Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γενική συζήτηση περί Zelda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Somari
    replied
    Άντε και εις Ταννότερα.

Leave a comment:

• Kostakis420
    replied
    Χαίρομαι που όλες οι επικές συζητήσεις ξεκινάνε με ένα ποστ του lms... είναι μεγάλη τιμή!

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Αν του TP η ατμόσφαιρα τσάκιζε κόκκαλα, του ΜΜ τι έκανε;

Leave a comment:

• G3n3raL86
    replied
    Ας μη κρυβόμαστε, το TP είναι ένα πάρα πολύ καλό Zelda. Ατμόσφαιρα (τσάκιζε κόκκαλα, πάνω απ'όλα), story, μουσική, όλα σου μένουν. Δίκαια το ψηφίζουν στα καλύτερα Zelda, όπως ανέφερε ο Enpsy.

Για το SS θα παραμείνω αγύριστο κεφάλι. 58 ώρες χαμένες από τη ζωή μου. Δεν έκανε ούτε καν τα βασικά που έκαναν τα προηγούμενα. Ένα πετσοκομμένο Zelda, θυσία στο βωμό της casual προσέγγισης. Είναι το μοναδικό Zelda που δε πρέπει να κουβαλάει το όνομα της σειράς.

Όλα τα προηγούμενα, είχαν κάτι να σου δώσουν, είτε ήταν η μελαγχολική ατμόσφαιρα του TP, είτε τα ολοζώντανα χρώματα και art direction του WW.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Sygnwmh alla giati h genikefsh pros to Gamers Odyssey, les kai oloi exoume paiksei afta ta Zelda h oloi milame giafta....
    2 h 4 atoma einai to Gamers Odyssey?
    An theleis na peis sygekrimena onomata pesta.

Egw proswpika apo ola ta Zelda pou exw paiksei, mou arese poly to 2D gameplay me thn overhead camera, apo ta Zelda me tetoia camera ksexwrizw to Link's awakening giati exei wraio senario.
    Apo ekei kai ystera vazw Ocarina of Time kai A Link to the past.

To Wind Waker akomh kai to kalytero na einai, den prokeitai na mou aresei pote.
    To art tou to thewrw apaisio kai ta cell shaded den ta xwnevw.
    Sthn idia kathgoria vazw kai to PH mono pou ekeino den maresei kai logw xeirismou sto DS.

(Alla Zelda pou exw paiksei ta oracles kai to minish cap).

Afta...

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Έχω δει let's play.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    Ψέματα;
    To έχεις παίξει ή κρίνεις βάση της GO απόψης;

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Υπάρχει επίσημα άποψη της gaming κοινότητας; Ποιος θεσμός ανακοινώνει τις επίσημες απόψεις;
    Υπάρχει και παραυπάρχει.

@ Loggo

Κάνει μια βόλτα απ'το ίντερνετ και θα δεις ότι οι θετικές απόψεις υπερτερούν (με τεράστια διαφορά μάλιστα των αρνητικών).
    Όχι ότι διαφωνώ με την άποψη σου.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Originally posted by Enpsty View Post
    Όπως είπα το SS θεωρείται από πολλούς best 3d zelda ever.
    Αυτό δεν υπάρχει, ίσα ίσα που το Skyward Sword για τον περισσότερο κόσμο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μετά το Skyward Sword σε όλο το internet ξεφύτρωναν threads με θέμα τη πορεία της σειράς από το Wind Waker και μετά. Έβλεπες thread titles που ξεκινούσαν από το μετριοπαθές περί "κρίσης και χαμένης αίγλης", μέχρι "OMG! HOW DO WE SAVE THE ZELDA SERIES?", με τις υπέροχες εκατέρωθεν υπερβολές ανάμεσα σε απολογητές και δυσαρεστημένους.

Το έχω γράψει πολλές φορές και στο GAF ότι, σε αντίθεση με παλιότερα, στα τελευταία Zelda δε υπάρχει καμία απολύτως φιλοδοξία, κανένα όραμα, καμία διάθεση για τη δημιουργία ενός πραγματικά μεγάλου τίτλου. Σα να κυκλοφορεί καινούργιο Zelda επειδή απλά "πρέπει" να κυκλοφορήσει και ως αν η ομάδα ανάπτυξης να αντιμετωπίζει τη δημιουργία του τίτλου σα διαδικασία ρουτίνας.

Η τάση που αρχίζει να αναπτύσσει δυναμική στις τάξεις της αντιπολίτευσης, είναι αυτή που θέλει να δει το Zelda να αλλάζει ομάδα ανάπτυξης. Να φύγει δηλαδή από την EAD3 και να το αναλάβει είτε η Retro Studios, είτε η EAD Tokyo υπό τις οδηγίες του Yoshiaki Koizumi.

Το βασικό μυαλό πίσω από τα Link's Awakening, Ocarina of Time και Majora's Mask. Δεν έχει δουλέψει σε κανένα Zelda μετά το Wind Waker, ενώ μετά το direction του στο Super Mario Galaxy έγινε producer. Υπάρχουν πολλοί που συνδέουν τη χαμένη αίγλη της σειράς με την απομάκρυνση του Koizumi.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Υπάρχει επίσημα άποψη της gaming κοινότητας; Ποιος θεσμός ανακοινώνει τις επίσημες απόψεις;

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Ψέματα;

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    Όχι, σωστά τα λες. Τώρα όλα τα Zelda πατάνε σε μηχανισμούς 10ετίας +.
    Μιλάει ο άνθρωπος που δεν έχει παίξει το SS.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Πάντως ακούω από πάρα πολλά άτομα και κριτικούς ότι η σειρά έχει χάσει την αίγλη που είχε παλιά και πως τα τελευταία zelda δεν είναι καθόλου φιλόδοξα και καινοτόμα.Αν ισχύει αυτό τότε είναι μέγα φαουλ για μια σειρά που με κάθε της επεισόδιο έθετε νέα στανταρτ στην βιομηχανία.Προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει αυτός ο ισχυρισμός,εσείς που έχετε ασχοληθεί με τα τελευταία zelda πάρτε θέση.
    Όχι, σωστά τα λες. Τώρα όλα τα Zelda πατάνε σε μηχανισμούς 10ετίας +.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Deus View Post
    Enpsty δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα.Οκ,το καταλαβαίνω ότι δεν σου αρέσει το ότι κάποιοι κράζουν το tp αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα να πει την γνώμη του έτσι δεν είναι;Εγώ πχ έχω γκρινιάξει για το tp αλλά το θεωρώ λογικό να αρέσει σε εσένα.Γούστα είναι αυτά.

Πάντως πήγαινε μια βόλτα στα message boards του gamefaqs.Ανά καιρούς υπάρχουν τοπικ που είτε κράζουν το tp είτε προσπαθούν να το υπερασπιστούν.Τι θέλω να πω;Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι άρεσε ή ότι δεν άρεσε όπως λες εσύ ότι είναι το τρίτο αγαπημένο zelda.Σε κάθε φορουμ/κοινότητα θα δεις να επικρατεί και διαφορετική κατάσταση.Οπότε ας αρκεστεί ο καθένας στις δικές του προτιμήσεις και όλα καλά.Στην τελική μόνο να κερδίσουμε έχουμε από την διαφορετικότητα των απόψεων.

Πάντως ακούω από πάρα πολλά άτομα και κριτικούς ότι η σειρά έχει χάσει την αίγλη που είχε παλιά και πως τα τελευταία zelda δεν είναι καθόλου φιλόδοξα και καινοτόμα.Αν ισχύει αυτό τότε είναι μέγα φαουλ για μια σειρά που με κάθε της επεισόδιο έθετε νέα στανταρτ στην βιομηχανία.Προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει αυτός ο ισχυρισμός,εσείς που έχετε ασχοληθεί με τα τελευταία zelda πάρτε θέση.
    Deus δεν υπερασπίζομαι το TP. Προσωπικά δεν το βάζω στα 5 κορυφαία zelda παρόλο που μου άρεσε πάρα πολύ. Απλώς επειδή ειδικά για το ΤΡ έχουμε ξαναμιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα που αφορούν το gamers odyssey.
    1. Το ΤΡ δεν είναι καλό άσχετα τι πιστεύεις γι'αυτό.
    2. Επειδή εδώ στο GO δεν το θεωρούμε καλό έτσι είναι, τελεία και παύλα.
    3. Όποιος διαφωνεί με αυτή την άποcη είναι είτε άσχετος ή παθιασμένο TP fanboy.

Δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι. Τα ίδια θα έλεγα για οποιοδήποτε game όχι μόνο zelda.
    Π.χ. το ότι στο το GO το ΜΜ θεωρείται καλύτερο του ΟΟΤ δεν σημαίνει ότι είναι, ούτε ότι είναι ευρέως αποδεκτό. Το ΟΟΤ θεωρείται το καλύτερο zelda ever. Δεν ξέρω αν όντως ισχύει, αλλά έτσι είναι τι να κάνουμε; Το ΤΡ ποτέ δεν θεωρήθηκε μάπα. Μπορεί να θεωρείται από λίγους απογοήτευση, αλλά αυτό έχει τεράστια διαφορά με το πως αντιμετωπίζεται το ΤΡ εδώ μέσα. Και εμένα δεν με νοιάζει, απλώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή εδω μέσα θεωρούμε ένα παιχνίδι μέτριο δεν σημαίνει ότι αυτή είναι και η επίσημη άποψη της gaming κοινότητας.

Όπως είπα το SS θεωρείται από πολλούς best 3d zelda ever. Διαφωνώ κάθετα αλλά αφού έτσι λέει ο κόσμος τι να κάνουμε; Να το παίξω πιο έξυπνος επειδή έχω άλλη άποψη;

Τεσπά το αρχικό ποστ μου ήταν αστείο εξού και το .

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Enpsty δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα.Οκ,το καταλαβαίνω ότι δεν σου αρέσει το ότι κάποιοι κράζουν το tp αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα να πει την γνώμη του έτσι δεν είναι;Εγώ πχ έχω γκρινιάξει για το tp αλλά το θεωρώ λογικό να αρέσει σε εσένα.Γούστα είναι αυτά.

Πάντως πήγαινε μια βόλτα στα message boards του gamefaqs.Ανά καιρούς υπάρχουν τοπικ που είτε κράζουν το tp είτε προσπαθούν να το υπερασπιστούν.Τι θέλω να πω;Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι άρεσε ή ότι δεν άρεσε όπως λες εσύ ότι είναι το τρίτο αγαπημένο zelda.Σε κάθε φορουμ/κοινότητα θα δεις να επικρατεί και διαφορετική κατάσταση.Οπότε ας αρκεστεί ο καθένας στις δικές του προτιμήσεις και όλα καλά.Στην τελική μόνο να κερδίσουμε έχουμε από την διαφορετικότητα των απόψεων.

Leave a comment:

Working...
X