Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dark Souls

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Χμμμ, θα μπορούσα να συμφωνήσω αν είχα παρατηρήσει τα συγκεκριμένα προβλήματα αλλά ομολογώ πως πέρα του slowdown στη Blighttown (που ουδέποτε με ενόχλησε ιδιαίτερα) δεν έχω παρατηρήσει τίποτα από τα υπόλοιπα και ούτε έχω διαβάσει κάτι σχετικό από άλλους στο ιντερνετ.
    Το collision detection είναι από τα καλύτερα που έχω δει σε παιχνίδι (εκτός αν μιλάς για τα πτώματα οπότε πάω πάσο), απότομη αλλαγή της κάμερας θυμάμαι μόνο σε ένα σημείο ενώ κατά τα άλλα η κάμερα ήταν ακριβώς όπως ήθελα χωρίς να με κουράζει, ενώ το lock είχε κάποια προβληματάκια στην αρχή τα οποία όμως γρήγορα διορθώθηκαν με patch (ουσιαστικά πλέον λειτουργεί λίγο πολύ όπως και στο Demon's Souls) και πλέον δε μπορώ να καταλάβω πού είναι το πρόβλημα.
    Προφανώς μπορεί να τα βλέπεις αλλιώς αλλά ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω σε τι αναφέρεσαι.
    Το μόνο πράγμα που κάπως με ενοχλεί είναι το input buffer/lag το οποίο όμως μου προκαλεί πρόβλημα μόνο όταν προσπαθώ να κάνω backstab γιατί πατάω πολύ απαλά το κουμπί.
    Originally posted by Squall Leonhart
    I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
    Originally posted by 丹野
    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
    Originally posted by Ryu_gr
    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Αν εξαιρέσεις τα συνεχόμενα frame drops στην Blightown, περιστασιακά στο New Londo Ruins τα υπόλοιπα είναι λαθάκια που συνηθίζονται και γίνονται δεύτερη φύση μετά από λίγη ώρα πόσο μάλλον μετά από 6 playthroughs αλλά θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την προσπάθεια βελτίωσης των σημείων που τα καρέ πέφτουν πολύ όταν με το καλό ξαναπιαστώ με τον τίτλο. Δεν είναι κατάσταση τραγική αλλά ενοχλητική την λες. Δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας αν δεν αλλάξει τίποτα.

Comment

• Αν και σίγουρα θα ήταν καλό να συνέβαινε κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν ξέρω σε ποιο βαθμό είναι εφικτό τεχνικά. Ήδη σε ένα από τα πρώτα patch που έβγαλαν βελτιώθηκε το slowdown. Βέβαια κάτι μου λέει πως αν αφαιρούσαν τις δυναμικές πηγές φωτισμού θα βελτιωνόταν αρκετά η κατάσταση αλλά αυτό θα αλλάξει τον τρόπο που δείχνουν οι περιοχές.

Αλλά σοβαρά για τα άλλα που είπες είμαι όντως περίεργος να καταλάβω τι εννοούσες.
        Originally posted by 丹野
        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Ψιλοπράγματα που δεν μου χαλάνε τα sessions αλλά υπάρχουν π.χ.
          -με μακρύ ξίφος π.χ. greatsword κάποιες φορές δεν μπορώ να πετύχω εχθρό εξαιτίας της ελάχιστης μικρότερης εμβέλειας του όπλου ενώ φαίνεται από την κάμερα ότι φτάνει να τον πετύχεις,

-η επιεικώς απαράδεκτη γεωμετρία του τίτλου όταν παίζεις με bows και θέλεις να χτύπησεις πίσω από γωνίες ή γενικά από σημεία που δεν έχουν πελώρια ανοίγματα σε manual στόχευση,

-έχω την εντύπωαη ότι πολλοί εχθροί χτυπάνε πιο μακριά από όσο τους επιτρέπει ο εξοπλισμός τους,

-ορισμένες φορές ο χαρακτήρας μου κολλάει για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο έδαφος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανεβεί το σκαλοπατάκι ή να πηδήξει ένα μικρό χάσμα,

-οι εχθροί όταν κάνουν evade αριστερά ή δεξιά το κάνουν περιστασιακά πολύ απότομα λες και κόβεται το animation,

-η δυνατότητα που έχουν μερικοί εχθροί και bosses να βαράνε μέσα από χοντρά κομμάτια τοίχων όπως ο Titanite Demon, Ceaseless Discharge ή οι undead με δόρατα. Αυτό μπορεί να το κάνει και ο παίκτης και το θεωρώ χαζομάρα,

- το backstab που πρέπει να είσαι ακριβώς από πίσω για να πετύχει. Στα PvP τι ψέμα πέφτει δεν λέγεται. Κάνεις backstab και σου κάνουν από τα πλάγια συχνά πυκνά ή μπροστά. Άντε πες ότι φταίει η σύνδεση.

Δεν είναι σοβαρά προβλήματα τλχ. για μένα αλλά είναι πράγματα τα οποία δεν πιστεύω ότι είναι τόσο δύσκολο να εξομαλυνθούν.

Comment

• -με μακρύ ξίφος π.χ. greatsword κάποιες φορές δεν μπορώ να πετύχω εχθρό εξαιτίας της ελάχιστης μικρότερης εμβέλειας του όπλου ενώ φαίνεται από την κάμερα ότι φτάνει να τον πετύχεις,
            Από όσο ξέρω με το tip του όπλου δεν τρώει ζημιά ο εχθρός εκτός και αν είναι stabbing animation. Δύσκολο να το μετρήσεις με σιγουριά βέβαια.

-η επιεικώς απαράδεκτη γεωμετρία του τίτλου όταν παίζεις με bows και θέλεις να χτύπησεις πίσω από γωνίες ή γενικά από σημεία που δεν έχουν πελώρια ανοίγματα σε manual στόχευση,
            Συμφωνώ σε αυτό, δεν είναι πάντα σαφές αν είσαι ή όχι καλυμμένος από τον τοίχο ή όχι.

-έχω την εντύπωαη ότι πολλοί εχθροί χτυπάνε πιο μακριά από όσο τους επιτρέπει ο εξοπλισμός τους,
            Ο εξοπλισμός των εχθρών έχει σημασία μόνο για humans (πχ forest covenant). Οι υπόλοιποι εχθροί έχουν δικούς τους κανόνες. Π.χ. τα ξόρκια των channelers έχουν σχεδόν άπειρο range.

-οι εχθροί όταν κάνουν evade αριστερά ή δεξιά το κάνουν περιστασιακά πολύ απότομα λες και κόβεται το animation,
            Μόνο οι human εχθροί κάνουν evade και δεν έχω παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερα.

-η δυνατότητα που έχουν μερικοί εχθροί και bosses να βαράνε μέσα από χοντρά κομμάτια τοίχων όπως ο Titanite Demon, Ceaseless Discharge ή οι undead με δόρατα. Αυτό μπορεί να το κάνει και ο παίκτης και το θεωρώ χαζομάρα,
            Ο Ceaseless Discharge σε βαράει πίσω από τοίχους με το ωστικό κύμα που δημιουργεί. Χμμμ για τα δόρατα δε ξέρω, κανονικά κάνουν bounce στους τοίχους, δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Ο Titanite Demon όντως μπορεί να σε χτυπήσει πίσω από γωνίες κάποιες φορές.

- το backstab που πρέπει να είσαι ακριβώς από πίσω για να πετύχει. Στα PvP τι ψέμα πέφτει δεν λέγεται. Κάνεις backstab και σου κάνουν από τα πλάγια συχνά πυκνά ή μπροστά. Άντε πες ότι φταίει η σύνδεση.
            Αυτό είναι καθαρά θέμα lag, τα λεγόμενα lagstabs. Με το νέο patch που θα έρθει μαζί με το expansion όμως θα γίνει πιο αυστηρό στα requirements των backstabs οπότε λογικά θα συμβαίνει λιγότερο συχνά.
            Originally posted by 丹野

Comment

• Comment

• Δεν το έπιασα αλλά...
                Praise the Sun!
                Originally posted by 丹野

Comment

• Λοιπον, απ'οτι διαβασα απο σημερα εχει αρχισει και γινεται διαθεσιμο το νεο patch (σε μενα δεν κατεβηκε ακομα κατι) οποτε θα εχουμε την ευκαιρια να δουμε ολες τις πολυαριθμες αλλαγες που γινονται στο παιχνιδι. Προσωπικα, οπως εχω ηδη πει, θελω να δω τις διαφορες στα greatswords και στα elemental weapons καθως και να δοκιμασω pvp τωρα που το DWGR εφαγε γερο nerf και το ballance επιστρεφει στον τιτλο.

Το DLC αν δεν κανω λαθος κυκλοφορει αυριο οποτε σημερα μαλλον θα παω για αγορα καποιας prepaid.

Να πω οτι εχω κλεισει 220 ωρες περιπου και εχω μπει σε NG +++. Εχω αλλαξει εξοπλισμους κλπ προκειμενου να προσαρμοστω στo νεο Patch και ο χαρακτηρα μου βρισκεται πλεον μετα το Anor Londo (οποτε ειμαι σχετικα ετοιμος για το Artorias Quest). To level μου ειναι 194 αλλα σκεφτομαι στην πορεια να φτιαξω και νεους χαρακτηρες για να δοκιμασω διαφορετικα builts. Οπως και να εχει τα πρωτα playthroughs του νεου περιεχομενου θα γινουν με τον βασικο (το παρον built ειναι Int-End-Dex με αντιστοιχια 50-46-40).

Τις επομενες ημερες θα αρχισω να δινω feedback και ελπιζω να το πιασει και αλλος κοσμος για ανταλλαγη εμπειριων κλπ !!

Comment

• Αγόρασα το DLC, θα κατεβάσω σύντομα το patch (το DLC απλά ξεκλειδώνει το extra περιεχόμενο) και το βράδυ θα ξεκινήσω. Έχω κάνει όλα τα απαραίτητα, έχω αφήσει το χαρακτήρα μου στα Duke's Archives οπότε με το που γυρίσω το βράδυ ξεκινάμε πάλι!
                    Originally posted by 丹野

Comment

• Μόλις νίκησα το δεύτερο boss του DLC και έχω και μια προειδοποίηση σε όποιον δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί. Μετά τη μάχη εμφανίζεται στην αρένα μια κοπελιά να κλάψει σε έναν τάφο. Σκοτώστε τη με τη μία αν τη δείτε και θέλετε την πανοπλία και τα όπλα της. Αν της μιλήσετε και πείτε όχι φαίνεται να εξαφανίζεται για πάντα... Μην την πατήσετε σαν κι εμένα...
                      Originally posted by 丹野

Comment

• Ωραιος straier εγω σημερα μαλλον θα ξεκινησω το νεο content. Παρτε ενα πολυ ωραιο αρθρο απο το Eurogamer:

Becoming the Dark Soul

http://www.eurogamer.net/articles/20...-the-dark-soul

Και εδω ενα video για το πως θα εχετε προσβαση στο νεο περιεχομενο

Comment

• Μόλις νίκησα το δεύτερο boss του DLC και έχω και μια προειδοποίηση σε όποιον δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί. Μετά τη μάχη εμφανίζεται στην αρένα μια κοπελιά να κλάψει σε έναν τάφο. Σκοτώστε τη με τη μία αν τη δείτε και θέλετε την πανοπλία και τα όπλα της. Αν της μιλήσετε και πείτε όχι φαίνεται να εξαφανίζεται για πάντα... Μην την πατήσετε σαν κι εμένα...
                          Εγω τελικα εκανα κατι χειροτερο εδωσα την ψυχη του Artorias και την αφησα να ζησει χωρις να ξερω οτι μετα θα εξαφανιστει . Οποτε πηρα μονο τα 2 οπλα και κατα συνεπεια χανω το σπαθι + την πανοπλια... Οταν κανεις κατι πρεπει να το κανεις σωστα .

Ο Artorias προσωπικα μου εβγαλε την πιστη, πρεπει να εφαγα κανα 3ωρο μονο εκει. Τον επαιξα μονο με roll οποτε δεν ξερω αν ακλουθησεις στρατηγικη με blocks αν γινεται πιο ευκολος... Επισης παρατηρησα οτι μεγαλυτερο damage του κανουν τα καθαρα physical οπλα... Οπως και να εχει του εκανα ελαχιστο damage ακομα και με max αναβαθμισεις (ισως να φταιει οτι ειμαι NG+++ δεν ξερω).

Παρτε και ενα προχειρο βιντεακι που τραβηξα και περιεχει τη μαχη μου με τον Sanctuary Guardian (το πρωτο Boss του DLC).

Comment

• Εγω τελικα εκανα κατι χειροτερο εδωσα την ψυχη του Artorias και την αφησα να ζησει χωρις να ξερω οτι μετα θα εξαφανιστει . Οποτε πηρα μονο τα 2 οπλα και κατα συνεπεια χανω το σπαθι + την πανοπλια... Οταν κανεις κατι πρεπει να το κανεις σωστα .
                            Μ'αρέσει που προειδοποίησα κιόλας. Αλλά εντάξει πρέπει να την πατήσεις μόνος σου για να μάθεις... Τουλάχιστον πήρες τα όπλα της που νομίζω πως μετράνε για Dex build. Παίζει να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες σου για να περάσω τα όπλα και την πανοπλία της στον κεντρικό μου από τους άλλους χαρακτήρες μου;

Ο Artorias προσωπικα μου εβγαλε την πιστη, πρεπει να εφαγα κανα 3ωρο μονο εκει. Τον επαιξα μονο με roll οποτε δεν ξερω αν ακλουθησεις στρατηγικη με blocks αν γινεται πιο ευκολος... Επισης παρατηρησα οτι μεγαλυτερο damage του κανουν τα καθαρα physical οπλα... Οπως και να εχει του εκανα ελαχιστο damage ακομα και με max αναβαθμισεις (ισως να φταιει οτι ειμαι NG+++ δεν ξερω).
                            Ο Αρτόριας είναι πολύ επιθετικός αλλά είναι μέχρι να μάθεις το pattern του. Προσωπικά τον έβγαλα σχετικά εύκολα (10-20 προσπάθειες το πολύ μέχρι να τον μάθω). Εννοείται με roll βγήκε. Ίσως block τις απλές επιθέσεις του ενώ περπατάς προς τα πίσω. Την επίθεση με το άλμα δεν είχα αρκετό stamina για να την μπλοκάρω (που σημαίνει instant death). Το μόνο δύσκολο είναι πως μια φορά μου έκανε κόμπο επιθέσεις με άλμα χωρίς recovery time αλλά ευτυχώς μου έτυχε μόνο μια φορά και νομίζω ήταν μετά από power up. Η στρατηγική που ακολούθησα είναι power within και crystal soul arrow-soul arrow. Βγήκε σε λιγότερο από ένα λεπτό (και δεδομένου ότι έχεις 50 Int πιστεύω και συ το έκανες έτσι χαλαρά, εγώ έχω 5 magic slots). Ξόδεψα πολύ περισσότερο χρόνο στην ουρά του Sanctuary Guardian (βέβαια αν απλά θες να τον σκοτώσεις είναι γελοίος) και ακόμα περισσότερο τώρα που προσπαθώ να κόψω την ουρά του δράκου.
                            Originally posted by 丹野

Comment

• Ο Αρτόριας είναι πολύ επιθετικός αλλά είναι μέχρι να μάθεις το pattern του. Προσωπικά τον έβγαλα σχετικά εύκολα (10-20 προσπάθειες το πολύ μέχρι να τον μάθω). Εννοείται με roll βγήκε. Ίσως block τις απλές επιθέσεις του ενώ περπατάς προς τα πίσω. Την επίθεση με το άλμα δεν είχα αρκετό stamina για να την μπλοκάρω (που σημαίνει instant death). Το μόνο δύσκολο είναι πως μια φορά μου έκανε κόμπο επιθέσεις με άλμα χωρίς recovery time αλλά ευτυχώς μου έτυχε μόνο μια φορά και νομίζω ήταν μετά από power up. Η στρατηγική που ακολούθησα είναι power within και crystal soul arrow-soul arrow. Βγήκε σε λιγότερο από ένα λεπτό (και δεδομένου ότι έχεις 50 Int πιστεύω και συ το έκανες έτσι χαλαρά, εγώ έχω 5 magic slots). Ξόδεψα πολύ περισσότερο χρόνο στην ουρά του Sanctuary Guardian (βέβαια αν απλά θες να τον σκοτώσεις είναι γελοίος) και ακόμα περισσότερο τώρα που προσπαθώ να κόψω την ουρά του δράκου.
                              Ναι ακριβως ειναι απιστευτα επιθετικος. Το pattern το μαθαινεις μετα απο καποιες προσπαθειες, εμενα αυτο που δυσκολεψε ηταν οτι υπαρχουν διαφορετικα timing για το evade των κινησεων του (σε καποια πρεπει να εισαι γρηγορος, σε καποια πιο αργος και περιμενεις την τελευταια στιγμη) + η combo εναερια επιθεση που κανει την οποια δεν μπορουσα να προβλεψω (απεφευγα την πρωτη, εκανα counter και μετα τα επομενα 3 χτυπηματα με εκαναν λιωμα). Στον εξοπλισμο ειχα τα wanderer (chest-head) και paladin (arms-legs) sets με Artorias Cursed Sword και Grass Crest Shield. Η μαχη πηγε με counters και μαγεια + healing οποτε εκανε το power up.

Παντως τοσο αυτη οσο και η πρωτη μαχη μου αρεσαν παρα πολυ κυριως επειδη τα bosses ειναι γρηγορα και πρεπει να εισαι στην τσιτα και να μην χαλαρωνεις. Επαιξα και τον δρακο σε co-op (περιμενα οτι θα με καλεσουν για τον Artorias αλλα τελικα πηγαμε στο κατω μερος του Royal Wood) και παροτι τον βγαλαμε (3 ατομα) μετα απο κανενα 15-λεπτο, μου φανηκε λιγο απαλευτος... Θα δουμε.

Μ'αρέσει που προειδοποίησα κιόλας. Αλλά εντάξει πρέπει να την πατήσεις μόνος σου για να μάθεις... Τουλάχιστον πήρες τα όπλα της που νομίζω πως μετράνε για Dex build. Παίζει να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες σου για να περάσω τα όπλα και την πανοπλία της στον κεντρικό μου από τους άλλους χαρακτήρες μου;
                              Βασικα ειχα διαβασει αυτα που ειχες γραψει αλλα την πατησα γιατι οταν βγηκα απο το δωματιο με τον ταφο δεν ηξερα οτι το bonfire αριστερα ηταν για online play και ετσι πηγα γρηγορα για rest και εκεινο με πεταξε στην arena. Οταν επεστρεψα η τυπισα ειχε εξφανιστει .

Στα υπολοιπα, αν μπορω να βοηθησω εννοειται, αν και δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις. Υπενθυμιζω οτι πηρα τα dagger + curved sword και εχασα πανοπλια + soul.

Comment

• Νομίζω πως σε όλες τις επιθέσεις του Αρτόριας ήταν καλύτερα να τις απεύφευγες την τελευταία στιγμή (όχι προς τα πίσω όμως, μόνο δεξιά-αριστερά).

Στον Kalameet έχω φάει απίστευτο χρόνο. Κατ'αρχήν έψαχνα να βρω αν υπάρχει κάποιο ασφαλές σημείο και δοκίμασα διάφορα μέρη (σε ακολουθεί αν ανεβείς τις σκάλες) αλλά τελικά δεν υπάρχει. Επίσης με το καλημέρα σας μου έριχνε φωτιά και πριν προλάβω να βρω το pattern της επίθεσης πέθαινα. Εν τέλει, είναι σχετικά βατό να αποφύγεις τις επιθέσεις του αλλά το να κόψεις την ουρά είναι πολύ προκλητικό. Πάντως είναι από τις μάχες που φαίνεται να ευνοείται αρκετά από την ύπαρξη πολλών παικτών γιατί αναγκαστικά θα έχει την προσοχή του στον ένα από τους τρεις και οι άλλοι μπορούν να πάνε από πίσω και να τον αρχίσουν. 15 λεπτά μου φαίνεται υπερβολικά πολύς χρόνος. Πιστεύω αν είναι να τον σκοτώσω απλά αρκούν 2-3 λεπτά το πολύ.

Παρεμπιπτόντως οι αρένες είναι φοβερά διασκεδαστικές. Δοκίμασα το 1vs1 και deathmatch (2vs2 παραέπαιρνε πολύ χρόνο μέχρι να συνδεθεί και το παράτησα). Ειδικά στο deathmatch έχει πολύ γέλιο να βλέπεις 4 άτομα να πλακώνονται και γίνεται ένας ψιλοχαμός, ενώ το γεγονός ότι κρατάει 3 λεπτά χωρίς loading λέει πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι παίρνει απίστευτα πολύ χρόνο να σε βάλει στο παιχνίδι (για deathmatch θα περίμενα κάνα τέταρτο).

Στα υπολοιπα, αν μπορω να βοηθησω εννοειται, αν και δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις. Υπενθυμιζω οτι πηρα τα dagger + curved sword και εχασα πανοπλια + soul.
                                Εννοώ να σου δώσω τα αντικείμενα που θα πάρω με έναν από τους εναλλακτικούς χαρακτήρες μου και να μου τα δώσεις στον κεντρικό μου.
                                Originally posted by 丹野

Comment

Working...
                                X