Laharl η ΔΗΜ.ΑΡ. μιλάει για παραμονή στην Ε.Ε. ασυζητητί, για αόριστη "απεμπολοκή έναν έναν από τους όρους του μνημονίου" ενώ εννοείται ότι θα παρθούν τα επόμενα μέτρα.
Οι θέσεις της ουσιαστικά είναι υπέρ της μνημονιακής πολιτικής, και όλη της η στάση είναι ουσιαστικά στάση Πα.Σο.Κ.
Μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει ως πολύ ωραίο μαξιλάρι εκτόνωσης απογοητευμένων ψηφοφόρων Πα.Σο.Κ.
Θέλω να κάνω δυό σχόλια πάνω στα ζητήματα:
1) Τα κόμματα της αριστεράς (και εκεί φαίνεται και η διαφοροποίηση της Δημ. Αρ. από την έννοια "αριστερά" ουδέποτε ήταν προσωποπαγή (αν δείτε αυτό φαίνεται και από τα πάνελ τώρα, οι εκπρόσωποι του Συ.Ριζ.Α και του ΚΚΕ μιλάνε για ποια πολιτική πρέπει να ακολουθηθεί και οι εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλάνε για το τί θέλει να κάνει ο "Πάνος Καμμένος") και ουδέποτε η δράση τους καθοριζόταν αποκλειστικά από τις ηγεσίες (δεν εννοώ ότι "δεν έχουν γραμμή", εννοώ στο ότι η συμμετοχή τους στο πολιτικό σκηνικό στη χώρα ξεφεύγει από τις προεκλογικές δηλώσεις της ηγεσίας τους και διευρύνεται σε απεργίες, σε καταλήψεις π.χ. τις οποίες οργανώνουν και στηρίζουν τα μέλη της βάσης της). Τα κόμματα της αριστεράς και η δράση τους λοιπόν καθορίζονται από τη βάση τους.
Θέλω να καταλήξω στο ότι ο Συ.Ριζ. Α και η δράση του δεν είναι ο Τσίπρας, άσχετα με το αν ο Τσίπρας λειτούργησε πολύ καλά επικοινωνιακά και κέρδισε ψήφους. Άρα δεν τίθεται ζήτημα του "αν ο Τσίπρας μπορεί να διαχειριστεί το ποσοστό του γιατί:
α) ο Σύ.Ριζ.Α δεν είναι ο Τσίπρας. Και το σίγουρο είναι ότι ο Σύ.Ριζ.Α θα διαχειριστεί το ποσοστό του όπως έκανε πάντα, μέσα στους αγώνες. Η πρόβλεψη μου είναι ότι αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι ότι με ένα 15% ας πούμε η πίεση προς το ΚΚΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, και ελπίζω και οι δύο να σκεφτούν λίγο σοβαρά και πρακτικά προς αυτή τη βάση.
β) Το κυρίαρχο ζήτημα είναι του τί θα κάνει ο κόσμος, από την χειρότερη περίπτωση του πως θα πιέσει τον Τσίπρα να κάνει "ριζοσπαστικές κινήσεις" (ή σε περίπτωση κυβέρνησης ή ακόμη και σε διατύπωση πολιτικών απόψεων) μέχρι την καλύτερη, του να κατέβει στο δρόμο και να κάνει καμιά εξέγερση.
2) Καταραμένε οι Χρυσαυγίτες εκτός των άλλων είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν ξέρω τί στρεβλές ιδέες έχεις περί δημοκρατίας και πολυφωνίας αλλά το βήμα στη Βουλή τους δίνει δημοτικότητα και προβολή των ιδεών τους. Και η βάση των ιδεών τους είναι το μίσος. Πέρα από μια βαθιά πολιτική ανάλυση σκέψου πώς θα μεταφραστεί αυτό πρακτικά σε δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και αγωνιστές. Και μπορεί εσύ να χέστηκες επειδή μένεις ανεπηρέαστος προς το παρόν γιατί ποτέ δεν παίρνεις ανοικτά θέση, όμως ένας μετανάστης ή κάποιος π.χ. που είναι "σεσημασμένος" αναρχικός ή αριστερός επηρρεάζεται αμεσότατα και τραγικά από την είσοδό τους στη Βουλή.
Απλά δες τα πρώτα 10 λεπτά του βίντεο:http://www.youtube.com/watch?v=iSnrs6deHl4
Υ.Γ: Θα βγει η ρετσινιά του "κακού"; Γιατί; Μήπως θεωρείς ότι δεν ισχύει ή λες ξαφνικά ο κόσμος να επιβραβεύσει ναζιστικές θεωρήσεις της πραγματικότητας; Αν για κάποιο διάστημα τους βγει όντως η ρετσινιά του κακού θα είναι επειδή θα κρύβονται ακόμη και δεν θα παρουσιάζουν ανοικτά τις πραγματικές τους θέσεις
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Εκλογές 6ης Μαίου 2012
Collapse
X
-
Ρε ουτε στο στρατο ετσι ελεος.. Μου θυμισε τη σκηνη στο Avengers, απορω με τους δημοσιογραφους πως δεν αποχωρησαν μαζικά..
Leave a comment:
-
Crpl μπορείς να μου εξηγήσεις πως βλέπεις την ΔΗΜΑΡ ως παρακλάδι του ΠΑΣΟΚ?
Leave a comment:
-
Έριξα γέλιο, δεν είπα ότι είμαι υπέρ της κίνησης αυτήςOriginally posted by Somari View Postγιατί; λόγω τραμπουκισμού; λόγω επιβολής του σεβασμού; λόγω των φουσκωτών πιθικανθρώπων;
Leave a comment:
-
Ναι, ΟΚ, απλώς στη συνείδηση του κόσμου ο εθνικισμός θεωρείται "δεξιό" φρόνημα, με αυτό κατά νου το έγραψα.Originally posted by Ramparter View PostΔεν ειναι δεξιοι, εθνοσοσιαλιστες ειναι.
Για την ιστορία πάντως, δεν τους θεωρώ ούτε εθνικοσοσιαλιστές. "Αριστεροί εθνικιστές" θα ήταν ο ακριβέστερος προσδιορισμός κατά τη γνώμη μου.
Leave a comment:
-
Υπαρχει ακομη ενδεχομενο να μη φτασουν 150 εδρες πασοκ-νδ αν μπουν βουλη λαος & οικολογοι.
Leave a comment:
-
Φυσικά είναι έγκυρο και χωρίς σταυρούς. ΔΞ και Δράση ελπίζω να συνεργαστουν. Και ΔημΣυμ, αν και δεν το πολυβλέπω όσο και να παρακαλάει η Ντόρα, είναι χανιώτικο κόμμα, όχι φιλελεύθερο.
Leave a comment:
-
Κι εγω, εγκυρο πρεπει να ναι αλλα μικρη σημασια εχει αφου πηγε χαμενη... δε το μετανιωνω ομως σε καμια περιπτωση. Μακαρι στις επομενες να συνεργαστουν τα μικρα φιλελευθερα.Originally posted by ChrisTop View PostΚαι γω Δράση έριξα, αλλά δεν έβαλα σταυρούς, το πέταξα χύμα.
Ελπίζω να ναι έγκυρο.
Δεν ειναι δεξιοι, εθνοσοσιαλιστες ειναι.Originally posted by TheCursed View Postγια να υπάρχει ακόμη πιεστικότερη εκ δεξιών αντιπολίτευση
Leave a comment:
-
Θέλω να πιστεύω πως θα τις κανονίσουν στα γρήγορα πριν τις 30 Μαϊου για να πάρουμε κάπως την επόμενη δόση και να μη χρεοκοπήσουμε και με τη βούλα. Αλλά αν δεν υπάρξει θεαματικότατη κωλοτούμπα από κάποιον, προς τα εκεί οδεύει το πράγμα. Εκλογές εις διπλούν λοιπόν και βλέπουμε.
Leave a comment:
Leave a comment: