Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός επικαιρότητας-ανταλλαγή απόψεων

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Το ελληνικό κεφάλαιο δεν έχει εθνική συνείδηση. Δε θεωρεί τον εαυτό του ως μέλος μιας ανώτερης τάξης με βαθιές ρίζες σε μια χώρα, όπως το αγγλικό ή το γαλλικό, αλλά ως μέλη άλλων τζετ σετ. Με σπουδές σε ξένα πανεπιστήμια, εργασία σε ξένες πολυεθνικές, ημιδιαμονή στην Ελλάδα και μια αντιμετώπιση προς τις ευρωπαϊκές πόλεις λες και είναι προτεκτοράτα για ψώνια, δε δεσμεύονται από κάποιου είδους εθνικό ή ταξικό όριο.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

    Comment


    • Μια οικονομικά ισχυρότερη χώρα σημαίνει ουσιαστικά, καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία, καλύτερους μισθούς, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερες εξαγωγές, καλύτερες υποδομές, ισχυρότερη εθνική άμυνα, λιγότερα δάνεια, μικρότερα επιτόκια δανεισμού κλπ... Έτσι θα το δεις. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται χρήματα, τα οποία έρχονται ποιο εύκολα, όσο ποιο αξιόπιστη και οικονομικά ανεπτυγμένη είναι μια χώρα... Όσο ποιο πολύ χρήμα κινείται στο Εσωτερικό της... όσο ποιο πολύ παράγει γενικώς. Αυτή την στιγμή είμαστε θεωρητικά σε αυτό το σημείο επειδή ξοδεύαμε περισσότερα από όσα παράγαμε σαν χώρα. Επειδή είχαμε περισσότερα Carrefour Praktiker και Lidl με ξένα προϊόντα απ' ότι Χαλκιαδάκης Και Βερόπουλος με εκτενή υποστήριξη ελληνικών προϊόντων…
      Πρακτικά είμαστε σε αυτό το σημείο και λόγο αυτού, αλλά και επειδή είχαμε ορίσει κακούς διαχειριστές.

      Και το κεφάλαιο γενικώς δεν έχει συνείδηση αλλά η παραγωγή είναι παραγωγή... Αυτή τα καθορίζει όλα...

      Comment


      • Όσο ποιο πολύ χρήμα κινείται στο Εσωτερικό της...
        Λέξη κλειδί της πρότασης σου --> ΚΙΝΕΙΤΑΙ. Αλλά οι κεφαλαιούχοι ΔΕΝ ΤΟ ΚΙΝΟΥΝ, το μαζεύουν.

        Επειδή είχαμε περισσότερα Carrefour Praktiker και Lidl με ξένα προϊόντα απ' ότι Χαλκιαδάκης Και Βερόπουλος με εκτενή υποστήριξη ελληνικών προϊόντων…
        Εμ..μάλιστα...κοιτα να δεις πως έχει...Τα "κακα" ξένα super market που μου έφερες σαν παράδειγμα, για τα προιόντα τους στα τοπικά παραρτήματα, χρησιμοποιούν τοπική πρώτη ύλη, πχ για την lidl πορτοκαλάδα χρησιμοποιούν πορτοκάλια λακωνίας και αργολίδας (εξάλλου δε θα τους συνέφερε και οικονομικά να μεταφέρουν τα προιόντα από τα headquarters τους), οπότε ΜΑΛΛΟΝ καλό κάνουν παρά κακό (αφού φτηνότερο προιόν --> περισσότερη παραγωγή και κατανάλωση πρώτης ύλης --> γρηγορότερος νομισματικός κύκλος) από το να είχαμε κάτι Βασιλόπουλους και ΣΙΑ που πουλάνε σε τριπλάσιες τιμές.
        Originally posted by Raf
        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

        Comment


        • Μιας και αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καζάκης, παραθέτω ένα δίωρο βίντεο με συνέντευξή του στην οποία παραθέτει χειροπιαστά πράγματα. Ποια είναι τα πιθανά σενάρια, ποιοι έχουν συμφέροντα από αυτά που γίνονται, τι μέλλει γενέσθαι, με ποιες προϋποθέσεις θα βοηθήσει η επάνοδος στη δραχμή και πολλά πολλά άλλα.


          Θα ήμουν πανευτυχής αν είχαμε αυτόν τον άνθρωπο ως υπεύθυνο για τα οικονομικά της χώρας μας. Αξίζει πραγματικά να δείτε ολόκληρο το βίντεο


          PK World - Τα πάντα για Disney comics!

          Comment


          • Σχετικά με πλατείες:

            Μην είστε εκ των προτέρων αρνητικοί, δείτε το. Οι πλατείες έχουν αρχίσει και μετατρέπονται σε αυτοδιαχειριζόμενους και αυτοοργανωμένους χώρους, χώρους συγκέντρωσης και συζήτησης. Συμφωνώ ότι δεν έχουν μπει ακόμη αρκετά αιχμηρά αιτήματα όμως το θέμα είναι ότι συνελεύσεις γίνονται και ένας αρκετά καλός ομιλητής imo έχει τη δυνατότητα να θέσει μια πιο σωστή κατεύθυνση.

            Επίσης κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι όλοι όσοι κατεβαίνουν, έχουν κατανοήσει ότι μόνοι τους τα φάγανε, και ότι ΠΑ.ΣΟ.Κ - Ν.Δ. - Δ.Ν.Τ μόνο λύσεις δεν έχουν δώσει στην Ελλάδα. Κατανοούν ότι το μνημόνιο δεν αποτελεί απάντηση και ότι ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει. Μεγάλο μέρος αυτών που κατεβαίνει στις πλατείες, είναι ψηφοφόροι ΠΑ.ΣΟ.Κ και Νέας Δημοκρατίας, άνθρωποι που ίσως πηγαίνουν πρώτη φορά σε συγκέντρωση και που δυστυχώς ήταν μάλλον απίθανο να κατεβούν σε πορεία οιασδήποτε αριστερής οργάνωσης ή συνδικάτου.

            Δυστυχώς δεν λείπουν οι αρχαιολάγνοι φασίστες ή η πεποίθηση ότι η κίνηση αυτή είναι ιδεολογικά αχαρακτήριστη και μη πολιτική, όμως αυτό που συμβαίνει μέχρι τώρα είναι ζωντανό,εξελίσσεται (και ελπίζω τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν) . Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει (τουλάχιστον άμεσα) κάποια ραγδαία ανατροπή, όμως μέχρι τώρα το όλο ζήτημα έχει κάνει αρκετά βήματα μπροστά, οπότε είναι αρκετά πιθανό να εξελιχθεί σε κάτι θετικό.
            "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

            Comment


            • Δυστυχώς δεν λείπουν οι αρχαιολάγνοι φασίστες
              Εχθές πέτυχα ξυρισμένο μηχανάκια με ελληνική σημαία με τον Κολοκοτρώνη στο κέντρο
              Originally posted by Raf
              Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

              Comment


              • Originally posted by Somari View Post
                Εχθές πέτυχα ξυρισμένο μηχανάκια με ελληνική σημαία με τον Κολοκοτρώνη στο κέντρο
                Κι εγώ το ίδιο. Ήμουν στην πλατεία Καραισκάκη στο Μεταξουργείο προχτές και έγινε της πουτάνας με κάτι μεταλλάδες ala America με λίγες Harley-Davidson μηχανές παντός μοντέλου να κορνάρουν δίπλα από την στάση Μετρό "Μεταξουργείο". Λίγο αργότερα που ήμουν σπίτι και μπαφιάζαμε μ' έναν φίλο μου στο μπαλκόνι, είδαμε λίγους απ' αυτούς να παρκάρουν απέναντι και με τα ΜΑΤ να παρκάρουν κι αυτά εκεί. Έγινε ένας χαμός να ψάχνουν τους μηχανόβιους, αλλά δεν έγινε κανένα επεισόδιο. 2 απ' αυτούς είχαν Ελληνική σημαία στις μηχανές τους.

                Είναι τρελοί οι Αθηναίοι, σίγουρα...(Όπως θα έλεγε ο Obelix) :xp:
                sigpic

                Comment


                • Originally posted by Loggo View Post
                  Αν και, φυσικά, η πτώχευση και η επιστροφή στη δραχμή είναι το χειρότερο εκ των δυο σεναρίων.
                  Ευχαριστώ.
                  "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

                  Comment


                  • Originally posted by Phantom Duck View Post
                    Μιας και αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καζάκης, παραθέτω ένα δίωρο βίντεο με συνέντευξή του στην οποία παραθέτει χειροπιαστά πράγματα. Ποια είναι τα πιθανά σενάρια, ποιοι έχουν συμφέροντα από αυτά που γίνονται, τι μέλλει γενέσθαι, με ποιες προϋποθέσεις θα βοηθήσει η επάνοδος στη δραχμή και πολλά πολλά άλλα.


                    Θα ήμουν πανευτυχής αν είχαμε αυτόν τον άνθρωπο ως υπεύθυνο για τα οικονομικά της χώρας μας. Αξίζει πραγματικά να δείτε ολόκληρο το βίντεο

                    αυτοί οι άνθρωποι δεν χωράνε στο σχέδιο καταστροφής μια χώρας... και μιλάω σε όλα τα επίπεδα. Εδώ να σου θυμίσω η ρεπούση (χλεπούση) μιλούσε για συνωστιμό στην Σμύρνη χωρίς το ζώο τουλάχιστον να σεβασθεί τα θύματα, μας έχουν πρίξει με τούρκικα σίριαλς ενώ δεν δείχνουν πχ ιταλικά από τη στιγμή που έχουμε πολλά περισσότερα κοινά με τους Ιταλούς και γενικότερα έχουμε μαζί τους άπειρα καλύτερες σχέσεις κτλ κτλ.

                    Το βίντεο που παρέθεσες προσωπικά το έχω δει και αν θυμάμαι και εγώ το παρέθεσα σε παλαιότερο μου ποστ.

                    Νέες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Δρούτσα



                    ορίστε οι ίδιοι δείχνουν πόσο ελλεεινοί είναι.

                    Originally posted by Aigeas View Post
                    ....... περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερες εξαγωγές, καλύτερες υποδομές, ισχυρότερη εθνική άμυνα, λιγότερα δάνεια, μικρότερα επιτόκια δανεισμού κλπ......
                    αυτό τρέμει και η Τουρκία, για αυτό και το casus belli (δηλαδή για τα υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου) που δεν προκειται να το εφαρμόσουν γιατί είναι κότες αλλά το ίδιο κότες (+ διεφθαρμένοι) είναι και πολιτικοί μας. Φαντάσου μια οικονομικά πανίσχυρη Ελλάδα λόγω της εκμετάλλεσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που έχει και γενικότερα λόγω της ανάπτυξης μιας επιτέλους στιβαρής οικονομίας που θα παράγει. Οι απέναντι πιστεύουν πως αν αποκτήσουμε υπεροπλία που θα οφείλεται σε μια έυρωστη και ισχυρή οικονομία θα πάμε να τους εξαφανίσουμε απο τον χάρτη. Αν δεις τι λενε σε φορουμς σχετικά με άμυνα και γεωστρατηγική θα πάθεις πλάκα, μέχρι και για χτύπημα τύπου περλ χάρμπορ από μέρους μας. Βέβαια και οι δήθεν σύμμαχοι δεν επιθυμούν μια υπέρογκη ισχυροποίηση της Ελλάδας. Τους εξηπυρετεί να είμαστε από χλιαροί μέχρι ζητιάνοι της Ευρώπης όπως τώρα και σε αυτόν συμβάλουν υπέρ του δέοντος οι ιδιοφυείς έλληνες πολιτικοί.
                    Star Citizen videos Star Citizen gallery

                    Comment


                    • Μπιγκ μπος συμφωνώ απολύτως με όσα λες και ειδικά με την τελευταία παράγραφο του ποστ σου.Αυτό μου το έχει επιβεβαιώσει και κοπέλα από την Τουρκία με την οποία συνομιλώ συχνά-πυκνά,ότι δηλαδή τα τουρκικά ΜΜΕ τρομοκρατούν τον κόσμο και διαδίδουν ότι εμείς,ως πολεμοχαρείς που είμαστε,μισούμε τους Τούρκους και θέλουμε να τους επιτεθούμε κτλ κτλ.Όταν εγώ της είπα ότι αυτό δεν ισχύει έπαθε την πλάκα της.Η ίδια μάλιστα μου είπε ότι παρόλο που υπάρχει μερίδα τουρκων εθνικιστών,ο απλός λαός δεν επιθυμεί θερμά επεισόδια και πόλεμο με την Ελλάδα αλλά ειρήνη.


                      Tidy!

                      Do not blame me.Blame yourself or God.
                      In Matsuno we trust.

                      Comment


                      • Έχω γνωρίσει μία Τουρκάλα και επιβεβαιώνω πως ο απλός λαός επιθυμεί ειρήνη και τα συναφή. Ότι τα ΜΜΕ τρομοκρατούν τον κόσμο ισχύει, αλλά δεν κάναμε καθόλου κουβέντα για το τι προβάλει η κάθε χώρα για την άλλη.

                        PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                        Comment


                        • Originally posted by Deus View Post
                          Μπιγκ μπος συμφωνώ απολύτως με όσα λες και ειδικά με την τελευταία παράγραφο του ποστ σου.Αυτό μου το έχει επιβεβαιώσει και κοπέλα από την Τουρκία με την οποία συνομιλώ συχνά-πυκνά,ότι δηλαδή τα τουρκικά ΜΜΕ τρομοκρατούν τον κόσμο και διαδίδουν ότι εμείς,ως πολεμοχαρείς που είμαστε,μισούμε τους Τούρκους και θέλουμε να τους επιτεθούμε κτλ κτλ.Όταν εγώ της είπα ότι αυτό δεν ισχύει έπαθε την πλάκα της.Η ίδια μάλιστα μου είπε ότι παρόλο που υπάρχει μερίδα τουρκων εθνικιστών,ο απλός λαός δεν επιθυμεί θερμά επεισόδια και πόλεμο με την Ελλάδα αλλά ειρήνη.
                          Δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί οι ίδιοι έκαναν τις γενοκτονίες απρόκλητα εις βάρος όχι μόνο του Ελληνικού λαού(Η Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων, των οποίων ανήλθαν γύρω στα 350.000 άτομα), αλλά και του Κυπριακού(Θυμόμαστε το 1974) και του Αρμένικου(γύρω στα 1 εκ άτομα).

                          Αν θέλουν αληθινή ειρήνη, θα πρέπει να κλείσουν τις πληγές των πολέμων οι ίδιοι, δηλαδή θα πρέπει να επιστρέψουν την κατεχόμενη Κύπρο πίσω και να αποζημιώσουν τα θύματα των 800 ατόμων από την Κύπρο. Να επιστρέψουν και να αποζημιώσουν κι εμάς και τους Αρμένιους για τα πραξικοπήματα που κάνανε οι Τούρκοι χουντικοί. Μόνο έτσι θα γίνουμε πραγματικά φίλοι μαζί τους.

                          Διάβασα ότι αυτό σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται στην μεριά των Κυπριών, εκτός το αν θα επιστραφεί όλο το βόρειο τμήμα της Κύπρου.
                          sigpic

                          Comment


                          • Kala to oti paizei trelh propaganda den xreiazetai na eisia kai poly mangas gia na to katalaveis.
                            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                            Kindred, this blade and I.
                            "

                            "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                            Greek Gaming Videos
                            Greek Final Fantasy Forum

                            Comment


                            • Πράγματι η Ελλάδα δεν έχει σήμερα λόγο πολέμου με την Τουρκία ούτε βεβαια η Τουρκία με την Ελλάδα. Εντάξει παλαιότερα ήταν θωλό το τοπίο και έπρεπε να ξεκαθαριστούν κάποια πράματα. Εγώ να πιστέψω πως ο τουρκικός λαός δεν θέλει πόλεμο, παραδέχονται όμως τις γενοκτονίες εναντίον των Αρμενίων, Ασσυρίων και μικρασιατικού ελληνισμού που διεπράχθησαν από το κράτος τους; επίσης σε προσφατη δημοσκόπηση το 70% περίπου των Τούρκων έχουν αρνητική εικόνα για τους Έλληνες ενώ πχ για τους Αζέρους έχουν πολύ καλύτερη εικόνα.

                              Επίσης καλά λέμε πως οι λαοί ποτέ δεν θέλουν πόλεμο και ισχύει (δεν έχω καμιά όρεξη να αφήσω μια ήσυχη ζωή και να πάω να σκοτωθώ αν δεν υπάρχει λόγος) αλλά να θυμίσω πως στους πολέμους με τους Τούρκους πχ και οι λαοί σκοτώνονταν μεταξύ τους. Για παράδειγμα κατά την απόβαση του ελληνικού στρατού στην Σμύρνη έπεσαν τουφεκιές από τούρκικα καφενεία και σκοτώθηκαν δύο Έλληνες εύζωνες αν θυμάμαι. Ακολούθησε μια σύντομη μάχη όπου λιντσαρίστηκαν επι τόπου Τούρκοι και το απόγευμα της ίδιας μέρας εξαγριωμένο ελληνικό πλήθος μαζί με Έλληνες φαντάρους για λόγους αντιποίνων επιτέθηκαν στην τούρκικη συνοικία με νεκρούς εκατέρωθεν. Επίσης κατά την καταστροφή της Σμύρνης απλοί Τούρκοι πολίτες κάναν σκοποβολή πάνω στους Έλληνες. Δηλαδή ως λαοί έχουμε θέλουμε δεν το θέλουμε παρελθόν.
                              Star Citizen videos Star Citizen gallery

                              Comment


                              • Originally posted by BigBOSS View Post
                                Πράγματι η Ελλάδα δεν έχει σήμερα λόγο πολέμου με την Τουρκία ούτε βεβαια η Τουρκία με την Ελλάδα. Εντάξει παλαιότερα ήταν θωλό το τοπίο και έπρεπε να ξεκαθαριστούν κάποια πράματα. Εγώ να πιστέψω πως ο τουρκικός λαός δεν θέλει πόλεμο, παραδέχονται όμως τις γενοκτονίες εναντίον των Αρμενίων, Ασσυρίων και μικρασιατικού ελληνισμού που διεπράχθησαν από το κράτος τους; επίσης σε προσφατη δημοσκόπηση το 70% περίπου των Τούρκων έχουν αρνητική εικόνα για τους Έλληνες ενώ πχ για τους Αζέρους έχουν πολύ καλύτερη εικόνα.

                                Επίσης καλά λέμε πως οι λαοί ποτέ δεν θέλουν πόλεμο και ισχύει (δεν έχω καμιά όρεξη να αφήσω μια ήσυχη ζωή και να πάω να σκοτωθώ αν δεν υπάρχει λόγος) αλλά να θυμίσω πως στους πολέμους με τους Τούρκους πχ και οι λαοί σκοτώνονταν μεταξύ τους. Για παράδειγμα κατά την απόβαση του ελληνικού στρατού στην Σμύρνη έπεσαν τουφεκιές από τούρκικα καφενεία και σκοτώθηκαν δύο Έλληνες εύζωνες αν θυμάμαι. Ακολούθησε μια σύντομη μάχη όπου λιντσαρίστηκαν επι τόπου Τούρκοι και το απόγευμα της ίδιας μέρας εξαγριωμένο ελληνικό πλήθος μαζί με Έλληνες φαντάρους για λόγους αντιποίνων επιτέθηκαν στην τούρκικη συνοικία με νεκρούς εκατέρωθεν. Επίσης κατά την καταστροφή της Σμύρνης απλοί Τούρκοι πολίτες κάναν σκοποβολή πάνω στους Έλληνες. Δηλαδή ως λαοί έχουμε θέλουμε δεν το θέλουμε παρελθόν.
                                Αυτό ακριβώς! Οπότε το φταίξιμο είναι εις βάρος τους. Αυτοί το άρχισαν από πολύ παλιά, αυτοί πρέπει να το τελειώσουν...
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X