Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι πιστεύετε για τον Θεό?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Somari
    replied
    Επειδή τραβάω τα μαλλιά μου με αυτά που διαβάζω,δηλαδή και καραφλός να ήμουν θα τα τράβαγα,ΥΠΑΡΧΕΙ επιστημονική απόδειξη και μάλιστα στο πρώτο έτος Φυσικού,αστροφυσική που αποδεικνύει γιατί δεν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες (μην μου αρχίσετε για galaxies far far away,εκεί δεν ξέρετε τι γίνεται).

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    O The Cursed to e8ese polu sosta.Ante twra perimeno kai tn boy na desei to gluko!

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Η απάντηση είναι Φιλοσοφία ? Ιδεολογία και πράγματα 100% ανθρωπιστικά και επιστημονικά, χωρίς μεταφυσικές φανφάρες και φοβέρες.
    [/b]
    Το ερώτημα το έθεσα περισσότερο ρητορικά και σαν τροφή για σκέψη, πάντως, καμιά επιστήμη και καμιά ιδεολογία δεν μπορεί να αποδείξει ότι "Η ηθική είναι αυτό κι αυτό, τέλος!", ενώ αντίθετα, αν υπήρχε Θεός και το ξέραμε, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στην ηθική που θα όριζε αυτός για μας. Επίσης (κι αυτό είναι το σημαντικότερο), καμιά επιστήμη ή ιδεολογία δεν πρόκειται ποτέ να αποδείξει ότι η ανηθικότητα είναι κάτι το κακό.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή προκαλώ με αυτά που λέω και το ξέρω, καλό είναι να μην ανοίξουμε την κουβέντα γιατί είναι βαριά κι ασήκωτη, ωστόσο, θέλω να αναφέρω πως στην περίπτωση που δεν υπάρχει Θεός, η ηθική είναι σχετικότατη, υποκειμενικότητα, απόλυτα αμφισβητήσιμη και ρευστή. Η άποψη ότι η ηθική προϋπάρχει και είναι ανεξάρτητη από τον Θεό, δημιουργεί το ερώτημα του τι την καθορίζει και όλες οι πιθανές απαντήσεις σε αυτό, χωλαίνουν και είναι συζητήσιμες.

Μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να καταλήξω στο ότι πρέπει να υπάρχουν θρησκείες (ίσως και να πρέπει, βέβαια, γιατί από μια άποψη ανοίγουν και λίγο το μυαλό, αλλά συνήθως γυρνάνε μπούμερανγκ, τουλάχιστον στον σημερινό κόσμο), απλά να μην μπλέκουμε με τόση ευκολία την ηθική στην μέση, γιατί οι θρησκείες αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στο θέμα της ηθικής.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Αυτο δε ξερω καν ποιος το ειπε γιατι βαριεμαι να κοιταξω προηγουμενη σελιδα:
    Το ζήτημα είναι, αν στην πραγματικότητα υπάρχει ο Χριστιανικός Θεός, τότε έγω, που ζω σύμφωνα με αυτά που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, αλλά δεν πιστεύω στο Θεό, πώς θα κριθώ σε σχέση με κάποιον παππά που ?δοξάζει? το Θεό και κάνει όλη μέρα σταυρούς, αλλά από πίσω έχει ροζ σκάνδαλα και απίστευτα λεφτά;[/b]
    Anyway θελω να πω πανω σε αυτο οτι ο μεγαλυτερος κριτης του καθενος ειναι ο εαυτος του, οταν το συνειδητοποιησετε αυτο θα καταλαβετε ποιο ειναι το πραγματικο βασιλειο του Θεου για το οποιο μιλησε ο Ιησους. Κοιταχτε μεσα σας και θα δειτε την αληθεια. Βρειτε τα με τον εαυτο σας και τοτε θα βρειτε την γαληνη μεσα σας.

Leave a comment:

• Hipster Luffy
    replied
    Shigeru Miyamoto[/b]
    Γεια σου ρε ομοθρησκε!

Leave a comment:

• FoM
    replied
    Lloyd just had an epiphany; Παπαρήγα spoke though him.

Leave a comment:

• _Lloyd
    replied
    Άσχετο με το όπως έχει εξελιχθεί το θέμα, ΑΛΛΑ:

Ο Jesus ήταν κομμουνιστής. \m/

Leave a comment:

• Doppelganger
    replied

Hideo Kojima
    Shigeru Miyamoto
    Keiji Inafune
    Peter Molyneaux
    SHINJI MIKAMI

[/b]
    omg οι περισσοτεροι θεοι στους οποιους πιστευει ο Altair εχουν χαλασμενα δοντια!

Leave a comment:

• Altair
    replied
    κι εγώ πιστεύω στο Θεό.για την ακρίβεια σε πολλούς θεούς.
    διαλέξτε και πάρτε

Judas Priest
    Nevermore
    Pain of Salvation
    Hideo Kojima
    Shigeru Miyamoto
    Keiji Inafune
    Peter Molyneaux
    SHINJI MIKAMI

και άλλους πολλούς που τώρα δε μου'ρχονται.

πέρα από την πλάκα.κι εγώ πιστεύω πως υπάρχει Θεός αλλά πιστεύω με τον δικό μου τρόπο.τώρα τα περί Χριστού κτλ μόνο ως ιστορικά τα πιστεύω.αν είχαν πράγματι και μια θεϊκή υπόσταση δεν το γνωρίζω.υποθέτω πως θα το μάθω πολλά πολλά χρόνια αργότερα όταν τινάξω τα πέταλα.
    οι λόγοι για τους οποίους πιστεύω είναι καθαρά προσωπικοί κι έχουν να κάνουν με κάποια πράγματα που συνέβησαν.ρε γμτ μια βδομάδα μετά που έγινα σατανιστής άρχισα να πιστεύω.damn.

edit:για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω σατανιστής εννοώ άθεος.αυτό σημαίνει σατανιστής.όχι διαβολολάτρης.

Leave a comment:

• Kiku
    replied
    Κίκου, ο Boss μπήκε σε κόπο να παραθέσει συγκεκριμένες αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές, εσύ όμως τις ακύρωσες με αφοπλιστική άνεση χωρίς να μας πεις απο που βρήκες αυτές τις πληροφορίες.[/b]
    Δίκιο έχεις. Ιδού λοιπόν:

Paul Johnson, A History of the Jews (Phoenix Grant, 1987)
    Dan Cohn-Sherbok, The Crucified Jew (Harper Collins,1992)
    Henry Hart Milman, The History of the Jews (Everyman, 1939)
    Josephus, The Jewish War (Penguin, 1959)
    Leslie Houlden (Ed.), Judaism & Christianity (Routledge, 1988)
    Karen Armstrong, A History of Jerusalem (Harper Collins, 1999)
    Suetonius, The Twelve Caesars (Penguin, 1980)
    Norman Cantor, The Sacred Chain - A History of the Jews (Harper Collins, 1994)
    Edward Gibbon, The Decline & Fall of the Roman Empire (1799)

Μπορώ να παραθέσω και λίστα με σύγχρονους μελετητές που ασπάζονται αυτή την άποψη, αν θέλετε

Leave a comment:

• FoM
    replied
    I know NDEs man...

Αλλά αυτές οι εμπειρίες δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη Θεού, πόσο μάλλον την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου.

BigBOSS σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ ή υποβιβάζω το Θεό ή το Χριστό, γιατί απλούστατα όσα έλεγαν ήταν πράγματα σωστά. Αλλά κατηγορώ το πως αυτά ερμηνεύονται από τους περισσότερους ανθρώπους, και πως κάποιοι άλλοι τα χρησιμοποιούν, είτε για να μας αποσπάσουν την προσοχή από κάτι σημαντικότερο ή με μεγαλύτερη προτεραιότητα, είτε ως μία βιτρίνα πίσω από την οποία δρουν με δόλιο και ύπουλο τρόπο.

Raphael, οι ίδιες οι γραφές έχουν γραφτεί μόνο σχετικά με το Χριστιανισμό, και ίσως για τους λόγους που μόλις ανέφερα. Εγώ θα ήθελα να δω ιστορική απόδειξη της ύπαρξης του Χριστού για παράδειγμα, δηλαδή την αναφορά του σε κάποιο ιστορικό κείμενο, και χωρίς αυτό να έχει προστεθεί σε μεταγενέστερες περιόδους. Και μελετώντας τις Γραφές, μαθαίνεις τα πράγματα που πρέσβευει ο Χριστιανισμός, δε σου δίνει αποδείξεις ότι ο Χριστός υπήρξε.

P.S.: This thread is doomed man. Ποτέ δε θα βγάλουμε άκρη μου φαίνεται, εκτός κι αν το τελευταίο post είναι από τους boy_without_a_fairy, XenoVagrant & The Cursed.

Leave a comment:

• Doppelganger
    replied
    Και ρε συ Doppelganger, τι σόι Θεός είναι αυτός που αντί να με κρίνει για τις πράξεις και τον τρόπο ζωής μου, θα με κρίνει ανάλογα με το αν πίστευα στην ύπαρξη του; Δηλαδή, ποια είναι η επιθυμία του πιθανού Θεού, σταυροκοπιόμαστε καθημερινά και να του ζητάμε βοήθεια; Ή μήπως να πράττουμε το σωστό, το ηθικά σωστό, και να μη ζούμε εις βάρος των άλλων;

Γιατί άμα ο Θεός θέλει πάνω από όλα να πιστεύω σε αυτόν και κάθε μέρα να προσεύχομαι και να τον ευχαριστώ, τότε θα ήμουν υπερήφανος να αμφισβητώ την ύπαρξή του, και ακόμα κι αν μου είχε αποδείχτεί ότι υπάρχει, θα αδιαφορούσα πλήρως γι' αυτόν.
    [/b]
    Κοιτα ο Χριστιανισμος λεει και να πιστευεις και να πραττεις συμφωνα με αυτα που διδασκει. Ο Θεος θα σε κρινει και με τον τροπο ζωης σου και συμφωνα με τα πιστευω σου. Οσο για το αν σταυροκοπιομαστε καθημερινα αυτο το κανουν οι αγιοριτες που επελεξαν αυτον τον τροπο ζωης εκουσια.

Επισης ο Χριστιανισμος διδασκει την απομακρυνση απο την υπερηφανεια και την ταπεινωση. Οποιος θελει να λεγεται καλος χριστιανος νομιζω πρεπει να χαρακτηριζεται και απο αυτα τα δυο.

Εξαλλου το ειπε και ο Χριστος. Δεν χαιδευει αφτια, οποιος θελει ας τον ακολουθησει.

Μια αλλη αποψη ειναι αυτη ανθρωπων που ειχαν μεταθανατιες εμπειριες που λενε πως ο Θεος ειναι ενας για ολες τις θρησκειες και κρινεσαι μονο απο τις πραξεις σου και η μεγαλυτερη αληθεια ειναι η αγαπη. Βεβαια αυτα τα βρισκεις στο internet οποτε δεν ξερεις κι εσυ τι να πιστεψεις πλεον.

Προσωπικα δηλωνω Χρστιανιος Ορθοδοξος. Δικοι μου λογοι.

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Δεν είμαι μισαλλόδοξος και μπορώ να δεχθώ πλάι μου κάθε άλλη άποψη. Όμως με εκνευρίζει όταν κοροϊδεύουν τη θρησκεία μου. Επειδή υπάρχουν πολλοί εδώ που μιλάνε σοβαρά, θα απαντήσω σε αυτούς.

Δεν δέχομαι ως επιχείρημα το οτι η εκκλησία πια είναι βρώμικη και το οτι δαπανώνται τεράστια ποσά σε εκκλησίες, πολυέλαιους θρονιά και αναλόγια. Όποιος είναι πραγματικός πιστός μπορεί και βλέπει πέρα απο αυτά, κοιτάει στα μάτια κατ'ευθείαν τον Θεό. Εξ'άλλου εγώ το παραδέχομαι ανοιχτά, δεν πιστεύω τους παπάδες, τον Θεό πιστεύω.

x2 στον BigBoss και τον pilgrim και τον Σωτήρη, με καλύπτουν αρκετά αυτά που είπαν.

Originally posted by Link+--><div class='quotetop'>QUOTE(Link)</div>
    Οι πραγματικοί Χριστιανοί (αυτοί που κάνουν πράξη τα λεγόμενα) μετριούνται στα δάκτυλα ενός χεριού, οι περισσότεροι αποδέχονται τη θρησκεία χωρίς να σκεφτούν εάν πράγματι είναι αληθινή ή όχι, είτε επειδή φοβούνται κάποια ανώτερη ύπαρξη, είτε επειδή αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την ανυπαρξία αυτής.[/b]
    Συμφωνώ απολύτως. Σε καμία περίπτωση δεν ανήκω σε αυτούς τους λίγους βέβαια.

Originally posted by Ryu+--><div class='quotetop'>QUOTE(Ryu)</div>
    Η θρησκεία σε βοηθάει να βρεις τη δύναμη για να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες χωρίς βέβαια να σε τρομάζει με τιμωρία από ψηλά. Όλοι, είτε πιστεύουμε είτε δεν πιστεύουμε, όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα καταφεύγουμε στο Θεό.[/b]
    Συμφωνώ.

<!--QuoteBegin-Kiku
    @
    Πάντως για να καταλήξω κάπου, αυτό που πιστεύω είναι πως ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να χρειάζεται τη θρησκεία για να είναι ηθικός.
    Επίσης συμφωνώ αν και προσωπικά δεν καταφεύγω στην θρησκεία για να μάθω ηθική.

<!--QuoteBegin-Kiku

Το μυαλό μπορούμε να το δούμε αν ανοίξουμε το κρανίο, όμως
    Θα γίνω κοινότυπος και θα πω πως και τον Θεό μπορούμε να τον δούμε αν ανοίξουμε τη ψυχή μας.

ΥΓ: Το πίστευε και μη ερεύνα δεν έχει θέση στην ορθόδοξη. Η θρησκεία μας λέει "μελετάτε τας γραφάς".
    ΥΓ2: Κίκου, ο Boss μπήκε σε κόπο να παραθέσει συγκεκριμένες αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές, εσύ όμως τις ακύρωσες με αφοπλιστική άνεση χωρίς να μας πεις απο που βρήκες αυτές τις πληροφορίες.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Δεν καταλαβαινεις τι λεω..

Δε λεω οτι υπαρχουν ολα αυτα που γραφουν τα βιβλια. Και το να μην πιστευεις πουθενα το θεωρω παραλογο δηλαδη ο πλανητης μας απλα "ετυχε" και δημιουργηθηκε ετσι και ολοι οι υπολοιποι(θα παρω μονο το δικο μας ηλιακο συστημα) δεν εχουν ζωη? Αυτο λεω οτι απλα υπαρχει μια ανωτερη δυναμη ονομασε την οπως γουσταρεις.
    [/b]
    Ενώ είναι πιο λογικό το να υπήρχε ένας θεός που να μην είχε τι να κάνει και να λέει… ?Ρε δημιουργώ κανένα πλανητικό σύστημα να γουστάρω;?
    Αυτό είναι άκρως μεταφυσικό και αντιεπιστημονικό.

Ακριβώς επειδή η αφετηρία της ύλης και της ζωής είναι κάτι τόσο μεγάλο, τόσο τεράστιο για το χωρέσει ο μέσος ανθρώπινος νους, επιλέγουμε την εύκολη οδό της μεταφυσικής και της ανώτερης οντότητας, ενώ στη πραγματικότητα δεν είναι τίποτε παραπάνω από φυσικό φαινόμενο. Κάποτε ακόμα κι ένας απλός κεραυνός ήταν τεράστιος για να τον χωρέσει ο ανθρώπινος νους, κι ως φυσική απόρροια, ο άνθρωπος το χρέωσε σε κάποιον θεό με μούσια που ζει στον Όλυμπο.

Αργότερα βέβαια ο άνθρωπος κατάλαβε ότι αυτό που θεωρούσε μέχρι πρότινος δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο (Δίας) στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ανθρώπινη εφεύρεση, κι ακόμα πιο μετά βρήκε πως και γιατί πέφτει ο κεραυνός στη γη, και πόσο απλό κι επιστημονικά εξηγήσιμο είναι τελικά.

Η ανώτερη δύναμη στην οποία πολλοί αναφέρεστε, όντως υπάρχει, και δεν είναι κανένας θεός ή μεταφυσική οντότητα, παραμόνο η φύση. Αν πρέπει να σεβόμαστε κάτι και να ζούμε όσο το δυνατόν πιο αρμονικά μαζί του, αυτό είναι φύση.

Στα λόγια εύκολο είναι... Αλλά για πες μου, ποιος και τι θα ορίζει την ηθική τότε;
    [/b]
    Η απάντηση είναι Φιλοσοφία – Ιδεολογία και πράγματα 100&#37; ανθρωπιστικά και επιστημονικά, χωρίς μεταφυσικές φανφάρες και φοβέρες.

Εκτός αυτού, σήμερα που ο Χριστιανισμός βρίσκει έδαφος και κυριαρχεί στη συνείδηση των περισσότερων ανθρώπων, θέλετε να μου πείτε ότι υπάρχει ίχνος ηθικής στη κοινωνία την οποία ζούμε; Οι πραγματικοί Χριστιανοί (αυτοί που κάνουν πράξη τα λεγόμενα) μετριούνται στα δάκτυλα ενός χεριού, οι περισσότεροι αποδέχονται τη θρησκεία χωρίς να σκεφτούν εάν πράγματι είναι αληθινή ή όχι, είτε επειδή φοβούνται κάποια ανώτερη ύπαρξη, είτε επειδή αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την ανυπαρξία αυτής.

Leave a comment:

• Kiku
    replied
    Το μυαλό μπορούμε να το δούμε αν ανοίξουμε το κρανίο, όμως

Leave a comment:

Working...
X