Announcement
Collapse
No announcement yet.
Στρατός!
Collapse
X
-
Για να θεωρείσαι κάτοικος εξωτερικού πρέπει να έχεις μόνιμη κατοικία εκεί περί τα 12 χρόνια ή να εργάζεσαι επ'αμοιβή περί τα 9. Εφόσον δε συντρέχουν αυτές οι προυποθέσεις, το που είμαι και τι κάνω εγώ όταν αυτοί στέλνουν το χαρτί στη διεύθυνση που έχω δηλωμένη στην Ελλάδα δεν τους νοιάζει, εγώ είμαι υπόχρεος να παρουσιαστώ την ημερομηνία που καλούμαι
-
Στο ρουφ λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι.
Leave a comment:
-
Τελικά πήγε η αδερφή μου να ρωτήσει και της είπαν πως παρουσιάζομαι Αυλώνα υγειονομικό στις 5 Μαρτίου (ή κάτι τέτοιο, αρχές του μήνα πάντως). Αθάνατη γραφειοκρατεία... Ούτε τα δικά τους χαρτιά δε μπορούν να εξετάσουν... Πρέπει να τρέχει η αδερφή μου στο Ρουφ να τους δείξει το χαρτί που οι ίδιοι εξέδωσαν.
Να ρωτήσω κάτι; Είμαι γραμμένος στη Στερεά Ελλάδα αλλά όχι στην Αττική. Πρέπει να πάει όντως στο Ρουφ ή στο γραφείο που ανήκω (και πήρα την αναβολή); Στην αστυνομία της είπα στο Ρουφ...
Leave a comment:
-
Εγω παντως δεν μπορω να καταλαβω πως θεωρεισαι ανυποτακτος οταν εισαι κατοικος εξωτερικου και συνεπως δεν μπορεις να παραλαβεις το χαρτι στην Ελλαδα. Ποια η διαφορα απο αυτους που μενουν εξωτερικο αλλα μπορουν να ερχονται για 1 μηνα το χρονο χωρις να εχουν τρεχαματα με τον στρατο;
Leave a comment:
-
Μενεις εξωτερικο μεχρι τα 34
Βγαζεις λεφτα
Εξαγοράζεις τη θητεία
IMO
Leave a comment:
-
Thanks για το λινκ, τα έχω ψάξει ήδη αρκετά και ξέρω τι παίζει, η αλλαγή στις εσσο μου δημιούργησε το πρόβλημα. Θα κατέβω κάποια στιγμή προς Μάιο, όταν με ξανακαλέσουν, και θα προσπαθήσω να το τακτοποιήσω.Originally posted by sOLiD SNAKE View PostΈχει αλλάξει σίγουρα από τον Σεπτέμβρη, το ξέρω γιατί μπήκε ένας φίλος μου, αλλά όντως δεν έχει ακουστεί τίποτα. Δεν ξέρω αν σε βοηθήσει αλλά ένας γνωστός μου που είχε πάρει και αυτός αναβολή (μια εσσο) για κοινωνικούς λόγους (σπούδαζε εξωτερικό) είχε πάρει και κάποιες μέρες αναβολή επιπλέον αργότερα λόγο αντικειμενικής δυσκολίας.
Ρίξε μια ματιά στο λινκ εδώ http://www.hadjimichalis.gr/pavlea/s...taxeis_ex.html
Leave a comment:
-
Σήμερα ορκιστήκαμε και κάποιοι ανώτεροι μας είπαν πως είμαστε τυχεροί επειδή προλαβαίνουμε 9μηνο. Τώρα αν σημαίνει πως θα γίνει 12μηνο σύντομα, δεν ξέρω.
Οι εντυπώσεις του πρώτου μήνα είναι ανάμεικτες. Υπάρχει χαβαλές και περνάω πολύ ωραία, όμως από θέμα οργάνωσης ο στρατός είναι το μεγαλύτερο μπουρδ€λο που έχω συναντήσει ποτέ μου. Ανοργανωσιά στο φουλ, τους νοιάζει μόνο το φαίνεσθαι τη στιγμή που το ουσιαστικό κομμάτι του στρατού είναι ένα τεράστιο μπάχαλο, έχουν αρχίσει περικοπές παντού (από εμβόλια έως φαγητό και ένδυση), οι συνθήκες υγιεινής άθλιες κλπ κλπ. Αν δεν ενδιαφερόμασταν οι ίδιοι και δεν βάζαμε από ένα 2€υρο ο καθένας για είδη υγιεινής (σακούλες, γάντια, σκούπες, σφουγγαρίστρες, χλωρίνες κλπ) θα είχαμε πρόβλημα. Στα ιατρεία όμως που δεν μένουν μόνιμα φαντάροι, οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Μπαίνεις μέσα με πυρετό και βγαίνεις με ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς ξέρω 'γω. Οι τουαλέτες μας σε σχέση με των ιατρίων είναι σαν να σύγκρινες τουαλέτες σε κυριλέ καφετέριες με μία δημόσια στο κέντρο της Αθήνας.
Πάντως πέρα από το οργανωτικό κομμάτι του στρατού, περνάω μια χαρά. Τρώμε και κοιμόμαστε τζάμπα, υπάρχει χαβαλές και γενικά περνάω ήρεμα και χαλαρά. Αν στη μονάδα έχω έξοδο που και που για να πηγαίνω σε κάνα νετ καφέ για να ενημερώνομαι, θα είμαι εντελώς κομπλέ.
Leave a comment:
-
Έχει αλλάξει σίγουρα από τον Σεπτέμβρη, το ξέρω γιατί μπήκε ένας φίλος μου, αλλά όντως δεν έχει ακουστεί τίποτα. Δεν ξέρω αν σε βοηθήσει αλλά ένας γνωστός μου που είχε πάρει και αυτός αναβολή (μια εσσο) για κοινωνικούς λόγους (σπούδαζε εξωτερικό) είχε πάρει και κάποιες μέρες αναβολή επιπλέον αργότερα λόγο αντικειμενικής δυσκολίας.
Ρίξε μια ματιά στο λινκ εδώ http://www.hadjimichalis.gr/pavlea/s...taxeis_ex.html
Leave a comment:
-
Ασχέτως εξωτερικού, αν δεν παρουσιαστώ έχω διοικητικές και μικροποινικές κυρώσεις, που όμως αν παρουσιαστώ εθελοντικά αργότερα ουσιαστικά εξαλείφονται. Το θέμα είναι ότι μπαίνει 6000 πρόστιμο στο ΑΦΜ μου που δε σβήνεται ακόμη και αν παρουσιαστώ αργότερα.
Προς το παρόν πήρα σήμερα αναβολή για κοινωνικούς λόγους μέχρι την επόμενη εσσο, με τα χαρτιά και τα δικαιολογητικά που είχα έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσω τον Μάιο (και με εξουσιοδότηση). Μέχρι τον Μάιο θα πρέπει να κανονίσω κάτι άλλο για παραπέρα.
solid, νομίζω αυτό ξεκίνησε/άρχισε να εφαρμόζεται από Ιανουάριο, θα το είχα πάρει είδηση αν ήταν από πιο πριν. Σε κάθε περίπτωση τέτοιες αλλαγές έχουν συνήθως ένα περιθώριο προσαρμογής και σαφούς προειδοποίησης, άντε εγώ πες μπορεί να τα βολέψω, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί, ειδικά εν μέσω κρίσης, που ούτε τον προγραμματισμό τους μπορούν να αλλάξουν/ρυθμίσουν όυτε την πολυτέλεια έχουν να χρεώνονται 6 χιλιάρικα από το πουθενά
Leave a comment:
-
Και μένα ήρθαν λέει και μου έφεραν κάτι αν και το χαρτί δεν είναι ιδιαίτερα σαφές. Στην περίπτωσή μου πάντως έχω αναβολή μέχρι το τέλος του χρόνου.
Leave a comment:
-
Απο την στιγμη που εισαι εκτος Ελλαδας, το οτι σου ηρθε σημαινει κατι;
Leave a comment:
-
Αυτό με τις ΕΣΣΟ (το να μπαίνουν κάθε μήνα) έχει αλλάξει εδώ και καιρό (από Σεπτέμβρη σίγουρα) και είναι σωστή η λογική .
Το να περιμένει ο καθένας το λιγότερο 3 μήνες αφότου κόψει την αναβολή δεν είναι και ότι καλύτερο, πχ ένας φίλος μου έκοψε αναβολή τέλος ιουλιου έδωσε τα 2 μαθήματα που χρώσταγε στις αρχές Σεπτέμβρη (τα πέρασε), τέλος Σεπτέμβρη μπήκε στρατό και τώρα απολύεται (6μηνος). Και τωρα που μπαίνουν κάθε μήνα νεοσύλλεκτοι και μοιράζεται καλύτερα ο κόσμος εξαλείφεται αυτή η παπαρια με κάποιες σειρές να τρώνε εμπλοκές ενώ άλλες όχι.
Στην περίπτωση σου Imrahil βέβαια το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τους γονείς σου να βγάλουν άκρη στο στρατολογικό γραφείο, στην Ελλάδα είμαστε θα βρεθεί η άκρη .
Leave a comment:
-
Των σπουδών έληγε 31/12/11 οπότε έμπαινα Μάιο. Είχα προγραμματισμένη αναβολή για κοινωνικούς λόγους, ώστε να πήγαινα για αύγουστο που θα είχα ξεμπερδέψει με διπλωματική κα με πρακτική (μύγδαλα στο παρίσι). Μου γάμησε όλο τον προγραμματισμό ανάποδα ο μαλάκας από το πουθενά χωρίς λόγο και αιτία (και είμαι σίγουρος όχι μόνο τον δικό μου)
Leave a comment:
-
Κάτσε, εσύ δεν έχεις αναβολή λόγω σπουδών?
Και τι διάλο κάνεις στη Γαλλία? Φωνάζεις "στάσου μύγδαλα" στις περαστικές?
Leave a comment:
Leave a comment: