Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Χωρίς να με ενδιαφέρει πλέον το τι συμβαίνει στην Ελλάδα να πω ότι συμφωνώ περισσότερο με Κέρστ και Ίμρα χωρίς να θεωρώ την άλλη πλευρά 100% λάθος. Έμενα στην Αθήνα όμως όταν ξεκίνησαν οι απεργίες και για ενάμιση μήνα τις απολάμβανα. Πάντοτε πλήρωνα εισητήριο αν και εκείνο το διάστημα ιδιαίτερα, ένιωθα τελείως βλάκας και κατανοώ πλέον εκείνους που αρνούνται να το κάνουν. Αυτό που ήθελα να προσθέσω πάντως είναι ότι έχω τύχει σε τύπους πολύ πριν τις απεργίες, οι οποίοι δεν πλήρωναν και μάλιστα το αιτιολογούσαν με το "να τα πάρουν πρώτα από κείνους που τα φάγαν". Ωραία λογική. Η κουτοπονηριά κάποια στιγμή πληρώνεται αν και ξέρω πως δεν είναι παρα ένα μέρος του προβλήματος τα άτομα με τέτοια λογική.


    Comment


    • Originally posted by Imrahil View Post
      Δυστυχώς τα σχετικά άρθρα που αναφέρει ο Xeno δεν είναι προιόν σοβαρής έρευνας, αλλά διοχετεύσεις από γραφεία τύπου για να στρέφεται η μία κοινωνική τάξη εναντιόν της άλλης, περίπου όπως γίνεται στα παραπάνω posts, και να διαιρείται το σύνολο καθιστώντας μια μαζική αντίδραση δύσκολη ή αδύνατη, κάτι που προφανώς επιθυμούν οι κυβερνώντες. Το καλύτερο είναι πως μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι τόσο αρρωστημένο που υποστηρίζει αυτό τον συμψηφισμό προς τα κάτω, ενώ η λογική λέει πως θα έπρεπε να ενωθεί για να επιδιώξει μια προς τα πάνω σύγκλιση. Αντ'αυτού επιχαίρει με το ότι οι άλλοι θα καταλήξουν να τρώνε τα ίδια σκατά με αυτό, αφήνοντας τον άφθονο πλούτο που θα μπορούσε να ταίσει αξιοπρεπώς τους πάντες, στα χέρια λίγων.
      Τα παραπάνω όμως αν και ισχύουν, στην Ελλάδα αυτοακυρώνονται από το πολύ απλό γεγονός πως πλέον δεν υπάρχει πλούτος για να τροφοδοτήσει τέτοιους μισθούς. Ποτέ δεν υπήρχε για την ακρίβεια τις τελευταίες δεκαετίες, οπότε η λέξη "κεκτημένο" δεν υφίσταται καν, το κεκτημένο πρέπει να το έχεις κατακτήσει, όχι να το έχεις δανειστεί. Ως εκ τούτου κάθε αγώνας των ολίγων για διατήρηση αυτών των κεκτημένων στερείται ηθικής βάσης και καλώς δεν υποστηρίζεται από την υπόλοιπη κοινωνία, ασχέτως αν τα κίνητρα της είναι ο φθόνος και η χαιρεκακία και όχι ο ορθολογισμός. Ήρθε η ώρα να πληρωθούν οι δόσεις, οπότε ότι κακώς δόθηκε αρχικά, πρέπει δυστυχώς να παρθεί πίσω. Boohoo. Το επιχείρημα δεν πληρώνω γιατί αυτοί τα κακοδιαχειρίστηκαν (που btw είναι πολύ διαφορετικό από το 'δεν πληρώνω γιατί οι απεργίες έχουν αχρηστέψει κατ'ουσίαν την παροχή') δεν το καταλαβαίνω. Προφανώς τα κακοδιαχειρίστηκαν, και τώρα ήρθε η ώρα να τα καλοδιαχειριστούν. Όχι το πασοκ ή το κάθε άλλο ζουλαπι, αλλά οι Ευρωπαίοι, δηλαδή οι Γερμανοί. Και ο cursed δε βγάζει πασοκικό διάγγελμα, αλλά γερμανικό, το οποίο είναι ωραιότατο, γιατί λέει πως κουμάντο δεν κάνουν πλέον οι ανίκανοι και ανέντιμοι έλληνες πολιτικοί, που παρεπιπτόντως είναι αντιπροσωπευτικότατο δείγμα του ελληνικού πληθυσμού και όχι ξένο προς αυτό σώμα, αλλά οι απ'έξω. Βεβαίως δεν είμαστε αφελείς, δε θέλουν μόνο το καλό μας, αλλά από τη φαυλοκρατία που επικρατεί, χίλιες φορές η κομισιόν. Το πράγμα ούτως ή αλλως έχει πάρει το δρόμο του, ό,τι και να λέει ο καθένας, αριστερός δεξιός, κουμάντο για τα επόμενα 15 τουλάχιστον χρόνια θα κάνουν, ευτυχώς, οι Γερμανοί και όσοι ονειρεύονται επαναστάσεις κακώς το κάνουν, οι πραγματικές επαναστάσεις γίνονται για να διορθωθούν οι αδικίες, όπως στην Τυνησία και την Αίγυπτο ή δυνητικά για να ανατραπεί το σαθρό καπιταλιστικό σύστημα στο σύνολο του, όχι για να διατηρηθούν επί μέρους "δίκαια" εντός του.
      Παρόλο που δεν συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα λες, εντούτοις το ψήφιζα άνετα για post του μήνα. Ειδικά τα σημεία που παρέθεσα με bold είναι κομβικά, με το πρώτο να είναι η μεγάλη αλήθεια που δε τολμάμε επιτέλους να παραδεχτούμε και το δεύτερο η πραγματική βάση της συζήτησης που γίνεται εδώ κι δυο σελίδες (όπως κι εγώ προσπάθησα να εξηγήσω στον _Lloyd).

      TravisGr, απ' τη σκοπιά που λες ό,τι λες, δε μπορώ να διαφωνήσω σε τίποτα. Μόνο που ξέχασες μια μικρή λεπτομέρεια. Από την πώληση της Ολυμπιακής (για να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη) είχαν κέρδος μόνο αυτοί που την αγόρασαν;

      Προσοχή, δεν υπονοώ σε καμία περίπτωση ότι αυτοί είναι οι χαμένοι της υπόθεσης, κάθε άλλο, οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι ήταν. Δεν υπάρχει καλύτερη επιχειρηματική κίνηση από το να αγοράζεις μια επιχείρηση που είναι γονατισμένη από κακοδιαχείριση, ενώ κινείται σε έναν κλάδο με περιθώρια κέρδους. Οπότε θα τα τσεπώσουν οι καπιταλιστές πρώτοι απ' όλους, όλα καλά ως εδώ. Παρακάτω;

      Μήπως υπέπεσε στην αντίληψη κανενός το τι παραχωρήσεις έγιναν στους πρώην εργαζόμενους στην Ολυμπιακή; Πήρε κανείς είδηση ότι αυτοί εξασφάλισαν ευημερία για όλη τους τη ζωή; Γνωρίζετε ποιος θα πληρώσει (και πάλι) τη νύφη; Κι αν η περίπτωση της Ολυμπιακής δεν είναι η επιτομή του κακώς εννοούμενου συνδικαλισμού και των ληστρικών τάσεων μειοψηφιών, οι οποίες απλά έχουν μεγαλύτερη πολιτική ισχύ από πλειοψηφίες λόγω των κονέ και της συσπείρωσής τους, τότε τι είναι;

      Και το πιο αστείο όλων: Τα επιχειρήματα περί εργατών δεν έχουν καν θεωρητική / ιδεολογική ισχύ εδώ, γιατί μιλάμε για άτομα που δε θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους... Ναι, ποτέ. Και αυτούς, μια ζωή, θα τους πληρώνει ο καημένος ο Έλληνας φορολογούμενος, των μισθών πείνας και του κόστους ζωής Νέας Υόρκης. Μακάρι να τους πλήρωνε το κεφάλαιο, αλλά είπαμε, στην Ελλάδα το κράτος δεν αναδιανέμει κάθετα (δηλαδή από τους πάμπλουτους στους φτωχούς), αλλά οριζόντια (μεταξύ διαφορετικών ομάδων ίδιας κοινωνικής τάξης).
      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

      Comment


      • Δε ξέρω τι παραχωρήσεις έγιναν, μπορείς να δώσεις link;
        Originally posted by Raf
        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

        Comment


        • Originally posted by Somari View Post
          Δε ξέρω τι παραχωρήσεις έγιναν, μπορείς να δώσεις link;
          Δεν είναι κάτι το οποίο έχω διαβάσει στο internet και γενικά δε θυμάμαι τα ακριβή ποσά, πάντως με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο Google θα βρείτε διάφορα σχετικά. Ψάξτε για την "εθελούσια έξοδο στην Ολυμπιακή" ή κάτι τέτοιο. Κατά πόσο το οποιοδήποτε άρθρο εκεί θα τα λέει αναλυτικά, όπως και το κατά πόσο θα γίνεται αναφορά στα όργια που γίνονταν πριν πωληθεί, είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.
          "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

          Comment


          • Tι θα γίνει με την πάρτη της; Κάθε φορά που βγάζει ταινία θα κλείνουν και από 2 τορρεντάδικα; Τουλάχιστον αυτή τη φορά η ταινία ήρθε σκέτη, χωρίς μέτρα από την κυβέρνηση...

            Comment


            • Xaxaxa...ti vrikes me ixo?
              Originally posted by Raf
              Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

              Comment


              • Μόλις με ειδοποίησε ο φίλτατος wesker.

                Breaking News: http://koulouri-mauro.blogspot.com/search/label/%CF%87%CF%87%CF%87 ;)

                Την κατεβάζω τώρα, αλλα θα την τσεκάρω πιο μετά.

                P.S: Έχει κίάλλο πράμα το site πάντως.

                Comment


                • Hell yeah baby

                  Comment


                  • Old news are old.
                    Carpe diem

                    Comment


                    • Και δεν μου είχες πει τίποτα?

                      Πάντως και πάλι they did't ANALyzed her. :/ Oh well... Ελπίζω σε τρίτη ταινία να γίνει και αυτό.

                      Comment


                      • Καλά μη νομίζεις,χτες το είδα κι εγώ.Άθλιο απλά.Η πρώτη ταινία μου άρεσε πιο πολύ.Ευτυχώς έβαλα Tori Black χτες κι έστρωσα.Θυμήθηκα πως γίνονται οι επαγγελματικές δουλειές.
                        Carpe diem

                        Comment


                        • Αχαχα, ωραίος. Όντως το πρώτο ήταν καλύτερο.

                          Πράγματι αν παρακολουθήσεις μια ταινία της SIRINA και μετά βάλεις κάτι άλλο, τότε καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερο την μεγάλη διαφορα.

                          Comment


                          • Originally posted by Aion View Post
                            Αχαχα, ωραίος. Όντως το πρώτο ήταν καλύτερο.

                            Πράγματι αν παρακολουθήσεις μια ταινία της SIRINA και μετά βάλεις κάτι άλλο, τότε καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερο την μεγάλη διαφορα.
                            ΑΚΡΙΒΩΣ.αυτό που λες όντως ισχύει για όλες τις ταινίες τους.Πάντως στις 10 Φλεβάρη θα γνωρίσω μια ηθοποιό τους.

                            Υ.Γ.Καλά δεν ξέρω αν θα τη γνωρίσω όμως στάνταρ θα την δω από κοντά.:xp:
                            Carpe diem

                            Comment


                            • Έλα ρε, πια? Και πως? Θα γίνει κανένα event? Πια από όλες είναι? Ελληνίδα έτσι?

                              Comment


                              • Η Ηλέκτρα Γαλανού.Δεν την ξέρω,αλλά γίνεται ένα event σε Αθήνα και Κρήτη,οπότε λέω να πάω.Θα σου στείλω πμ αργότερα για περισσότερα αν θες κάτι.
                                Carpe diem

                                Comment

                                Working...
                                X