Announcement

Collapse
No announcement yet.

Street Fighter IV

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Για να πω την αλήθεια τα σημερινά δεν μου άρεσαν και πολύ. Αφού το pad ζει ακόμα πάλι καλά. Πραγματικά από ένα σημείο και μετά είχα νευριάσει απίστευτα, ένιωθα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν ξέρω αν εσύ βελτιώθηκες τόσο ή εγώ έμεινα στάσιμος αλλά ήταν σαν να έπαιζα πρώτη φορά. Σε αυτά που είπες απλά δεν μπορούσα να παίξω πιο αμυντικά. Μου ήταν αδύνατο να αποκρούσω πάνω από 2 επιθέσεις σου και όταν πήγαινα να ανταποδώσω συνήθως είχες την απάντηση. ΠΡοσπαθούσα κυρίως με cross ups μπας και σου χαλάσω και το charge αλλά χωρίς πολλά αποτελέσματα. Οντως πολλά μου βγαίναν στην τύχη. Το focus και τα overhead ήταν μετά την υπόδειξη του μεγάλου master Ryu_gr. Γενικώς πάντως το σκορ τα λέει όλα και ήταν γύρω στο 13-1...
    Έπαιξα και με τον Evans 2 παιχνίδια αλλά δεν ήταν αρκετά για πολλά συμπεράσματα.

    Comment


    • Το overhead( f+mp) και το low mk κράτα τα. To πρώτο μπερδεύει αρκετά- πίστεψέ με- ενώ το το low mk έχει καλό range και μπορείς να κρατάς τον άλλο σε απόσταση. Παρόμοιο με το low hk του Balrog. Παράλληλα να προσέχεις αρκετά τα standing hp και hk που με ton boxer είναι χρήσιμα για να κρατάς απόσταση. Δε θα έλεγα πως έχω βελτιωθεί απλά κάπου αποφάσισα να βάλω στο παιχνίδι και normal κινήσεις αντί για spamάρισμα των specials καθώς και κάποια combos- ανεπιτυχώς ως επί το πλείστον τα δεύτερα με εξαίρεση ίσως το d.mp, running punch. Tα focus attacks είναι πολύ χρήσιμα απλά προσπάθησε να κάνεις πιο ήρεμη χρήση τους γιατί όταν τα επαναλμβάνεις είναι εύκολο ο άλλος να εξαπολύσει μια ultra. Απλά δε διέκρινα ψυχραιμία στο παιχνίδι σου. Κάνε άμυνα και take a breath, δεν είναι πάντα απαραίτητο να κάνεις επίθεση- ειδικα πχ όταν ξεκινά ο γύρος. Α ναι, πίστεψε με τα crossups σου μου ήταν βραχνάς κάποιες στιγμές.

      Κυρίως ευχαριστήθηκα τα ματς γιατί με τα overheads σου κτλ μπήκα σε σκέψη για το τι να κάνω για να αντιδράσω etc. Έχω βλέπεις και τον bro που παίζει Ken και υπάρχουν φορές- ευτυχώς το win ratio γέρνει πλέον προς τα εμένα- που νιώθω πιεσμένος.

      Α ξέχασα να αναφέρω πως έπαιξα λιγο local και με Sith( guest star!!!) o οποίος κατα βάση έπαιρνε Akuma. Sagat αλλά οκ έχασα και έναν γύρο που πήρα Ryu και αυτός Ken. Καιρός είναι να διαλέξω ένα shoto χαρακτήρα να δω τι παίζει και με το stick- έστω με shoto like κινήσεις.

      Να αναφέρω πόσο μου έσπασε τα νεύρα το headset όπου μία άκουγα και μία όχι ενώ σε 2 σημεία κόλλησε το 360- πάω για νέα κονσόλα λογικά καλύτερα που έχω κανά φράγκο στην άκρη.:kill:
      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

      Comment


      • Κάνε άμυνα και take a breath, δεν είναι πάντα απαραίτητο να κάνεις επίθεση- ειδικα πχ όταν ξεκινά ο γύρος.
        Στην αρχή του γύρου ελάχιστες φορές έκανα λάθος, σχεδόν καθόλου. Το πρόβλημα είναι μετά. Όσες φορές προσπάθησα απλά να κρατήσω αμυντική στάση, το μόνο που κατάφερα ήταν να φάω το ξύλο της αρκούδας. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά μας. Ενώ εσύ έχεις καταφέρει να εξουδετερώσεις όσα όπλα χρησιμοποιούσα από την αρχή που ξεκινήσαμε (srks, focus σε awaking κτλ) ενώ εγώ είμαι ακόμα χαμένος στο διάστημα.

        Comment


        • Εγω απεναντι σ εναν Balrog θα κρατουσα αποστασεις και θα πεταγα lp hadokens αναμενοντας να κανει κανα TAP (turn around punch) για να περασει απο μεσα και αμεσως θα τον εκοβα με κατι πριν βαρεσει, πχ cr. mk xx hadoken (xx=cancel) στη χειροτερη.
          Πολλες ex moves του Rog εχουν focus properties οποτε κανουν absorb 1 hit. Αυτες τις νικας παντως με επιθεσεις που σπανε και το απλο focus, βλ. tatsumaki.
          Eπισης τον Rog τον ζαλιζεις οσο μπορεις στα crossups, ενω αποφευγεις να πηδας καταπανω του γιατι σε κοβει ανετα και με το φοβερο cr. hp αλλα και με headbutt (lp κατα προτιμηση παρεπιπτοντως).

          Επισης παραμενω fan των mixups τυπου crossup mk, cr. lk, cr. lp και στο τελος throw/ walk in και ξανα το ιδιο string / ξανα jump για crossup για το ιδιο string / overhead punch / do nothing αναμενοντας λαθος του αντιπαλου πχ headbutt.
          Δε νομιζω να ξεχασα τιποτα βασικο, οποιος βαλει αυτα στο παιχνιδι του μετα ολα ειναι ενα guessing game a la rock paper scissors.

          Comment


          • Sub_Zero τα περι master καλό είναι να τα κρατήσουμε μεταξύ μας γιατί αν μας ακούσουν προς τα έξω θα γελάνε
            Πολύ σημαντική στο focus attack είναι η στιγμή που θα το αφήσεις! Αν αργήσεις να το αφήσεις μετά την απορρόφηση του πρώτου χτυπήματος πιθανόν να προλάβει να σου σκάσει κι άλλο χτύπημα. Το focus attack απορροφάει μόνο ένα χτύπημα, στο δεύτερο σταματάει! Επίσης πολλές προσποιήσεις focus attack είναι καλές για να συγχύσουν τον αντίπαλο.
            Εγώ παίζω με μαχητές around the world συνήθως με...... Ken Scrubs!!!!
            Χωρίς πλάκα έχει και αυτό τα καλά του και μαθαίνεις κάποια πράγματα. Όταν έχανα ενα combo έτρωγα ένα ωραιότατο Fierce+Fierce EX(!!!) Shoryuken + (καμμιά φορά) super {(!!!???)!!} και αποχαιρέταγα τη μισή και βάλε μπάρα. Όπως έλεγα και στον Evans είναι καλό να παίζεις με δίχως στρατηγική παίχτες ώστε να καταφέρνεις να ανταπεξέρχεσαι και σε αυτές τις περιπτώσεις. Προβλήματα επικοινωνίας ευτυχώς δεν είχα εκτός από μία μόνο περίπτωση. Επίσης όσο ανεβαίνεις στο rank τόσο πιο υπομονετικούς και στρατηγικούς παίχτες βρίσκεις ΑΛΛΑ φυσικά και δεν πρέπει να επαναπαύεσαι διότι τα Ken Scrubs καραδοκούν και είναι έτοιμα να σου φάνε τη μισή ενέργεια σε μία και μόνο στιγμή αδυναμίας! Xeno χθες ανακάλυψα ότι το hadouken χτυπάει την ultra της Chun αν αυτή έχει απόσταση και έχει προλάβει να βγει απ' τα χέρια!
            The illusion of free will is an illusion.

            Comment


            • What? No way. H Chun περναει αερα μεσα απο τα hadokens του καθε Ryu .. Μεχρι να τελειωσει το dash που κανει πριν αρχισει τις κλωτσιες ειναι indestr.. εεε invincible.

              Comment


              • Ένας πολύ συμπαθητικός τύπος στο live είχε τη διαίσθηση ότι θα κάνω hadouken τη στιγμή που ήταν να κριθεί το match και έκανε ultra. Εγώ είπα "ωχ αυτή τη φορά το scrub είμαι εγώ" και μετά από 1,3 δευτερόλεπτο έκπληκτος με είδα να κερδίζω!! Αυτά κατέγραψε το log, αυτά σου λέω!!

                Edit: Μάλλον θα είχε τελειώσει το dash που λες.
                The illusion of free will is an illusion.

                Comment


                • Kαταρχήν το πρωί πρέπει να έγινε μία παρεξήγηση όταν έπαιζα με xeno και βγήκα για να παίξω 2-3 ματσάκια με evans. Ίσως φάνηκε λίγο άσχημα, αλλά έτσι κι αλλιώς θα έφευγα οπότε είπα να παίξω και λίγο με evans Που έχουμε παίξει μόλις 2 παιχνίδια συνολικά.
                  Κατά τα άλλα μου ήρθε σήμερα το stick. Προσπάθησα να παίξω με ryu αλλά μάταια. Hadoken δεν έβγαζα ούτε με αίτηση. Συνέχισα με Balrog o οποίος μου άρεσε αρκετά αλλά με δυσκόλεψε κιόλας. Τελος δοκίμασα Blanka που μου φάνηκε αρκετά βολικός και ικανός να κάνει μεγάλη ζημιά. Βέβαια ο αντίπαλος ήταν ψιλοάσχετος και έτρωγε συνέχεια ηλεκτρισμούς αλλά και εγώ είμαι ακόμα στην αρχή.

                  Comment


                  • Αν και καθυστερημένα απαντώ και εγώ.

                    Φίλε Κώστα το ευχαριστήθηκα πραγματικά όσο παίξαμε αν και έφαγα ξύλο γιατί έπαιξες πολύ τεχνικά και πραγματικά το απόλαυσα.Μόνο που σε είδα να παίζεις θεωρώ ότι βελτιώθηκα έστω και λίγο.Τις τελευταίες φορές που έπαιξα λαιβ μου έσπασαν τα νεύρα γιατί όλοι ήταν fireball spammers.

                    Να ξαναπαίξουμε σύντομα και αν έχεις όρεξη δείξε μου κανα κολπάκι με τσαν λι γιατί εκεί με βλέπω να καταλήγω.Επίσης ψήνομαι να ασχοληθώ και με zangief αλλά αυτός θα περιμένει.

                    Μας ήρθε επιτέλους και το δεύτερο χειρηστήριο...Άντε καιρός ήτανε.


                    Tidy!

                    Do not blame me.Blame yourself or God.
                    In Matsuno we trust.

                    Comment


                    • Κατ' αρχας για οσους παιζουν Ryu σχετικα με τη super του. Αναλογα το κουμπι με το οποιο θα την εκτελεσετε, αλλαζει και η ταχυτητα του shinkuu hadoken. lp αργα, hp γρηγορα κτλ.
                      Το λεω επειδη εχω δει πολλους να τη χανουν για το τιποτα. Εγω την κανω με το HP που μου δινει και το μεγαλυτερο περιθωριο delay για το input.

                      Τωρα για Chun Li ποια ειναι μια καλη αρχη; Χμμ...

                      - youtube-αρε ονοματα οπως Nuki, Nemo, Shinya και παρε ιδεες. Ειναι νομιζω το top 3 της Japanese Chun Force.
                      -Throw a lot, με την Chun ολοι σκυβουν για να μη φανε κανενα cr. lk γιατι απο ενα απλο χτυπημα μπορει να φανε και ultra στο τελος ή ex attack στη χειροτερη.
                      - Ηasan Shu, πολυ χρησιμη κινηση που αν την κανεις ποτε ποτε πιανει μια χαρα.. Μπορει να φαει focus μεν, αλλα οκ δυσκολα θα αντιδρασει καποιος βλεποντας το, πιο πολυ μιλαμε για guess. To HS γινεται combo και σε cr. lp ή cr. lk (μετα το HS δηλαδη ακολουθουν αυτα) . Δεν εχω μαθει το timing το οποιο με ζοριζει αρκετα δυστυχως.
                      - ΕΧ SBK (Spinning Bird Kick)=το καλυτερο antiair της Chun Li. Πολυ καλη επιλογη οταν πηδαει καποιος πανω σου ή οταν σηκωνεσαι και ο αλλος εχει κολλησει διπλα σου.
                      - Standing/Crouched MP ειναι τα καλυτερα pokes της Chun. Το 2ο ειναι λιγο αργο βεβαια αλλα εχει μεγαλο range. Απο πιο κοντα για low poke να προτιμας το Cr mk το οποιο γινεται cancel και σε ο,τι θες, πχ kikoken ή super.
                      - Standing Hk απο μακρια καλη επιλογη οταν προβλεπεις αλμα του αντιπαλου. Βαραει πολυ ψηλα οποτε δεν ειναι καλο σαν anti-air της τελευταιας στιγμης. Αν δεν εχεις μπαρα για ex sbk στη χειροτερη κανε standing mk.
                      - Air to air jumping fp x2 ftw. Μετα εχεις και συνεχεια οπως stomp x3 ή ex legs ή ex sbk ή ultra κοντα στη γωνια.
                      - Pressure strings:
                      - cr. lk cr. lp cr. lp st. hp (combo)
                      - cr. lk cr. lp st. mp xx kikoken (δεν ειναι ολο combo αλλα βοηθαει για πιεση)
                      - cr. lp st. hk xx hasan shu. (Το HS δεν κανει combo αλλα σχεδον ολοι το τρωνε και μετα εχεις και ευκαιρια για συνεχεια)
                      Τελος το bread and butter της Chun ειναι το cr. lk cr. lk xx ex legs. Βγαζει πιο πολυ ζημια απο παραλλαγες με περισσοτερα hits πριν τα ex legs πχ cr lk x4 ή cr lk cr lp cr lk χαρη στην υπαρξη του damage reduction system.
                      Μετα απο ex legs εχεις κι αλλα ex legs ή ex sbk στη γωνια ή ultra οταν εισαι σχετικα κοντα στη γωνια (αν εισαι λιγο μακρια η chun παει τον αντιπαλο ως τη γωνια - δοκιμασε τις αποστασεις μονος σου). Η Ultra με αυτον τρον τροπο δεν πιανει σε ολους τους χαρακτηρες δυστυχως αλλα πιανει στους μισους και βαλε.
                      Επισης περναει μεσα απο ολα τα projectiles ενω την πετας στην ψυχρα οταν κανεις block συγκεκριμενες επιθεσεις (πχ μπαλα Blanka, headbutt honda, cr. hk ryu ~σκουπα~ και αλλα πολλα).

                      Αυτα για την ωρα, δεν τα παω πολυ καλα με Chun στην πραξη αλλα θεωρητικα το ψαχνω οσο μπορω γιατι μου αρεσει πολυ σαν χαρακτηρας.. Οταν ξαναπαιξουμε ελπιζω να τα πουμε απ το headset.
                      Btw αν εχεις msn πασαρε το μεσω ΡΜ.

                      Comment


                      • Ken scrubs........ ... ... ... ... GAME O-V-E-R!
                        Μάγκες ένα θα σας πω: G2 championship. Οι τύποι δεν αστειεύονται. Average και πάνω. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Βέβαια ξέρετε τι γίνεται, συναντάς ένα μαχητή, μπαμ-μπουμ, -1- Match, τέλος. Don't take your time! Πρέπει να βρείτε στρατηγική και να ψυχολογήσετε τον αντίπαλο γρήγορα. Σήμερα μπήκα G2 και τα περισσότερα match τα έχασα. Αύριο πάλι.
                        The illusion of free will is an illusion.

                        Comment


                        • Λοιπόν μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση Blanka: Όταν έχει ρίξει τον αντίπαλο κάτω, τη στιγμή που σηκώνεται αν κάνει την κλασσική ΜΠΑΛΑ μπορεί να τον χτυπήσει στην πλάτη!!! (cross-up) Άρα ο αντίπαλος πρέπει να κάνει άμυνα από την αντίθετη πλευρά! Μου το έκανε μια φορά ένας χθες, αναρωτιέμαι αν το ήθελε. Xeno το ξέρεις αυτό; Φαντάζομαι ναι. Θέλει αυστηρό timing;
                          The illusion of free will is an illusion.

                          Comment


                          • Ναι στο εχω κανει φανταζομαι αλλα ειναι τακτικη αιφνιδιασμου που κανεις 1 φορα στις 10 και μονο αν θες ξερω γω να φας τον αλλον με 1 hit οταν εχει ελαχιστη ενεργεια γιατι αν δεν πιασει μενει στα -329389438 frames και ο αντιπαλος κανει party πανω στον Blanka. Nομιζω πιανει μονο με mp horizontal ball (καπου το ειχα διαβασει και μονο αυτο εχω επιχειρησει), αλλα γενικα δεν το προτεινω σαν κλασικη mix-up επιλογη.. Risk>>reward και ουτως η αλλως ο Blanka εχει απιστευτο wake up game.

                            Κατα τ' αλλα θα αναγκαστω να απεχω απο το XBL για 2 βδομαδες χοντρικα, εκτος αν πια σιχαθω οσο δεν παει το διαβασμα. C u around a bit later λοιπον..

                            Comment


                            • Χμ, νομίζω κατάλαβες την καμπυλωτή μπάλα! Εγώ λέω την ευθύβολη μπάλα! Ναι γίνεται και με αυτή! Και επίσης αν ο αντίπαλος έχει τα αντανακλαστικά να κάνει άμυνα απ' την άλλη μεριά στην ευθύβολη μπάλα, δεν μπορεί να χρεώσει μετά (εκτός Balrog απ' ό,τι μου χεις πει)!
                              Για τσέκαρέ το αυτό! Πρέπει να είναι τρελή τακτική!

                              Ναι αυτό που λες εσύ το ξέρω, το έχω φάει πολλές φορές! Όντως αν κάνεις άμυνα εκεί μετά ψήνεις και καφέ πριν χρεώσεις.
                              The illusion of free will is an illusion.

                              Comment


                              • Eγραψα για horizontal ball, οποτε λεμε το ιδιο πραγμα ακριβως. Για το χρεωμα κατι παρεξηγησες, χρεωνεται σχεδον απο τα παντα η μπαλα οταν γινει με αυτον τον τροπο.
                                More stuff απο κοντα.

                                Comment

                                Working...
                                X