Announcement

Collapse
No announcement yet.

Street Fighter IV

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ότι κανονιστεί μέσα είμαι κατά 99%.
    Carpe diem

    Comment


    • Masterminds έχω πρόβλημα στο 4ο trial του Balrog. Πιο συγκεκριμένα το j.HK, s.MK, Dash Straight, Super. Δεν μπορώ με τπτ να βρω το timing για τα τρία πρώτα. Τα πετυχαίνω στη χάση και στη φέξη αλλά μιας και δε γνωρίζω αν θα βγει for sure δεν είμαι προετοιμασμένος για να βάλω και το υπόλοιπο command για τη Super :/:kill:

      Σε άλλα νέα έπαιξα κάποια άλλα ranked matches με πολύ n00bs όμως...( πιο πολυ από εμένα εννοώ ) Βρήκα και έναν Kira κάτι από UK παίξαμε 7 player matches όπου μου έδωσε τον ποπό μου στο χέρι. Ryu έπαιζε αλλά πολύ γρήγορα και πολύ επιθετικά- βασικά δεν ξέμενε ποτέ από EX και δεν έχανε crossup. Ωστόσο κάτι το δικό μου σκούριασμα λόγω αποχής, κάτι το %#^@$%& stick που νόμιζα πως έκανα charge και έβγαζα jump back και έχανα την άμυνα εκεί που ήμουν σίγουρος πως είχα πατήσει πίσω, τα πήρα άσχημα. Τουλάχιστον το stick περασε το πρώτο crash test μιας και έφαγε αρκετές γερές. Aν ήταν ps2 pad θα είχε σπάσει δεν παίζει. Tόσα νεύρα μαζεμένα από το pro evo είχα να εμφανίσω. Από τις 4 μέχρι τώρα τα παλιο trials και μετά αυτό. Πάω να κλάψω μόνος στη γωνία μου.:medic σκοτώνω άνθρωπο λέμε....)
      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

      Comment


      • Ναι αυτός είναι ο κόσμος των VS παιχνιδιών οπότε τι κάνεις: Μαθαίνεις να τον ελέγχεις. Και το λέω και για μένα. Τα συναισθήματα που επικρατούν είναι από πλήρη ικανοποίηση (που νίκησες... και έχασε ο άλλος, δηλαδή ποτέ δεν πρόκειται να ταυτίζονται τα θετικά συναισθήματα, πέραν ειδικών περιπτώσεων) μέχρι πλήρη απογοήτευση. Εξ' αρχής πρέπει να έχεις στο νου τι πρόκειται να ακολουθήσει για να μην εκραγείς στη συνέχεια.
        Θα κάνω ένα ποστ στο my album που θα τα αναφέρω αυτά, περιμένω πρώτα να έρθει το soundtrack για να έρθει η έμπευση!
        The illusion of free will is an illusion.

        Comment


        • @Burai:
          Πηδα διαγωνια και κανε αμεσως charge πισω. Πατα Το ΗΚ στον αερα οσο πιο αργα μπορεις, περιμενε και μερικα δεκατα για σιγουρια αφου προσγειωθεις πριν πατησεις το mk που λες για να σιγουρεψεις το charge time που χρειαζεται η επομενη κινηση.. παρενθεση: με τα 2 παραπανω αυξανεις το χρονο που σου δινεται για να βγαλεις charge move γιατι το late HK και το late MK αν τα κανεις σωστα σου δινουν αρκετο εξτρα χρονο για να μη χασεις με τιποτα τη συνεχεια. Τα air hk/hp αφηνουν τον αντιπαλο ανοικτο για ωρα οποτε δε χρειαζεται να βαρεσεις με το που πατας κατω, αλλα εχεις την πολυτελεια να περιμενεις και λιγο (πολυ λιγο, αλλα ειναι αρκετο αυτο για να κανει τη διαφορα).
          Οπως θα πατησεις λογικα λοιπον back+MK, μετα κανε f+P, b, f+P, δηλαδη special σε super.

          Αν δε σου βγαινει σπαστο σε κομματια και στο τελος θα μπορεις ανετα να το βγαλεις ολο μαζι.

          Comment


          • Οκz thanks

            Βασικά προσπαθούσα να κάνω b,f,b+P και μετά f P. Έχω παρατηρήσει πως έτσι βγαίνει πιο εύκολα το cancel της special σε super. Θα το τσεκάρω με λίγο καθαρό μυαλό γιατί πραγματικά θόλωσα σήμερα με το συγκεκριμένο. Από τα δύο προηγούμενα ειδικά το FA, Dash Upper σε super μου πήρε πολύυυ χρόνο. Ουφ...
            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

            Comment


            • Πιανει κι αυτο που λες ναι, ο,τι σε βολευει κανε.
              Το FA σε κινηση θελει να πατησεις dash αμεσως μολις αφησεις τα κουμπια του FA και μετα ΑΜΕΣΩΣ να αρχισεις το charge σου και οταν ο αντιπαλος μπαινει σε crumple state (οταν αρχισει να γονατιζει), λογικα θα εισαι ετοιμος για να βγαλεις οποια κινηση θες.

              Comment


              • Από χτες,προχτές,δε θυμάμαι έχασα το μέτρημα,έχω παίξει ματσάκια με Ryu Gr,Xeno,Vuzzi και με άλλους από το net.Ειλικρινά αν εξαιρέσουμε τους Ryu & Xeno ο ανταγωνισμός είναι απλά άθλιος απ'όσους έχω συναντήσει ως τώρα.
                Όλοι παίζουν με shotokans:Ryu,Ken,Akuma,Sagat(ξέρω ότι δεν είναι ακριβώς shotokan αλλά τελπάν) και ακολουθούν την ίδια ακριβώς τακτική.Ηadoken,shoryuken τέλος.Ούτε focus ούτε τίποτα.
                Ο Vuzzi είναι στα ίδια επίπεδα πάνω κάτω με μένα.
                Carpe diem

                Comment


                • Ο καθένας φίλε Altair κάνει ό,τι του εξασφαλίζει την νίκη, εκμεταλλευόμενος και το online. Ωστόσο, αν παίζεις χαρακτήρες όπως ο Ryu λογικό να σπαμάρει κάποιος hadoken και όταν πηδά ο αντίπαλος από πάνω να τον τιμωρεί με shoryuken. Το θέμα είναι να ξέρει κανείς τις επιλογές του. Εγώ με Balrog πχ είτε κάνω focus parry και αμέσως backdash( στην αρχη του πρώτου γύρου γιατί αν έχει ο άλλος EX μπορεί να σε τιμωρήσει με EX hadoken) είτε tap PPP, είτε headbutt( σε πιο κοντινή απόσταση) Υπάρχουν και άλλες τακτικές, όπως το jump up HK για να κινέισαι ελάχιστα όσο πρέπει πάνω από το hadoken αλλά με δυσκολεύει λίγο περισσότερο. O καλύτερος τρόπος για να μάθεις πώς να τα αντιμετωπίζεις είναι ματσάκια και φυσικά practice με recording και playback. ;)

                  Xeno thanks αλλά το γνωριζα. Είχα δει κι εκείνο το vid από το χρήστη του shoryuken για το charge μετά από focus.
                  «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                  Comment


                  • Ο καθένας φίλε Altair κάνει ό,τι του εξασφαλίζει την νίκη, εκμεταλλευόμενος και το online.
                    Μπαα .. Τελευταία παίζω full επίθεση, γιατί έχω κουραστεί να κάνω hadoukens .. Χάνω περισσότερο από ότι παλαιότερα, αλλά το απολαμβάνω περισσότερο, δοκιμάζω διάφορα πράγματα που έχω μάθει από τα challenges, και μαθαίνω και περισσότερο !

                    Altair αν σε πετύχω σήμερα, θέλω να παίξουμε γιατί το post σου μου ανέβασε τις φιλοδοξίες



                    Comment


                    • Eτσι μπραβο, that's the spirit.
                      Πλακα κανω αλλα κι εγω καπως ετσι σκεφτομαι συνηθως, δε με νοιαζει η νικη, αλλα το να κανω διαφορες θεαματικες και δυσκολες βλακειες κι ο,τι κατσει.
                      Που ειναι ο Ryu να κραξει;

                      Comment


                      • Originally posted by Xeno View Post
                        Eτσι μπραβο, that's the spirit.
                        Πλακα κανω αλλα κι εγω καπως ετσι σκεφτομαι συνηθως, δε με νοιαζει η νικη, αλλα το να κανω διαφορες θεαματικες και δυσκολες βλακειες κι ο,τι κατσει.
                        Που ειναι ο Ryu να κραξει;
                        Είδες !? Και μετά λές ότι δεν αξίζει να κάνεις το ultra του Ken μετά από srk και fadc Από το δέος που θα νιώσει ο άλλος και μόνο, κέρδισες τον γύρο



                        Comment


                        • Δεν πα να σπαμάρουν ότι θέλουν.Ως τώρα τους είχα όλους άνετα.Και μου κάνει εντύπωση.Όταν παίζω με το Xeno,αν πάρω κάνα γύρο θα είναι επειδή με αυτός με αφήνει να τον πάρω.Χτες με έπαιξε πολύ χαλαρά και μου έδωσε περιθώρια για να πειραματιστώ μπας και μάθω να παίζω.Nick δεν είμαι καλός.Απλά αυτοί στο live μου φαίνονται άσχετοι.
                          Carpe diem

                          Comment


                          • Μια χαρα αξιζει, απλα ειναι χαλια μπροστα στο αντιστοιχο setup του Ryu .

                            Comment


                            • Είπαμε Ryu είναι λίγο μπροστά. Εδω μερικές φορές μετά από "οριακό" χτύπημα LP Shoryuken μερικές φορές δεν κάνω ultra γιατί το θεωρώ αρκετά ψέμα.
                              Ωραίες οι ποζεριές, προσφέρουν θέαμα αλλά καλό θα ήταν να προσέφεραν και το αντίστοιχο damage... Πχ έκανα τα trials τις Sakuritsas και ζήταγε μπλα-μπλα-μπλα-μικρο shoryuken-μεσαίο shoryuken. Τρομέρα δύσκολο μου φάνηκε το timing, το damage δε... ανύπαρκτο... Τόσος κόπος λοιπόν για να έρθει ο άλλος με Σαγκάτ και να με σπάσει με 2-hit combo. Ε, φταίω εγώ τώρα να πάρω Ryu και να κάνω το combo μπουνια στον αέρα, χαμηλή μπουνιά tatsumaki (όλα heavy) να φύγει η μισή μπάρα; Όχι δηλ. ότι το κάνω για τους άλλους, αλλά το θεωρώ πιο αποτελεσματικό.

                              Λοιπόν ερώτηση τώρα. Μετά από headbutt στον Rog πώς γίνεται να βγει γεμάτη ultra; Όσες φορές το έχω προσπαθήσει μόνο το πρώτο χτύπημα τον παίρνει και μετά πέφτει... Την κάνω όσο πιο νωρίς μπορώ μετά από headbutt, θέλει ακόμα πιο νωρίς ή είναι αλλού το κόλπο;
                              The illusion of free will is an illusion.

                              Comment


                              • Ultra με KKK=Uppercuts
                                Ultra με ΡΡΡ=Straight rush

                                5 hits βαραει, αναλογα αν πατας Κ ή Ρ επηρεαζεις το καθε χτυπημα του rog.
                                Το καλυτερο universal setup ειναι ultra με KKK οταν ο αντιπαλος ειναι στο υψος του κεφαλιου σου περιπου, release K στο 2 hit (βαραει straight) και μετα hold K για τα 3 hits που μενουν.
                                Τουτεστιν ΚΡΚΚΚ.

                                Comment

                                Working...
                                X