Announcement

Collapse
No announcement yet.

Braid

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα απλα επειδή εμπίπτουν στην γενικότεργ κατηγορία games. Δεν έχω παίξει το Halo 3 αλλά για τα άλλα δύο μπορώ να πω, πως αποτελούν ΑΑΑ εμπειρίες στο είδος τους. Κι αν με ρωτάς, προτιμώ ένα replay anytime σε αυτά τα δυο( η στο πρώτο Halo που είχα λατρέψει) από ότι στο Braid χωρίς αυτό να αναιρεί πως με το Braid διασκέδασα πάρα πολυ και παρατήρησα- όπως και με το Portal- πράγματα που δεν είχα δει να εφαρμόζονται τόσο καλά σε game( από τη δική μου gaming εμπειρία)

Αυτό που είδες από το demo πάντως στο Braid σαν πρόκληση, δεν έχει καμμία σχέση με το τι συμβαίνει στη συνέχεια. Για μενα είναι πάνω από όλα ένα puzzle game στα χνάρια( σε πολύυυυ γενικά όρια) του Mario Vs Donkey, ή παρόμοιων puzzle/platformers. Σε πολλά σημεία θέλει πολλή σκέψη, ευστροφία ακόμη και το λεγόμενο out of the box thinking. Τώρα σαφέστα αν η αιθητική, σαν πακέτο, είναι απωθητική για κάποιον πάω πάσο, εκεί είναι θέμα γούστου. Προσωπικά έχω αναφερθεί σε games που το παίζουν δήθεν( όπως και σε ταινίες κτλ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και είχα την πεποίθηση πως το Braid θα ήταν ένα από αυτά, ευτυχώς έπεσα έξω. Και το Lucidity προσπάθησε να κάνει κάτι ανάλογο και μάλλον- τα reviews μιλάνε δεν το έχω παίξει- απέτυχε.
    «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Μα γιατί "πρέπει" να το παίρνουμε λιγότερο σοβαρά; Μας αρέσει πάρα πολύ και όλα ξεκινάνε και τελειώνουν εκεί. Από που και ως που πρέπει να βάλουμε "πρέπει" στο τι μας αρέσει και στο πόσο μας αρέσει κάτι;

Comment

Διαβάστε το link που παρέθεσα. Όλο.
        Insert Coin

Comment

Μα είναι αστείο αυτό που κάνεις, παραθέτεις ένα link που σίγουρα δεν ενδιαφέρει κανέναν και μέσω του οποίου θέλεις να μας αποδείξεις ότι ένα παιχνίδι που μας άρεσε τόσο πολύ δεν αξίζει τις κριτικές που έχει πάρει. Εντάξει, ούτε καν αστείο, γελοίο είναι.

Comment

Egw xwris na thelw na thiksw to Braid h aftous pou to goustaran toso trela kai xwris na to exw paiksei, tha symfonisw me Jedah.

Exw na kanw merikes erotiseis gia na katalavw ti paizei.

Poso kairo exete na peksete games toso kala ?
            Poso efkola parasyreste apo ta synesthimata sas?
            Symvenei mono sta games h kai allou?

Sigoura exw peksei games pou tha ta xarakthriza fovera, alla den tha empena sto tripaki na ta pw life experience h pinakes zwgrafikhs kai kalidoskopia, sth telikh ftaiei h prosopikothta tou pexth?

Kai telos an pragmati eixe kati to theiko afto to game ti akrivos einai afto?
            Den thelw apanthsh tou typou:
            To synolo tou gaming experience h poso arikta demeno htan giati afto to kanan kai alla games sto parelthon kai den mou leei tpt.
            Eixe tpt to pragmatika kainotomo mesa? egw san viewtifull joe to vlepw me kati apo prince of persia mesa.

An den mporeite na eksighsete parakalw mhn apanthsete sto post mou kai kyrios den thelw flame aplos prospathw na katanoisw ti paizei.
            Power to Maximum... Sugar to zero !!!
            sigpic

Comment

No offence, αλλά προσωπικά γέλασα πολύ με κάποια από τα σχόλια που διάβασα στο link που έδωσες Jedah. Το μόνο που δεν έκανε ο τύπος, είναι να συγκρίνει το Braid με το Kwirk. Σχολιάζει, μοχθεί, ιδρώνει να «αποκαθηλώσει» τον τίτλο, χωρίς καν να έχει ασχοληθεί μαζί του. Δηλαδή πόσο;

Κάθε άποψη είναι σεβαστή, και στη τελική πέρα από τη ποιότητα, είναι και θέμα γούστου το αν θα αρέσει (κι όχι το πόσο ποιοτικό είναι) κάτι σε κάποιον. Προσωπικά, θεωρώ εξαιρετικό τίτλο το God of War, αλλά μου είναι εντελώς αδιάφορος. Αυτό που αποκομίζω εγώ από τα σχόλιά σου Jedah, όπως και του παλικαριού στο link, είναι ότι αποφεύγετε να δείτε, και εν τέλει να εξετάσετε, το Braid σαν σύνολο, σαν δημιουργία. Αντίθετα το κάνετε με μια αυστηρά «μονοδιάστατη» λογική, αυτή του καθαρού «παιχνιδιού». Πατάω το A – πηδάω, πατάω το B – γαμάω.

Ε δε πάει μόνο έτσι.
              Καταλαβαίνω ότι από ένα σημείο και μετά, η συνεχής αυτή αποθέωση του τίτλου καταντάει κουραστική. Η σημασία όμως, και η συνολική ποιότητα της δημιουργίας (και όχι αυστηρά του παιχνιδιού) Braid, είναι τόσο μεγάλη. Θα τολμούσα να πω ότι, σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα, είναι συγκρίσιμη με εκείνη ενός Ocarina, ή ενός Super Mario 64.

Κανείς δεν αποθεώνει το Braid λόγω του εξωπραγματικού gameplay, των νέων super επαναστατικών gameplay μηχανισμών του, ή της εξωπραγματικής platform εμπειρίας, όχι. Η αποθέωση του Braid έρχεται βάσει του τι αυτό κατάφερε έξω από το gameplay, σε συνάρτηση με αυτό. Τα έχουμε πει σε άλλα θέματα, αρκετές φορές, δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβανόμαστε, ούτε να το κουράζουμε.
              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
              Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Originally posted by Evans View Post
                Μα είναι αστείο αυτό που κάνεις, παραθέτεις ένα link που σίγουρα δεν ενδιαφέρει κανέναν και μέσω του οποίου θέλεις να μας αποδείξεις ότι ένα παιχνίδι που μας άρεσε τόσο πολύ δεν αξίζει τις κριτικές που έχει πάρει. Εντάξει, ούτε καν αστείο, γελοίο είναι.
                Πιστεύεις ότι με προσβολές θα μου αφαιρέσεις το δικαίωμα κριτικής ή γνώμης; Δεν πρόκειται μην προσπαθείς άλλο. Αν είχες λίγο ανοικτό το μυαλό σου πάνω στο θέμα (o icycalm θα έλεγε οτι δεν έχεις μυαλό), θα καταλάβαινες ότι σε ένα review ή στην συζήτηση γύρω από ένα review, δεν έχει σημασία τι σου αρέσει (κανείς δεν νοιάζεται τι αρέσει στον Evans, είναι δικαωμά σου), ΑΛΛΑ το τι είναι πραγματικά το παιχνίδι και επίσης τι προσφέρει το review.

Maxim you are the man. Δεν μπορούν να σου εξηγήσουν τίποτα από αυτά που ζητάς. Μην περιμένεις. Δεν είναι τυχαίο το ότι όλα τα review του παιχνιδιού μοιάζουν τόσο πολύ και εστιάζουν σε άσχετα με gaming θέματα.
                Επίσης καλό είναι να μας πούν όλοι αυτοί που θεωρούν το Braid καλό, τι καλύτερο έχει από όσα άλλα puzzle platformers έχουν κυκλοφορήσει. Γιατί όταν κρίνεις κάτι, το κάνεις πάντα με μια βάση, ένα σημείο αναφοράς, τα πάντα είναι σχετικά κ.λ.π. Αν είναι one of a kind τότε επιτρέψτε και σε όσους δεν άρεσε το παιχνίδι να το θεωρούν μούφα, με την ίδια ευκολία που εσείς το θεωρείτε αριστούργημα.

Ξέρετε τι μου θυμίζει η εκθείαση του Braid; Κάτι ψευτοκουλτουριάρηδες που εκθειάζουν κάθε βαρετό ή απαράδεκτο δημιούργημα κάθε τυχάρπαστου Μαέβιους Παχατουρίδη, όπου όλος ο κόσμος βλέπει τα βασικά του προβλήματα και αυτοί τα αγνοούν με την δικαιολογία ότι "υπάρχουν βαθύτερα νοήματα". Για γέλια δηλαδή...

Το Braid μπορεί να είναι τελικά ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά σίγουρα δεν είναι αριστούργημα του χώρου.
                Insert Coin

Comment

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ
                  Τελικα μονο εγω τσεκαρα το link του Jedah μεχρι το τελος, λιγο προχειρα βεβαια.

Ρε τι εγραψες στο προτελευταιο post.
                  Originally posted by Jedah
                  Braid=Bad Mario Clone with "artistic" style.
                  Σορρυ αλλα αυτο εμεις οι εξπερτ του ειδους το λεμε flaming trolling και ειναι super effective στη μαζα. Εχω κανει διατριβη πανω στο trolling.

Κοιτα οπως ξαναπα για μενα δεν ειναι ουτε το απολυτο παιχνιδι, ουτε ξεχωριζει μεσα στο χαος των αλλων ουτε τιποτα. Ειναι εξαιρετικο γι αυτο που ειναι. Αλλα ρε φιλε Mario clone ΔΕΝ ειναι.

Originally posted by Jedah View Post
                  Ξέρετε τι μου θυμίζει η εκθείαση του Braid; Κάτι ψευτοκουλτουριάρηδες που εκθειάζουν κάθε βαρετό ή απαράδεκτο δημιούργημα κάθε τυχάρπαστου Μαέβιους Παχατουρίδη, όπου όλος ο κόσμος βλέπει τα βασικά του προβλήματα και αυτοί τα αγνοούν με την δικαιολογία ότι "υπάρχουν βαθύτερα νοήματα". Για γέλια δηλαδή...
                  Θα ειχες δικιο αν ηταν βαρετο game αλλα δεν ειναι. Εμενα για το gameplay του μ'αρεσε καταρχην κι επειτα για σεναρια, νοηματα, παραλληλισμους κλπ. Αλλωστε ασχετα απο το τι λεει καθε ειδημων σε πολυ λιγοτερους θα αρεσε αμα το gameplay ηταν μαπα.
                  Do a barrel roll!

Comment

Ναι έχεις δίκιο δεν είναι platformer καθαρό, πρέπει να συγκρίνεται μόνο με puzzle platformers. Είχε και δεύτερη σελίδα.
                    Insert Coin

Comment

Όταν ακούς κάποιον να αναφέρεται έτσι ακριβώς για ένα παιχνίδι, καταλαβαίνεις αμέσως ότι το παιχνίδι έχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα.

Συμφωνώ.
                      Το demo είχε, τουλάχιστον κατα τη γνώμη μου σοβαρότατα προβλήματα. Παίδες, κάθε λίγο και λιγάκι εμφανιζόταν ένας δεινόσαυρος και μου έλεγε πως πρέπει να αγοράσω το παιχνίδι ώστε να το συνεχίσω. Αυτό είναι στ'αλήθεια εκνευριστικό, διότι πραγματικά σας μιλάω, εάν δεν υπήρχε αυτό το glitch θα συνέχιζα να το παίζω μέχρι να το τερματίσω, διότι στ'αλήθεια είναι ένα πραγματικά διασκεδαστικό και πανέξυπνο παιχνίδι που αιχμαλωτίζει φαντασία κια συναίσθημα, αλλά κατα βάθος έχει σοβαρότατα προβλήματα.
                      Επίσης ήταν πολύ μικρό. Μόνο δύο κόσμοι, και ο δεύτερος με το ζόρι έφτανε τις 1-2 οθόνες. Μετά εμφανίστηκε πάλι ο δεινόσαυρος και με ξαπόστειλε.
                      Και όχι μόνο αυτό αλλά έχει και σοβαρά προβλήματα έλλειψης πρωτοτυπίας. Ρε τι ξεδιάντροπη, τι απροκάλυπτη, τι εξόφθαλμη αντιγραφή απο το Super Mario Bros. Σε σημείο που αντέγραφαν διαλόγους. "I am sorry but the princess is in another castle", και τα λοιπά.

Originally posted by chatbox
                      <Jedah>
                      Braid sucks ballz

Θεωρώ οτι υπερβάλλεις.

Comment

Originally posted by Jedah View Post
                        1) Δεν μπορούν να σου εξηγήσουν τίποτα από αυτά που ζητάς. Μην περιμένεις.

2) Δεν είναι τυχαίο το ότι όλα τα review του παιχνιδιού μοιάζουν τόσο πολύ και εστιάζουν σε άσχετα με gaming θέματα.

3) Επίσης καλό είναι να μας πούν όλοι αυτοί που θεωρούν το Braid καλό, τι καλύτερο έχει από όσα άλλα puzzle platformers έχουν κυκλοφορήσει. Γιατί όταν κρίνεις κάτι, το κάνεις πάντα με μια βάση, ένα σημείο αναφοράς, τα πάντα είναι σχετικά κ.λ.π. Αν είναι one of a kind τότε επιτρέψτε και σε όσους δεν άρεσε το παιχνίδι να το θεωρούν μούφα, με την ίδια ευκολία που εσείς το θεωρείτε αριστούργημα.
                        1) Να προσπαθήσω?

" Kai telos an pragmati eixe kati to theiko afto to game ti akrivos einai afto?"

Το ότι ένας τόσο απλός μηχανισμός όπως το να πηδάς σε χελωνίτσες και να κάνεις time rewind χρησιμοποιείται με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους ΜΕΣΑ στο παιχνίδι. Στους 5 κόσμους του παιχνιδιού υπάρχουν 5 διαφορετικοί και στον τελευταίο το παιχνίδι αντιστρέφει όλη την οπτική σου. Ε, εγώ προσωπικά δεν ξέρω πολλά παιχνίδια που κάτι τόσο απλό και τετριμμένο να το έχουν δουλέψει τόσο πολύ και δίνουν τόσες παραλλαγές του.

2) Αυτό πηγαίνει και στο δικό μου review? Πέρα από την πλάκα, θα ήθελα να μου πεις τι στραβό του βρίσκεις, πέρα από το ότι αναφέρεται σε παιχνίδι που δεν εκτιμάς.

3) Εγώ σου επιτρέπω ό,τι θες (εδώ σου επιτρέπω να μην έχεις παίξει ακόμα Gothic 3 και να μην έχεις τερματίσει το Bloodlines ), αλλά θα ήθελα πραγματικά να ξέρω με ποιά άλλα puzzle platformers θα μπορούσα να συγκρίνω το Braid από άποψη ποιότητας.

Και κάτι άλλο. Το ότι μιλάμε για φιλοσοφικές προεκτάσεις και άλλα τέτοια φαιδρά ή υπαρκτά, δεν οφείλεται στο ότι προσπαθούμε να προβάλλουμε με το ζόρι κάτι τέτοιο στο παιχνίδι. Οφείλεται το ότι το ίδιο το Βraid προσπαθεί να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο, με τον τρόπο που εγώ τουλάχιστον περιέγραψα και αντιλαμβάνομαι. Όπως δεν είναι άσχετο το να μιλάμε πχ για το θέμα της επιλογής στο Deus Ex (τόσο σε επίπεδο συνεπειών και gameplay τόσο σε επίπεδο σεναριακής νοοτροπίας και λογικής) από τη στιγμή που το ίδιο το παιχνίδι δηλώνει ευθάρσως ότι έχει αυτό το στόχο, έτσι δεν είναι άσχετο να μιλάμε σε τέτοιο επίπεδο και για το Braid. Κάποιοι μπορεί να το θεωρείτε αυτό άσχετο και εξωγενές, κάποιοι άλλοι το ακριβώς αντίθετο. Προσωπικά, αν έβλεπα πως το παιχνίδι το χρησιμοποιεί όλο αυτό σα γαρνιτούρα, δε θα το λάμβανα καθόλου υπ'όψιν μου πέρα από μια ευχάριστη πινελιά. Αν έβλεπα ότι όντως είναι στόχος του, νιώθω υποχρεωμένος να το συμπεριλάβω. Με άλλα λόγια, όπως το να μιλήσω για την ανθρωπιά του Battlefield είναι τραγελαφικό, έτσι πρέπει να κρίνω και το braid για αυτό που δηλώνει ότι προσπαθεί να πετύχει.
                        Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Τίτε μου επειδή είσαι θεούλης και σου αξίζει να φοράς εμφάνιση Manowar, επιφυλλάσομαι να σου απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σου, αναλυτικά. Μια γρήγορη σύνοψη γιατί με πέτυχες σε installation του Forza 3:

1) Θεμιτό, αλλά και πάλι δείχνει να χωλαίνει επειδή δεν το συγκρίνεις με κάτι ανάλογο, ένα σημείο αναφοράς. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, ούτε συναρπαστικό, οπότε μένω στο ότι πιστεύεις ότι έχει καλή υλοποίηση.

2) Το δικό σου έχει την διαφορά ότι προσπαθεί να μιλήσει και για το παιχνίδι αυτό καθεαυτό. Θα μπορούσε όμως να είναι μικρότερο και να κόψει βαθμό και από κανα αρνητικό. Αν δεν βρήκες αρνητικά τότε οι όσοι έχουν βρεί είναι παλιοψεύτες ή ο βαθμός σου είναι λάθος.

3) Αυτό είναι σαν να παραδέχεσαι ότι δεν έχεις σημείο αναφοράς. Δεν γίνεται να κρίνεις κάτι αυθαίρετα, βγαλμένο από κάθε είδους σύγκριση και αναφορά. Αν θές να σου προτείνω κάποια Puzzle Platformers ορίστε (με την βοήθεια και του DjSolid γιατί δεν είναι και το αγαπημένο μου είδος):

Lost Vikings
                          Flashback
                          BlackThorne
                          Mario vs Donkey Kong
                          Exit 1 & 2
                          Abe's Odyssey/Exodus
                          Insert Coin

Comment

Άλλο πράγμα τα Oddworld, Out of this World, Blackthrone, Heart of the Alien, Flashback και τα συναφή Prince of Persia clones κι άλλο το Braid. Η λογική είναι πολύ διαφορετική. Από τα προαναφερθέντα, μόνο τα Lost Vikings και το Mario vs Donkey Kong θα έλεγα ότι υπάγονται σ’ αυτό που παραδοσιακά εξέφραζαν τα puzzle/platforms. Πιο κλασικά puzzle/platforms είναι το Klonoa του GBA, τα Wario και κυρίως, το Fantastic Dizzy (όταν έπαιζα Braid μου ήρθε φλασιά από τον συγκεκριμένο τίτλο).

Και πάλι όμως, η σύγκριση μεταξύ του Braid και του Fantastic Dizzy πχ, αρχίζει και τελειώνει στο γεγονός ότι αμφότερα είναι puzzle/platform. Η πρόσφορα και η ουσία του Braid, ξεφεύγει από τον απλό ποιοτικό συνδυασμό του platform με το puzzle.
                            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Δεν είναι Prince of Persia clones γιατί έχουν πιο πολύ βάρος στα Puzzles από ότι τα πρώτα Prince of Persia.
                              Insert Coin

Comment

Ρε παιδια αντι να ρωτατε τι το τοσο φοβερο εχει το Braid και ολοι το θεοποιουν σαν να ειναι ''η αποκαλυψη των videogames'', γιατι δεν κανετε τον κοπο να το παιξετε ετσι ωστε να μιλαμε σε μια πιο σοβαρη βαση; Ουτε τοσο μεγαλο ειναι για να πειτε εχασα την ωρα μου, ουτε τοσο ακριβο (τρεις καφεδες λιγοτεροι στην τελικη).

Ο titus εγραψε μερικα πολυ σωστα πραγματα σε οτι αφορα το τι αποκομιζει κανεις απο το gameplay (πολυ καλο το review). Jedah θα πω το απλα, ειχα διαβασει διαφορες αποψεις και πολλα απο τα κειμενα που ειχαν γραψει τα παιδια μεσα στο g.o. ωστοσο τιποτα δεν ηταν ικανο να με κανει να δω και να καταλαβω αυτα που βιωσα παιζοντας τον τιτλο. Γι'αυτο και δε θεωρω επιχειρημα το οτι ο αλλος δεν μπορει να σου δωσει περιγραφικα τους λογους που εμεινε τοσο εντυπωσιασμενος και μαλιστα κατω απο τις νορμες που εχουμε συνηθισει να κρινουμε τα παιχνιδια (ειδικα στην περιπτωση του Braid)...παραλληλα (για να το πω και αυτο) θεωρω τις οποιες συγκρισεις με αλλους τιτλους τελειως ατοπες ειλικρινα.. Αν με ρωταγαν να πω κατι για το παιχνιδι, σιγουρα θα απαντουσα πως ειναι μια απο τις πολυ λιγες εμπειριες (ισως η μονη σε τετοιο βαθμο) που το μονο μεσο που μπορει να την αποδοσει (απο οποιαδηποτε πλευρα -ηχος, εικονα, σεναριο, περιεχομενο δομημενα και ταυτισμενα με αυτο που ονομαζουμε gameplay-) ειναι τα videogames...Και αυτο ειναι πολυ σημαντικο.

Παιξτε το παιχνιδι.

Comment

Working...
                                X