Announcement

Collapse
No announcement yet.

Street Fighter IV

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Μιας και μόλις τελείωσα το πρώτο Hard του Ryu το κατάλαβα κι εγώ αυτό που λες. Θέλει περισσότερο timing παρά button mashing- ουσιαστικά το πρώτο που αντιλαμβάνεσαι είναι πως σίγουρα θα τα βγάλεις αν τα δοκιμάσεις 10 φορές στη σειρά αλλά το θέμα είναι να έχεις το σωστό timing on demand.( και δυστυχώς τα links με δυσκολεύουν μιας και τείνω ειδικά σε νευρικές στιγμές προς το mashing ) Ευχάριστη έκπληξη ο Ryu με τον οποιο έβγαλα trials που όταν πρωτοέπαιζα με stick μου φαινόντουσαν αρκετά δύσκολα.

    Μόλις συνειδητοποίησα πως το τελευταίο 3ωρο+ ασχολουμαι με training και trials:kill:
    «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

    Comment


    • Χθές έπαιξα με Burai και Xeno και μπορώ να πώ ότι μετά την απογοήτευση των ranked games, ήταν πάρα πολύ καλή η σύνδεση με εγχώριους παίκτες.
      Το μόνο πρόβλημα ήταν τα disconnects της Forthnet κατά τα ματς με τον Burai. Τώρα σε ότι αφορά τα αγωνιστικά θέματα:

      Burai: Μάθε να κάνεις throws. Κάνε practice τα throws κατα την προσγείωση αντιπάλου και μετά από άμυνα. Πραγματικά μην παιδεύεσαι με τα combos αν δεν μάθεις αυτό το βασικό. Αν συνεχίσεις με boxer καλό θα είναι να γίνεις πιο επιθετικός και να κρύβεις το charge από τους αντιπάλους σου. Σε γενικές γραμμές πάντως είσαι στρωτός παίκτης. Throw, throws, throws. Επίσης το stick θα το συνηθίσεις σιγά σιγά, υπομονή.

      Xeno: Ο πρώτος άνθρωπος που έπαιξα και χρησιμοποιεί τα focus attacks. Πολύ ποικιλία στο παιχνίδι του, ειδικά επιθετικά. Κάποια combos του βγαίνουν σταθερά αποδεικνύοντας τον χρόνο που έχει ξοδέψει στο practise. Παίζουμε διαφορετικά, εγώ παίζω σαν το ST. Πολύ ποικιλία επίσης και σε χαρακτήρες.
      Insert Coin

      Comment


      • Ηθελα κι εγω να γραψω χθες αλλα δεν τα καταφερα γιατι ημουν χωμα.
        Kατ' αρχην η ποικιλια που ειδες οφειλεται στο οτι ημασταν και 3 ατομα και επαιζε μια ο ενας, μια ο αλλος αν και την πλειοψηφια των παιχνιδιων την επαιξα εγω .

        Οντως ηθελα να μπω να γραψω ποσο εντονα θυμιζει το playstyle σου sf2. Τα pokes του Bison ta χρησιμοποιεις πολυ καλα, οπως και το teleport το οποιο σπαει τα νευρα καθε αντιπαλου. Tα psycho crushers παλι πιστευω πως δεν εχουν σχεδον καμια χρησιμοτητα για διαφορους λογους, μιας και ειναι unsafe οταν γινονται εξ' αποστασεως. Καποιες φορες εκανες λαβη μετα απο psycho (a la turbo) και επιασε γιατι μαλλον ηταν το τελευταιο που περιμενα να δω, αλλα κατα τ' αλλα οπως ειδες σπανια βγαινεις κερδισμενος απο κατι τετοιο.

        Ο Bison εχει απιστευτο παιχνιδι στον αερα, γιατι και φοβερο priority εχει, αλλα και καλυπτει μεγαλες αποστασεις πολυ ευκολα.
        Ο Honda επισης ειναι μια πολυ καλη επιλογη, βγαζει αφθονη ζημια με πολυ απλα πραγματα και εχει και ωραια mix-ups με τις επιλογες που του δινονται.

        Οπως και να χει η κοινοτητα αυξηθηκε κατα 1 ατομο, καλη φαση, ελπιζω σε συνεχεια συντομα αν και οι ωρες μας θα ειναι ως συνηθως αρκετα ... ασυμβατες.

        Comment


        • Originally posted by Xeno View Post
          Kατ' αρχην η ποικιλια που ειδες οφειλεται στο οτι ημασταν και 3 ατομα και επαιζε μια ο ενας, μια ο αλλος αν και την πλειοψηφια των παιχνιδιων την επαιξα εγω .
          Ποιά είναι τα παιδιά, τα ξέρουμε; Αν είναι ας έρθουν να γραφτούν εδώ να τα λέμε αναλυτικά. Έχουν 360 και Live;
          Insert Coin

          Comment


          • Jedah να παίξουμε και μαζί καμιά φορά. Σε είδα αρκετές φορές μέσα αλλά ποτέ δεν έκανα invite, το άφησα σε εσένα, αλλά ούτε εσύ έκανες .

            Comment


            • Οχι Jedah δεν τους ξερεις και δε νομιζω να εχουν προθεση να ασχοληθουν και σοβαρα, απλα παλια παιζαμε sf2 και λιγο 3 οποτε ξερουν τα fundamentals, αλλα ως εκει.
              Μιας και λετε για το ποιος κανει add ποιον, ας γινει γι' αρχη αυτο για οσους ειναι στο φορουμ, πχ Jedah να βαλεις οπωσδηποτε Nick και Deus που νομιζω πως δεν τους εχεις και αυτο ισχυει και για τους αλλους αν εχουν ξεχασει καποιο απο τα ατομα που παιζουν απο εδω (Burai, Ryu, Ferryman, Evans, Alexandros, Sub_Zero και οποιον αλλον μου διαφευγει).

              Επισης εχω και αλλα 5 ατομα στη λιστα χοντρικα που παιζουν σχετικα συχνα.. καποιοι δεν τα πανε καλα, ενω αλλοι ειναι αρκετα καλοι.. κοινως υπαρχουν αντιπαλοι για ολα τα γουστα.

              Δεν εχω περιθωριο να παιξω πολυ αυτη τη βδομαδα, οποτε θα αρκεστω σε κατι σχετικα συντομο σε φασεις αδρανειας, aka οταν ξυπναω (10+) ή πριν την πεσω (~1).. Αν υπαρξει ενδιαφερον σφυριξτε.

              Btw να κι ενα φοβερο ματσακι Daigo VS Mago, aka ο καλυτερος Ryu εναντιον του καλυτερου Sagat (Ιαπωνες, αλλα μαλλον ειναι και #1 παγκοσμιως):
              [2009-06-19] Nakano TRF Street Fighter IV6月19日 中野TRF ストリートファイターⅣTRF Tournament with :Mago (SA) Daigo (RY) Shiro (AB) Nemo (CH) Fuudo (RY)


              Nα κι ενας sick El Fuerte που μου εκανε τρελη εντυπωση.. Ιδιως το παιχνιδι στο τελος εναντιον Sagat ειναι απιστευτο:


              Tελος καποιος εκανε κατι που ειχα κατα νου (σαν ιδεα και μονο, γιατι η πραξη ειναι μαλλον ονειρο) και οντως δειχνει φοβερο.. Dream setup πραγματικα, καιρο το χω σαν επιθυμια, αλλα προφανως ξεφευγει μιας και οι απαιτησεις σε χρημα και χωρο ειναι out of my league (για εμενα και το 99% των gamers γενικοτερα υποθετω).
              URL: http://forums.shoryuken.com/showthread.php?t=196446
              Μια απο τις πολλες pics που παρατιθενται:

              Comment


              • Το match με τον Sagat + El Fuerte ήταν πραγματικά εντυπωσιακό...μονότερμα βέβαια αλλά ο Fuerte ήταν φοβερός....στο 4:40 - 5 και όλος ο 2ος γύρος δν τον άφησε να πάρει ανάσα τον Sagat και τον έβγαλε κ με full hp:resp:
                "...You can have all the faith you want in spirits, and the afterlife, and heaven and hell, but when it comes to this world, don't be an idiot. Cause you can tell me you put your faith in God to put you through the day, but when it comes time to cross the road, i know you look both ways..."

                Comment


                • Καταπληκτικό το cabinet. θα κάνω add όσους δεν έχω το συντομότερο δυνατό.
                  Insert Coin

                  Comment


                  • Originally posted by Evans View Post
                    Jedah να παίξουμε και μαζί καμιά φορά. Σε είδα αρκετές φορές μέσα αλλά ποτέ δεν έκανα invite, το άφησα σε εσένα, αλλά ούτε εσύ έκανες .
                    Αλήθεια; Με είδες από Παρασκευή να παίζω; Τι να σε πώ δεν το έκανα επίτηδες. Θα σε κάνω invite σίγουρα την επόμενη φορά.
                    Insert Coin

                    Comment


                    • Χθες-προχθες μιλουσα με τον Nick και μου λεγε πως εκανε το 2ο trial της Viper (hard), στο οποιο ειχα σηκωσει λευκη σημαια οταν το ειχα πρωτοπαλεψει. Μου εδωσε κουραγιο να το ξαναδω, παρα τα αισχρα cancels που απαιτει και μετα απο 10-15' το καταφερα - ενας θεος ξερει πως.

                      Μετα πηγα στο 3ο για το οποιο 2-3 ατομα (μαζι και ο Nick) μου εχουν πει πως ειναι πολυ δυσκολο.
                      Περιεργως το βγαλα μεσα σε 2' και δεν ειδα σχετικα videos για να αντιληφθω τι παιζει, ας οψεται η εμπειρια του SF3 με τα super jump cancels (SJC).
                      Πχ με Viper γινεται να ριξεις καποιο hit που μπορει να γινει cancel και αν πατησεις αμεσως d+uf ας πουμε την κανεις αμεσως μετα το hit (hit and run ). Δεν εχει καποια φοβερη χρησιμοτητα, αλλα ωρες ωρες βοηθανε αυτα.
                      Στο SF3 ηταν must γιατι ακομα και αν ετρωγες parry τη γλυτωνες μετα αφου εφευγες μακρια. Λιγοι χαρακτηρες το ειχαν αυτο και μονο σε ορισμενες επιθεσεις τους, πχ Yun ή Chun Li.

                      Πισω στη Viper τωρα.
                      Το trial λεει:
                      Jumping HK
                      standing lk
                      crouching lp
                      super jump
                      Ultra

                      Στην ουσια τα 3 πρωτα ειναι ενα πολυ ευκολο combo.
                      Nick για να κανεις τη συνεχεια πρεπει να κανεις αυτο που σου λεγα πριν καλα καλα δω το trial. To super jump σου επιτρεπει να κανεις recover αμεσα, δε θα δεις αλμα γιατι το κανεις cancel.
                      To input ειναι για τα 2 τελευταια μερη λοιπον: d df f uf d df f+PPP. Oπου bold=sjc.
                      Εναλλακτικα παιζει να κανεις αν σε βολευει 450 μοιρες κινηση (απο κατω μεχρι κατω εναν κυκλο=360 μοιρες και αλλες 90 αν συνεχισεις μεχρι δεξια) και μετα να πατησεις PPP.
                      Good luck.

                      P.S.
                      To 4o δεν το ειδα ακομα, δεν εχω ορεξη να χαλαστω για το τιποτα .
                      Βεβαια εχω ακουσει πως το 5ο απαιτει ταυτοχρονα ολα τα δυσκολα parts των trials 2, 3, 4. Δε θελω να σκεφτομαι καν τι με περιμενει.

                      Comment


                      • Σε 2' λεπτά ?!?!



                        Τώρα υποθέτω, ότι πρέπει να πάρω και εγώ θάρρος από εσένα και να πάω να το βγάλω Θα το δοκιμάσω σίγουρα, αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ...

                        Σήμερα έσπασαν τα νεύρα μου στο 4ο trial του Ken .. Μέχρι τώρα μου έβγαινε κατά 75% το ultra μετά από hp Srk, FADC και mp Srk και δεν μου έβγαιναν εύκολα τα υπόλοιπα .. Ε, λοιπόν σήμερα κατάφερα τα υπόλοιπα 7-8 φορές, και σε κανένα από εκείνα το ultra δεν έκανε connect .. Θα το καταφέρω όμως, που θα πάει ..

                        Βεβαια εχω ακουσει πως το 5ο απαιτει ταυτοχρονα ολα τα δυσκολα parts των trials 2, 3, 4. Δε θελω να σκεφτομαι καν τι με περιμενει.


                        :petseta:

                        Υ.Γ. Σήμερα έπαιξα λίγο και με τον Jedah .. Πολύ καλά παιγνίδια, τα οποία τα χάρηκα αρκετά ..



                        Comment


                        • Με έσκισες σαν σαρδέλα. Όπως και o Xeno έχεις μάθει να χρησιμοποιείς σωστά το FC, οπότε είχα λίγες ελπίδες να σε νικήσω. Γενικά μου φαίνεσαι ότι είσαι ο καλύτερος του forum.

                          Παιδιά πάμε να τον γκρεμίσουμε από την πρώτη θέση
                          Insert Coin

                          Comment


                          • Originally posted by Jedah View Post
                            Με έσκισες σαν σαρδέλα.Όπως και o Xeno έχεις μάθει να χρησιμοποιείς σωστά το FC, οπότε είχα λίγες ελπίδες να σε νικήσω.
                            Έπαιρνα τις νίκες, αλλά όλα τα match ήταν πολύ κοντά ;) Cudos που διαλέγεις Bison .. Οι shotokans έχουν καταντήσει βαρετοί στο online, και όταν βλέπεις κάτι διαφορετικό σου φαίνεται ξεχωριστό Ίσως είναι καιρός να δοκιμάσω και εγώ κάτι άλλο ..

                            Γενικά μου φαίνεσαι ότι είσαι ο καλύτερος του forum.

                            Παιδιά πάμε να τον γκρεμίσουμε από την πρώτη θέση
                            Σε καμία περίπτωση ο καλύτερος .. Imo :

                            Xeno/Ryu_Gr >>>>> υπόλοιποι



                            Comment


                            • Μπορω να φανταστω το τι εγινε γιατι ο Nick συνηθως παιζει ακρως επιθετικα και ο Jedah δεν εχει μπει ακομα στη λογικη του 4.
                              Δεν πιεζεις καθολου απο κοντα με καποια standard attack strings που εχει ο Bison και καλο θα ηταν να τα δουλεψεις καποια στιγμη.
                              Παιζουν οι εξης επιλογες:
                              1 cr. lp cr. lp cr. lk mk scissors
                              2 cr. lp cr. lp cr. mk hk scissors
                              3 cr. lk. cr. lk. cr. lk mk scissors
                              4 cr. mp cr. mk hk scissors
                              5 cr. lp. cr. lp st. lk st. hk

                              1) Ευκολο combo, καλουτσικη ζημια.
                              2) Πιο δυσκολο, καλυτερη ζημια, very unsafe on block.
                              3) 2 frame links τα cr. lk μεταξυ τους, πολυ καλη επιλογη ομως αν καποτε συνηθισεις το πολυ αυστηρο timing. Μεγαλο + το οτι αρχιζεις με low.
                              4) Καλο για punishment, για jump in που βλεπεις πως θα βαρεσεις σιγουρα απ τον αερα και για follow up μετα απο focus. Δυσκολο timing btw.
                              5) Οταν δεν εχεις ετοιμο charge βολεψου με αυτο.

                              Οπου εχει scissors αν θες να σαι safe κανεις τα lk scissors.
                              Ο Bison εχει φοβερο focus, παει σε lv2 πολυ γρηγορα και μετα εχεις (προφανως) free ultra.
                              Επισης η ultra λειτουργει πολυ καλα σαν anti-air ενω γινεται και μετα απο j. mp x2.


                              Οσο για τις συγκρισεις δεν εχω πολλα να πω, απλα ειναι ενδιαφερον το οτι ο Α μπορει να νικαει το Β και ο Β το Γ, αλλα ο Γ να νικαει τον Α.
                              Απλα θελω να πω πως ανα ζευγαρι υπαρχουν καποιες διαφορες που αλλοτε φαινονται πιο ανετα και αλλοτε οχι, γιατι ο καθενας εχει διαφορετικα + και διαφορετικα -.
                              Φυλαξτε τα συμπερασματα σας για πιο μετα, ειναι πολυ νωρις ακομα, αν και δυστυχως κατι που λεει πως δε θα δουμε σοβαρο σκηνικο απο κοντα anytime soon .

                              Y.Γ.

                              Nick πλακα πλακα οι Bisons ειναι παρα πολλοι, ιδιως στην Ελλαδα νομιζω πως ειναι ο πιο popular main οσων παιζουν σχετικα σοβαρα.. Πιστευω πως ειναι περισσοτεροι και απο τους Ryu/Sagat (ειμαι σχεδον σιγουρος βασικα ).

                              Comment


                              • Το ακούω πολύ συχνά αυτό με τους shotokans, το ότι είναι βαρετοί κλπ και δεν μου αρέσει καθόλου. Καλώς ή κακώς αυτούς γουστάρει το κοινό. Μην μας κάνετε να νιώθουμε άσχημα επειδή παίζουμε αυτούς που γουστάρουμε. Στο SFIV με εμπνέουν πλέον και άλλοι παίχτες, συγκεκριμένα Guile, Cammy,Fei Long, El Fuerte, Abel. Ο Guile δυστυχώς μου φαίνεται πολύ δύσκολος. Με τους άλλους θα κάνω μια παραπάνω προσπάθεια να τους μάθω, κυρίως με Fei Long και Cammy. Το cabinet δεν μου πολυαρέσει, σίγουρα θα είναι περήφανοι και με το δίκιο τους αυτοί που το έφτιαξαν, αλλά στο τέλος είσαι με ένα immitation arcade, ψιλοάχαρο στην εμφάνιση.
                                Είδα matches Ryu με Mago. Πολύ υπομονή, σχεδόν αλάνθαστοι και οι 2, βαρετός ίσως ο fireball πόλεμος, αλλά όμως είχαν και τις στιγμές τους τα matches! El Fuerte πολύ μάγκας!

                                Παρεπιπτόντως τέλος η trial Gold για μένα, είδα μια προσφορά απο Microsoft, 1 μήνας - 1£ αλλά δεν διατίθομαι να τους δώσω τον αριθμό της χρεωστικής, γιατί πολλά έχω ακούσει για αυτόματες ανανεώσεις συνδρομών και δεν θέλω να μπλέξω με τηλέφωνα, εξυπηρέτηση πελατών κ.ά.!
                                The illusion of free will is an illusion.

                                Comment

                                Working...
                                X