Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γενική συζήτηση περί Zelda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Loggo
    replied
    Από άποψη gameplay, το Wind Waker είναι σίγουρα το λιγότερο καλό 3D Zelda. Αλλά σε ένα Zelda δε μετράει μόνο το gameplay :p

Πάντως, για μένα, αυτό το remake είναι τελείως ανούσιο. Πάντα θεωρούσα το Wind Waker ως μια χαμένη ευκαιρία για κάτι πολύ μεγαλύτερο, άλλωστε, η Nintendo είχε τρέξει τότε την ανάπτυξή του για να έχει να κυκλοφορήσει κάτι στο GameCube που ήταν BOMBA.

Θα περίμενε κανείς ότι, μια δεκαετία αργότερα, θα έμπαιναν στον κόπο να εμπλουτίσουν τον τίτλο με ένα σωρό πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν τότε και δεν έγιναν.

Αλλά μάλλον αυτά είναι πολύς κόπος για τη Nintendo της εποχής Iwata.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Αν κατι δε μ αρεσε στα dungeons του Wind Waker ηταν που στα δυο τελευταια χρειαζοταν να μετακινεις και τον sage καθε τοσο. Κατα τ αλλα μια χαρα ηταν αλλα οκ ευκολα.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Στον τομέα των dungeons το WW είναι σίγουρα το πιο αδύναμο, αλλά στην αισθητική παραμένει το κορυφαίο.
    Μετά το GTA V παίρνει σειρά το WWHD που έχω να το παίξω και πολλά χρόνια.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Όλα ήταν εξαιρετικά σε θέμα dungeon design.Βέβαια συμφωνώ ότι το windwaker ίσως είναι το πιο αδύναμο σε αυτό τον τομέα. Για μένα από αυτή την άποψη τα 3d zelda έχουν ως εξής: Majora's Mask (το τελευταίο είναι με διαφορά ότι καλύτερο υπάρχει και πάνω από το σύνολο όλων των άλλων dungeon των 3d zelda μαζί)>>>>>>>Twilight Princess(παρά το ότι είναι ένα κενό zelda με τόσα αρνητικά σε αυτό τον τομέα ο Aonuma έδωσε ρέστα)>Skyward Sword(πολύ κοντά στο twilight)>>>>>>Ocarina of Time>Wind Waker.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Δε διαφωνω πως και για μενα το WW ηταν πιο φρεσκο και πιο ευχαριστο, αλλα σε θεμα dungeon design δεν τιθεται συγκριση στο ελαχιστο µε το TP.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    To tp :-P

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    .. και ποιο ειναι; Γουστα κτλ - δε διαφωνω, απλα αυτη η αποψη εχει επικρατησει γενικοτερα χωρις προφανως να ισχυει και απολυτα. Το WW ο,τι καλο ειχε λογω αισθητικης για μενα το χασε λογω σχετικα αδιαφορου dungeon design (σε σχεση με τα υπολοιπα 4 3d Zelda) και ας μην ξεχναμε πως το τελος του παιχνιδιου το πετσοκοψαν (τουλαχιστον ενα dungeon μειον, βαλε και το triforce hunt που δεν ηταν στον αρχικο σχεδιασμο).

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Όχι ρε συ το wind waker το πιο αδυναμο 3d Zelda...

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Εγώ νομίζω ότι, όπως και στη περίπτωση των NSMB, η Nintendo χρησιμοποιεί το 3D γιατί θεωρεί ότι το 2D δεν έχει απήχηση στο ευρύ κοινό.

Συμφωνώ ότι το ιδανικό για ένα top-down Zelda θα ήταν το 2D αλλά, ακόμα και με 3D γραφικά, θα μπορούσε να δείχνει απείρως καλύτερο.

Απλά, εδώ και χρόνια, η Nintendo κυνηγάει το εύκολο κέρδος με όσο πιο φθηνές παραγωγές μπορεί.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Το λαθος ειναι εξαρχης οτι το εκαναν 3D προσπαθωντας να κρατησουν το ιδιο στυλ με το original LttP. Καταλαβαινω οτι το 3D τους δινει δυνατοτητα να παιξουν με το 3D effect της κονσολας αλλα και με gameplay mechanics. Απ'την αλλη ομως, ενα top down Zelda ιδανικα για μενα θα πρεπε να πατησει πανω στο art direction του Minish Cap που ηταν πανεμορφο κατ'εμε και να το παει πιο περα.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Originally posted by Deus View Post
    εντιτ:Το artwork του λινκ δεν μου αρέσει καθόλου,μου θυμίζει fangame.
    Όλα, από άποψη production values, θυμίζουν fan game.

Δηλαδή, πραγματικά, μπορώ να φέρω παραδείγματα indie τίτλων που φτιάχνονται από μικρές ομάδες, με πολύ περιορισμένο budget, και δείχνουν καλύτερα...

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Eγώ από την άλλη δηλώνω απλά επιφυλακτικός.Στα δύο τελευταία zelda πήραν πολύ περίεργες αποφάσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό και για αυτόν τον λόγο δεν δηλώνω ενθουσιασμένος.Αν είναι να το τιγκάρουν filler quests και να το κάνουν γραμμικό μέχρι αηδίας ενώ η σειρά υποτίθεται ότι προσφέρει την χαρά της εξερεύνησης τότε καλύτερα να μην το βγάλουν ποτέ ειδικά όταν προωθείται ως η συνέχεια ενός εκ των καλύτερων τίτλων όλων των εποχών.Δηλώνω απλά ότι με ενδιαφέρει και θα παρακολουθώ την πορεία του,αν όταν βγει κάνει τα ίδια λάθη με τα tp και ss (αν και δεν το νομίζω) θα το σκεφτώ αν θα το αγοράσω.

εντιτ:Το artwork του λινκ δεν μου αρέσει καθόλου,μου θυμίζει fangame.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Κι εγώ όταν ανακοινώθηκε ενθουσιάστηκα- βασικά μόλις είδα τον τίτλο στο eurogamer νομίζω και μία εικόνα. Όταν είδα το vid κάπου πάγωσα γιατί μου φάνηκε αρκετά generic σαν art direction. Αλλά οκ, το LttP το έχω λιώσει από το 96 που το είχα αγοράσει μτχ μέχρι σήμερα και αποτελεί τον αγαπημένο μου τίτλο της σειράς. Είχα παίξει το πρώτο Zelda στο NES μου( δανεικό απο συμμαθητή) και το είχα λατρέψει αλλά το LttP πήγε τη σειρά σε άλλο επίπεδο και μαζί με το Link's Awakening αποτελούν τα αγαπημένα μου top down Zeldas.

Δεν είμαι απαισιόδοξος, απλώς ανησυχώ μήπως συμβεί αυτό που αναφέρει το preview του Eurogamer.
    In that regard, this should be nothing but a triumph: an old bedtime favourite retold in a new and more vibrant voice. In another, though, I'm not quite so sure: this is a product of the Nintendo that's so keen to remind us of its heritage that it's in danger of not living up to it, as it repackages old formulas and churns through them at an alarming rate. This isn't necessarily the start of an annualised Zelda, but it feels very much like it's drawn from the same pool as the New Super Mario Bros. games rather than from whatever strange sauce brought us the fever dream of Link's Awakening - and that it's from a Nintendo that's happy to draw upon past memories without being quite bold enough to conjure new ones of its own.
    Γιατί με τα NSMB κατάφεραν, που κατόρθωμα είναι μιας και είμαι ταγμένος fan των 2d Mario, να βγαίνει νέος τίτλος και να σκέφτομαι "οκ μτχ ή αν το πετύχω ποτέ σε price drop", ενώ παλιότερα χαλαρά έσκαγα το 50€ day one.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Egw tha to perimena me kalytera grafika, other than that fenetai mia xara to paixnidi, arkei na mhn yperxrhsimopoieitai to 3D gimmick dhladh (pou distyxws mallon atyxos eimai se afto, h Nintendo panta goustarei na sou trivei tis "kainotomies" ths sthn mourh).

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Δεν ξέρω αν ευθύνεται το γεγονός ότι δεν έχω παίξει το αρχικό οπότε δεν έχω και τίποτα τρελές προσδοκίες,αλλά το συλ γραφικών του τίτλου μου αρέσει αρκετά.Αν βέβαια αποτελούσε σήκοελ του αγαπημένου μου τίτλου όλων των εποχών,παίζει να ξενέρωνα κι εγώ γιατί θα το περίμενα αλλιώς,δεν ξέρω.

Leave a comment:

Working...
X