Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γενική συζήτηση περί Zelda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Xeno
    replied
    Για μενα ολη η δυσκολια του 1ου Zelda ηταν να βρεις τα dungeons, ολα τα αλλα μου φανηκαν απλα οταν το επαιξα. Προσωπικα τα πιο πολλα game overs τα κανα σιγουρα στο ALTTP, χωρις να ναι πολυ δυσκολο ή κατι τετοιο νομιζω πως ηθελε περισσοτερη προσοχη μεσα στα dungeons σε σχεση με τα υπολοιπα παιχνιδια της σειρας.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Μπα πέρα από το τέλος το zeldaII είναι σχετικά βατό.Το πρώτο zelda θα'λεγα εγώ.Δύσκολοι εχθροί,δύσκολοι γρίφοι,δύσκολα dungeons.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Και γω για Link's Awakening μιλούσα. Μήπως πρόκειται τελικά για το δυσκολότερο Zelda;

Το Zelda II θέλει να σου πει δυο λόγια.

Και τα dungeons του DS δεν ήταν τεράστια.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Και γω για Link's Awakening μιλούσα. Μήπως πρόκειται τελικά για το δυσκολότερο Zelda;
    Το κακό είναι πως τα καινούργια στοιχεία που βάλαν στο DS έκαναν το παιχνίδι χειρότερο... Βλέπε τεράστια dungeons, τραίνα κλπ.

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    Αυτό που κάνει στο δεύτερο βίντεο είναι εκμετάλλευση ενός glitch.
    Σου φαίνεται δύσκολο γιατί δεν έχεις ξαναπαίξει Zelda για να μπεις στη λογική.
    Στο πρώτο Zelda που είχα παίξει είχα κολλήσει στην αρχή του πρώτου dungeon επειδή δεν ήξερα πως μπορούσες να σπρώξεις πέτρες...
    Εγώ στο πρώτο zelda (link's Awakening) είχα κολλήσει πριν καν μπω στο πρώτο dungeon
    Βέβαια όσο ωραίο φαίνεται αυτό στην αρχή μετά καταντάει εξαιρετικά επαναλαμβανόμενο. Προσωπικά ακόμα και κάποια υπότιθεται καινούργια στοιχεία που βάλαν στα 2 του ds μου φάνηκαν μία από τα ίδια.

Leave a comment:

• Aion
    replied
    A δεν το ήξερα αυτό με την καρδια, απλά έτυχε και το είδα σε κάποιο video και έτσι το έκανα. Αυτό με την κότα όμως πάλι σαν glitch μου φαίνεται έτσι όπως πατάει πάνω στον φράχτη στην τρίχα. Oh well... Λογικά όσο παίζω τόσο θα εξοικειώνομε με το style αυτό.
    Στο πρώτο Zelda που είχα παίξει είχα κολλήσει στην αρχή του πρώτου dungeon επειδή δεν ήξερα πως μπορούσες να σπρώξεις πέτρες...
    E αυτό το έκανα άμεσος, έχοντας παίξει τόσα Resident Evil και Tomb Raider.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Αυτό που κάνει στο δεύτερο βίντεο είναι εκμετάλλευση ενός glitch.
    Σου φαίνεται δύσκολο γιατί δεν έχεις ξαναπαίξει Zelda για να μπεις στη λογική.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Aion αν είναι το πρώτο σου Zelda λογικό είναι να δυσκολεύεσαι. Όταν πάρεις το κολάι όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Γενικότερα τα puzzles των Zelda είναι ιδανικά κατ' έμε, challenging χωρίς να σου σπάνε τα νεύρα.

Μιας και ποστάρω εδώ να πω πως στο A Link Between Worlds πλέον θα μπορείς να διαλέξεις την σειρά των dungeons όπως θες α λα Zelda στο NES. Επίσης:

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Το 2ο δε χρειαζεται να το κανεις ετσι, αυτος ειναι τροπος για να παρεις την καρδια πιο νωρις απ' οτι θα πρεπε κανονικα. Το λογικο ειναι να το κανεις αυτο σε αλλο κομματι του παιχνιδιου και με αλλο τροπο.

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Ναι δεν είναι ότι έχει δύσκολους μηχανισμούς. Πως να το θέσω... Εγώ τέτοιο παιχνίδι δεν έχω ξαναπαίξει, έτσι ίσος να φταίει το ότι ακόμα δεν έχω μπει εντελώς στην λογική τον γρίφων του. Δείτε αυτό στο 3:10 για παράδειγμα:

Δεν μου πέρασε από το μυαλό, έχω συνηθίσει σε πιο linear/solid γρίφους, και ας είναι και πιο δύσκολοι. Δείτε επίσης αυτό που είναι ακόμα πιο δύσκολο, έξω από τα πλαίσια του να το σκεφτείς έτσι απλά από μονος σου:

Να φανταστείτε κιόλας δεν ήξερα καν ότι με το rolling μπορείς να σπάσεις κουτιά, ή ότι τα σκαθάρια ας πούμε δεν υπάρχουν μονο από αισθητικής πλευράς αλλα μπορείς να τα βάλεις σε βάζο και μάλιστα να τα χρησιμοποιήσεις σε soft soil! Πιστεύω σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται στο ότι ακόμα να συνηθίσω την "λογική" τέτοιου είδους παιχνιδιών. Ούτε RPGs και platforms έχω παίξει ιδιαιτερα.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Οταν βγηκε το ΟΟΤ αρκετοι απο εδω κιολας ηταν κοντα στα 10 ή εστω λιγο παραπανω. Σιγουρα ηταν δυσκολο στην αρχη για οποιον δεν ειχε παρομοια εμπειρια, αλλα οκ δεν ειναι και κατι τραγικο. Οι μηχανισμοι ειναι πολυ απλοι και ευκολοι να τους κατανοησεις και απο ενα σημειο και μετα το ιδιο μοτιβο επαναλαμβανεται και οχι απλα στο ΟΟΤ αλλα σε ολα τα παιχνιδια της σειρας.

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Τότε ίσος να φταίει το ότι δεν είμαι εξοικειωμένος με τέτοια παιχνίδια, γίαυτό ίσος κάποια να μην τα αντιλαμβάνομαι όπως πρέπει ακόμα. Όσο σκέφτομαι κιόλας ότι αυτό μπορεί να το έπαιξε κάποιο 10χρόνο, απορώ.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Μπα τόσο οι γρίφοι όσο και οι εχθροί είναι πολλοί εύκολοι εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Έχω φάει κάμποσες ώρες παίζοντας το Zelda: Ocarina Of Time για πρώτη φορα, στο 3DS, μετά από κάμποση σκέψη. Ξεκίνησε με μέτριες εντυπώσεις και έχει καταντήσει απλά μαγικό. Η συγκίνηση σε κάποια σημεία γίνετε έντονη, και ούτε στο μισό του παιχνιδιού δεν είμαι. Μάλλον περνάω στιγμές που πολλοί θα εύχονταν να ξαναζήσουν για πρώτη φορα.

Συνεχίζω να έχω την εντύπωση ότι τα puzzles/secrets είναι δύσκολα (ειδικά για τις μικρότερες ηλικίες φαντάζομαι), ενώ οι εχθροί και οι μάχες είναι εύκολα. Υπάρχει αυτή η ανισορροπία δηλαδή.

Η επιλογή μου να το πάρω στο 3DS αντί να παίξω το original HD στο PC δείχνει να είναι σωστή. Με βλέπω να κάνω Zelda και Mario marathon με την βοήθεια ενός Wii U.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Loggo View Post
    Από άποψη gameplay, το Wind Waker είναι σίγουρα το λιγότερο καλό 3D Zelda. Αλλά σε ένα Zelda δε μετράει μόνο το gameplay :p

Πάντως, για μένα, αυτό το remake είναι τελείως ανούσιο. Πάντα θεωρούσα το Wind Waker ως μια χαμένη ευκαιρία για κάτι πολύ μεγαλύτερο, άλλωστε, η Nintendo είχε τρέξει τότε την ανάπτυξή του για να έχει να κυκλοφορήσει κάτι στο GameCube που ήταν BOMBA.

Θα περίμενε κανείς ότι, μια δεκαετία αργότερα, θα έμπαιναν στον κόπο να εμπλουτίσουν τον τίτλο με ένα σωρό πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν τότε και δεν έγιναν.

Αλλά μάλλον αυτά είναι πολύς κόπος για τη Nintendo της εποχής Iwata.
    Καλά ένα HD remake είναι, σιγά μην φτιάχναν το παιχνίδι από την αρχή.

Leave a comment:

Working...
X