Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Κοίτα, δε βρίσκεις τίποτα πέραν της γέφυρας πλην μίας κλειδωμένης πόρτας, οπότε τράβα από εκεί που πάει κανονικά και άσε τον red-eyes knight στην ησυχία του. Το μόνο που έχεις να κερδίσεις είναι 2k souls που κατά τη γνώμη μου δεν αξίζουν.
Επίσης, επειδή δε νομίζω να έχεις την deluxe edition με το guide του παιχνιδιού, μπες στον κόπο να διαβάσεις το post μου για World Tendency και Character Tendency ώστε να μπεις λίγο στο κλίμα του παιχνιδιού. Καλό είναι να εναρμονιστείς με το πλήθος των μηχανισμών από νωρίς για να μη σου πεθάνει κανένας low life NPC (ένας είναι μόνο, ο Ostrava ) και μετά ψάχνεσαι.
Τελικά τον έτρεξα τον black knight και κατάφερα να του ξεφύγω. Πήρα πίσω τα souls, έκανα use ένα key που πήρα νωρίτερα και μπήκα στη πόρτα. Ένας τύπος εκεί μου λέει "show me your strength" μου δίνει μια και νέκρα...... Να δω τώρα πως θα πάρω τα souls πίσω.....
Ερώτηση: Έχω αυτή τη στιγμή 10.000 souls και βρίσκομαι στο Nexus αφού σκότωσα το πρώτο boss. Μετά το μπλα μπλα με την Maiden in Black, μου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσω τα stats μου. Αξίζει να χαλάσω και τα 10k εκεί ή να τα φυλάξω;
Προς το παρόν καλό είναι όποτε πηγαίνεις στο Nexus να ξοδεύεις όσα περισσότερα souls μπορείς, εννοείται πρώτα για αναβάθμιση. Από εκεί και πέρα κάνε farm souls για να ανεβείς καποια lvls και τσέκαρε τα παλιότερα posts στο thread. Στην αρχή χρειάζεται αρκετή υπομονή αλλά σιγά σιγά θα μπεις στο κλίμα του παιχνιδιού και θα σου φαίνονται όλα απλά.
Ξόδεψε σε αυτή τη φάση όλα τα souls γιατί αν χάσεις σε επόμενη πίστα μπορεί να δυσκολεύεσαι να τα πάρεις πίσω. Δε βοηθά σε πρώτο στάδιο η λογική να κρατάς souls.;)
LOOOOL ρε Dope, το κλειδί για την πόρτα το πήρες από τον Ostrava και συγκεκριμένα από το πτώμα του :xp: . Συνολικά υπάρχουν 5 NPCs που σε Pure Black World Tendency εμφανίζονται ως Black Phantoms και το καθένα από αυτά σου δίνει +20% White Character Tendency όταν τα σφάξεις. Αν διαβάσεις τον οδηγό που έγραψα θα καταλάβεις τι εννοώ. Εσύ έσωσες κάποια στιγμή τον Ostrava (εκείνος ο κάγκουρας με το χρυσό εξοπλισμό) και τον έσφαξαν κάποια τέρατα. Δε χάνεις και τίποτα τραγικό, αλλά μου άρεσε η αφέλεια με την οποία είπες "έκανα use ένα key που πήρα νωρίτερ." Εγώ για αυτό το κλειδί δεν μπορείς να φανταστείς τη τράβηξα . Ρώτα και τον nooto να σου πει τη δικιά του ιστορία (λίγες σελίδες πίσω) . Αυτά είναι ρε γμτ, νέο αίμα στον κόσμο του Demon's Souls .
Τρώγε αβέρτα souls σε οτιδήποτε σου αρέσει, τελείως αναλώσιμα είναι. Αργότερα το farming θα γίνει αρκετά πιο εύκολο, μην ανησυχείς.
Έλα ρε και η φάση είναι που όταν μπήκα στο room λέω θα πάω sneak σε αυτόν και μετά ντου στο μπουλούκι το κάτω. Με πιάσανε τα γέλια μόλις τον άκουσα να φωνάζει όταν τον βάρεσα που σταμάτησα να παίζω :cunao: Λίγο πιο κάτω, ενώ τον έχω χάσει ήδη το τύπο, έφυγε μόνος του μπροστά, ήρωας, ακούω ένα ουρλιαχτό και λέω πάει τον φάγανε.:cunao:
Τώρα που κάπως δυνάμωσα λέω να δοκιμάσω τον κοκκινομάτη στο 1-1 που το χω λιώσει στη φάρμα. Με halberd+2 two-handed, και δε μένει τίποτα όρθιο.
Στην 1-2 δεν έβγαζα καλό dmg ούτε με halberd, oύτε με slash/blunt στις φούσκες. Δεν έχω δοκιμάσει με pierce... Στην 2-1 μιλάμε δεν άντεξα για πολύ μέσα στα στενά και τις σκαλωσιές. Αυτή θα συνεχίσω μάλλον γιατί φαίνεται η πιο εύκολη σε εχθρούς. Στην 4-1 που πήγα σκατοπορώθηκα αλλά ζορίζει πολύ πιο μέσα. Οι μάχες με τους σκελετούς είναι οι πιο γαμάτες που 'χω βρει ως τώρα. 3-1 δεν έχω πάει ακόμα, κόλλησα στην 1-1 και φαρμάρω souls.
Τίγκα εθιστικό το παίχνιον! Όσο σε σκοτώνουν τόσο σε πορώνουν
Τελικά τον έτρεξα τον black knight και κατάφερα να του ξεφύγω. Πήρα πίσω τα souls, έκανα use ένα key που πήρα νωρίτερα και μπήκα στη πόρτα. Ένας τύπος εκεί μου λέει "show me your strength" μου δίνει μια και νέκρα...... Να δω τώρα πως θα πάρω τα souls πίσω.....
ROFL. Ναι, είσαι θεός. Για τα tendency που σου είπε ο Evans καλό είναι να αφήνεις το τελικό boss κάθε κόσμου ζωντανό αν θες να τα κάνεις στο πρώτο playthrough.
Εκεί που είσαι το καλύτερο σημείο για farming souls είναι ο κόκκινος ιππότης αν μπορείς να τον βγάλεις. Εγώ ήμουν μάγος όμως και επειδή όπως ξέρουμε όλοι οι μάγοι είναι ΙΜΒΑ, μπορούσα να τον βγάλω με "σχετική" ευκολία και ασφάλεια.
Ο δεύτερος κόσμος είναι χαλαρά ο πιο εύκολος κόσμος να συνεχίσεις, αν και πιστεύω πως μπορείς και την 1-2 αν και θα βοηθούσε να είχες μαγεία ή τόξο για τον αρχηγό. Αν θες πρόκληση δοκίμασε την 3-1, 3-2 (η 3-2 έχει έναν από τους δυσκολότερους αρχηγούς). Ο πέμπτος κόσμος έχει τους ευκολότερους αρχηγούς αλλά είναι αρκετά δύσκολος λόγω σχεδιασμού της πίστας και τοποθέτησης των εχθρών. Τον προτείνω μόνο όταν έχεις μια καλή εμπειρία για τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Ο τέταρτος κόσμος είναι σχετικά βατός αν είσαι προσεκτικός αν και έχει μερικούς από τους πιο δύσκολους εχθρούς για το χαρακτήρα μου. Οι ασημένιοι σκελετοί είναι οι πιο γρήγοροι εχθροί στο παιχνίδι (σε φτάνουν σε μηδενικό χρόνο, καταστρέφουν το πλεονέκτημα της απόστασης των μάγων και των τοξοτών) ενώ πιο μετά κάτι φαντάσματα σου ρίχνουν κάτι ωραίες ακτίνες και σε κάνουν ψητό. Παρεμπιπτόντως, υπάρχει τρόπος να παρακάμψεις σχεδόν όλη την 4-1 και να πας κατευθείαν στον αρχηγό ο οποίος δεν είναι πολύ δύσκολος. Ο λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο είναι για να πας στην 4-2 που είναι το καλύτερο farming spot στο παιχνίδι, με διαφορά.
Προσοχή: Δεν τρώμε τις ψυχές των αρχηγών. Αργότερα θα μπορείς να μάθεις μαγικά ή να φτιάξεις όπλα με αυτές.
Edit: Το Thief's Ring αξίζει πάρα πολύ, φόρα το.
Στην 1-2 δεν έβγαζα καλό dmg ούτε με halberd, oύτε με slash/blunt στις φούσκες. Δεν έχω δοκιμάσει με pierce...
Αν φούσκες εννοείς τα Φαλανξάκια με τις ασπίδες ο τρόπος να τα νικήσεις είναι να πας από πίσω τους και να τα βαρέσεις. Επίσης, μπορείς με φωτιά ή με μαγεία αλλά μάλλον δεν έχεις ακόμα. Εναλλακτικά, απλά τρέξε και απέφυγέ τα. Μόνο στην αρχή της πίστας έχει τέτοια.
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Μου φαίνεται τη 2-1 θα παίξω. Δοκίμασα λίγο καλύτερα την 1-2 και έφτασα στον Tower Knight, ο οποίος και με διέλυσε. Ανέβηκα έφαγα όλους τους τοξότες αλλά δυσκολεύομαι πολύ στη μάχη μαζί του. Η Temple Knight που τελικά έκανα δεν έχει μαγικά ακόμα, μόνο miracles, και η βαριά πανοπλία δεν μου επιτρέπει να κάνω γρήγορα evades όπως με τον thief με αποτέλεσμα με δυσκολία να αποφεύγω τα hits του.
Προσοχή: Δεν τρώμε τις ψυχές των αρχηγών. Αργότερα θα μπορείς να μάθεις μαγικά ή να φτιάξεις όπλα με αυτές.
Edit: Το Thief's Ring αξίζει πάρα πολύ, φόρα το.
Ναι μόλις είδα τη περιγραφή ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φτιάξιμο όπλων, το έβαλα κατευθείαν αποθήκη. Xoυμμμ είναι καλό το Thief's Ring; Δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς χρησιμεύει έτσι unequiped το έχω.....
Αν φούσκες εννοείς τα Φαλανξάκια με τις ασπίδες ο τρόπος να τα νικήσεις είναι να πας από πίσω τους και να τα βαρέσεις. Επίσης, μπορείς με φωτιά ή με μαγεία αλλά μάλλον δεν έχεις ακόμα. Εναλλακτικά, απλά τρέξε και απέφυγέ τα. Μόνο στην αρχή της πίστας έχει τέτοια.
Ναι τα φαλανξάκια Το βρήκα το κόλπο τους χθες βράδυ καταλάθος ενώ δοκίμαζα όπλα πάνω του. Σε melee το halberd σε two-handed τα σκότωνε με 3 hits σε αντίθεση με ότι άλλο όπλο που αγκομαχά να του κατεβάσει τα hp.
Πες το κολπάκι για τη 4-1. Και κάτι άλλο. Εκείνο τον καταραμένο κόκκινο δράκο μπορώ να τον σκοτώσω με κάποιο τρόπο ή θα εμφανιστεί πιο μετά σαν boss; Μου ΄χει σηκώσει τη πίεση κάθε φορά που πάω να περάσω γέφυρα.
Για τον κόκκινο δράκο εξοπλίσου με ένα τόξο και με 200 βέλη και ανέβα στην πρώτη πολεμίστρα που θα βρεις. Κάθε φορά που κατεβαίνει και φτύνει φωτιά, χτύπα τον με ένα βέλος. Κάποια στιγμή θα τον σκοτώσεις (θα σου πάρει πάνω από μισή ώρα). Μετά ξέχνα τον κόκκινο δράκο . Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τον μπλε δράκο στο 1-1, αν τον φορτώσεις με πολλά βέλη θα σηκωθεί και θα φύγει και θα μπορέσεις να πάρεις τα αντικείμενα που βρίσκονται στο σημείο που χτυπάει η φωτιά του. Μπορείς να τα πάρεις φυσικά και με καλό τρέξιμο, αλλά οι πιθανότητες είναι κατά σου .
Με το thief's ring δε γίνεσαι τόσο εύκολο αντιληπτός από τους εχθρούς, αλλά αυτό συμβαίνει έτσι κι αλλιώς όταν είσαι σε soul form. Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν είσαι σε body form κάνεις απίστευτο θόρυβο με κάθε σου βήμα, ενώ σε soul form δεν κάνεις καθόλου θόρυβο. Λογικά το thief's ring προσθέτει περισσότερο πάνω σε αυτό το στοιχείο, αλλά ίσως να είναι καλύτερα να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο.
Οπωσδήποτε να έχεις το cling ring όσο είσαι σε soul form. Αυξάνει τα ΗΡ που έχεις (σε 0% CT από 50% τα πάει σε 75% νομίζω), οπότε και ζεις περισσότερο. Στο περισσότερο παιχνίδι θα το έχεις εξοπλισμένο, εκτός και αν θέλεις να έχεις τη μεγαλύτερη δυνατή πρόκληση.
Γενικά να έχεις στο μυαλό σου ότι οι επιλογές που έχεις σε εξοπλισμούς, όπλα και δαχτυλίδια καθορίζουν πλήρως το play style σου και δεν υπάρχει μία τέλει φόρμουλα. Σίγουρα κάποια πράγματα είναι ανώτερα άλλων, αλλά το βασικό είναι να δεις πώς σου αρέσει εσένα να παίζεις και να κινηθείς ανάλογα. Επίσης καλό είναι να έχεις μόνιμα ένα με δύο εναλλακτικά όπλα στην κατοχή σου και να τα αλλάζεις με το δεξιά-αριστερά. Και πάνω από όλα να έχεις στο μυαλό σου κάποιους συνδυασμούς εξοπλισμών, όπως την ασπίδα με το Spear που κατά τη γνώμη μου απλά σπέρνει (έχεις σηκωμένη ασπίδα και μπορείς ταυτόχρονα να βαράς με το spear, δηλαδή άμυνα + επίθεση μαζί). Με τον πειραματισμό θα τα συνηθίσεις όλα αυτά, θα δεις ότι άλλοι εχθροί παλεύονται καλύτερα με piercing (όπως τα τέρατα στο 2-1 και 2-2), άλλοι με blunt, άλλοι με μαγικά κτλ.
Επίσης δώσε καλύτερα βαρύτητα στο να έχεις ένα καλό dodge και μία λιγότερο καλή πανοπλία, παρά στο να έχεις ένα γεμάτο εξοπλισμό και να μην μπορείς να κινηθείς. Και επειδή είναι νωρίς ακόμα, ψάξε σε faqs και wikis που αφορούν το παιχνίδι, είναι γεμάτο με μυστικά που μπορείς να βρεις και με πράγματα που μπορείς να κάνεις.
Τέλος, η διαδρομή που ακολούθησα εγώ είναι η εξής:
Το 1-4 είναι η τελευταία πίστα, μπορείς να τη βγάλεις νωρίτερα αλλά είναι αρκετά δύσκολη και το τελικό boss πολύ προκλητικό και δυνατό (άσε που έχει μία κίνηση που σου ρουφάει soul level, εγώ έχασα 100.000 souls μία φορά και 4 soul levels). Φυσικά μπορείς να τις πάρεις με όποια σειρά θέλεις, αλλά στη 2-2 υπάρχει ένα εξαιρετικό farming point (παίζεις online ξανά και ξανά το boss της μπαίνοντας στο παιχνίδι κάποιου άλλου). Από εκεί και πέρα, το καλύτερο farming point πιστεύω ότι είναι στην 4-3, όπου σε 3-4 λεπτά μαζεύεις 25k souls, αλλά αργεί αρκετά αυτό.
edit:
Το wiki που θα γίνει και ο οδηγός για την PAL έκδοση του παιχνιδιού:
το καλύτερο farming point πιστεύω ότι είναι στην 4-3, όπου σε 3-4 λεπτά μαζεύεις 25k souls, αλλά αργεί αρκετά αυτό.
Αυτό είναι λάθος. Τα καλύτερα farming spots είναι στην 4-2. Το καλύτερο είναι όταν με PBWT κάνεις backtracking από την 4-3 και κάνεις soulsuck τους BP μαύρους-χρυσούς σκελετούς και το δεύτερο καλύτερο είναι στην αρχή της 4-2 που σκοτώνεις στα γρήγορα (κατά προτίμηση με τόξο ή με μαγικά) τον τύπο με το scythe και μετά πας και σκοτώνεις το μαύρο σκελετό στο κρυφό μονοπάτι το οποίο σου δίνει μεν λιγότερες από 25Κ ψυχές αλλά είναι πολύ πιο γρήγορο. Τι εννοείς εσύ; Να σκοτώνει τα σαλάχια; Όπως και να έχει το μόνο πιθανό εκεί που βρίσκεται είναι αυτό στην αρχή της 4-2. Για να το κάνεις δες το ακόλουθο βίντεο (πρέπει να βγάλεις την πανοπλία στο σημείο που κάνεις την κωλοτούμπα): http://www.youtube.com/watch?v=_iDnktksr0E
Προσοχή ο τύπος έχει ήδη σκοτώσει τα τέρατα στην πορεία και απενεργοποιήσει τις παγίδες.
Για να μάθεις μαγικά πρέπει να ανεβάσεις το Magic σου πάνω από 10. Μετά πας και μιλάς στον τύπο που βρίσκεται στην αντίθετη μεριά από τον τύπο που σου μαθαίνει θαύματα. Χρειάζεσαι και έναν καταλύτη (μαγικό ραβδί ουσιαστικά) που λογικά βρήκες ήδη στην 1-2.
Κάτι ακόμα για τις ψυχές των αρχηγών. Μερικές από αυτές μπορείς να τις κάνεις είτε ξόρκια, είναι θαύματα, είτε όπλα (μέχρι 4 επιλογές) οπότε επέλεξε προσεκτικά τι θεωρείς πιο χρήσιμο (ο οδηγός που έδωκε ο Evans είναι πάρα πολύ χρήσιμος).
To Thief's Ring επιμένω πως είναι πολύ χρήσιμο. Ειδικά στα μετέπειτα playthrough είναι πολύ πιο χρήσιμο από το Cling Ring IMO. Στο πρώτο φυσικά προτείνω να έχεις πάντα το Cling Ring αλλά δεδομένου ότι δεν έχεις και πολλά δαχτυλίδια νομίζω πως είναι πολύ καλή επιλογή. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να μειώνει σημαντικά το aggro όλων των εχθρών ακόμα και αρχηγών, αλλά συνήθως δεν είναι τόσο χρήσιμο στους περισσότερους αφού θα είσαι πολύ κοντά τους. Επίσης, τα σαλάχια της 4-1 δε θα σου ρίχνουν δόρατα τόσο συχνά, οι τοξότες δε θα σε βλέπουν από τόσο μακρυά κλπ. Γενικά μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να στην πέσουν πολλοί μαζί και να μην ξέρεις ποιον να πρωτοχτυπήσεις.
Τέλος, συμφωνώ και εγώ πως είναι καλύτερο να έχεις καλό dodge παρά την τέλεια πανοπλία, το dodge θα σε σώσει πιο πολλές φορές από την πανοπλία.
Αυτό για τον μπλε δράκο δεν το ήξερα. Είχα δοκιμάσει να τον χτυπήσω με μαγικά αλλά δε φαινόταν να τον έφταναν. Αυτό που είχα κάνει στην 1-1 ήταν να αρχίσω τον κόκκινο δράκο που έρχεται πάνω στη γέφυρα αλλά μόλις τον είχα σχεδόν σκοτώσει την έκανε ο κύριος...
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Comment