιάζει καν τα καλά παιχνίδια των τελευταίων ετών.

Leave a comment:

Working...
X