Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γενική συζήτηση περί Zelda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Νομίζω ότι παρεξηγήθηκε το τελευταίο post του travis. Αυτό που θέλει να πει είναι ότι, ανεξάρτητα από την ποιότητα του αφιερώματος (αντικειμενικά είναι άρτιο), του λείπει η ψυχή. Μένεις σε αντικειμενικά γεγονότα, σε πράγματα που διάβασες και σε γνώσεις που σου δόθηκαν μέσω της μελέτης. Αν είχες τερματίσει πολλά Zelda θα έγραφες ένα άρθρο με παρόμοιο στυλ, δηλαδή αναφορά σε ιστορικά γεγονότα κτλ, αλλά με διαφορετικό ύφος. Αυτό το ύφος αναζητάει ο travis και δεν το βρίσκει, ένα ύφος που θα προσέδιδε το κάτι παραπάνω στο αφιέρωμα. Δε βρίσκω κάτι αρνητικό σε αυτό που λέει, νομίζω μάλιστα ότι αστειεύεται στην αρχή με την αναφορά σε ορθογραφικά λάθη, χλευάζει πιο συγκεκριμένα την προηγούμενή του στάση.Αν κάνω λάθος, kick me. Είναι αυτό που λέει και ο Raphael:

απλά θα ήταν πιο μεστό και φροντισμένο αν είχες παίξει τα παιχνίδια πρώτα, ή κάποια απο τα σημαντικότερα. Αν τα είχες ολοκληρώσει εννοώ.

Και με αυτό συμφωνώ 101%. Τα The Legend of Zelda είναι παιχνίδια που μπορείς να πεις ότι γνωρίζεις για αυτά και να τα κρίνεις μόνο εαν τα έχεις τερματίσει. Με αυτήν τη βασική έλλειψη, ένα αφιέρωμα, ανεξαρτήτως του περιεχομένου του που διέπεται από μία αντικειμενικότητα, δεν έχει το ύφος που σε κάθε κείμενο είναι απαραίτητο, ώστε να ξεχωρίσει και να κάνει μεγαλύτερη αίσθηση. Είμαι κι εγώ μέσα σε αυτούς, για να μην πάει η επίθεση μόνο στον travis, που θα ήθελαν αυτό το κάτι παραπάνω. Κι εγώ έχω αυτό το παράπονο, το κείμενο σου δε ξεχωρίζει από τα κείμενα της Wikipedia που είναι αυστηρή και πολλές φορές αδιάφορη αναφορά ιστορικών στοιχείων. Ενδιαφέροντα στοιχεία μεν, αλλά κάτι λείπει... Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, φαίνεται ότι δεν ξέρεις για πολλά από τα παιχνίδια που μιλάς και φαίνεται ότι τα στοιχεία τα έχεις συλλέξει από κάπου, είτε αυτό είναι καλό είτε κακό (εμένα δε με ενδιαφέρει).

Αυτά και ελπίζω να μην τα πάρεις σαν προσωπική επίθεση.

Comment

• Νομίζω ότι παρεξηγήθηκε το τελευταίο post του travis. Αυτό που θέλει να πει είναι ότι, ανεξάρτητα από την ποιότητα του αφιερώματος (αντικειμενικά είναι άρτιο), του λείπει η ψυχή.

Σίγουρα αλλά υπογράμμισα πως δε κάνει παρατήρηση για σκοπό άλλο πέρα του να εκνευρίσει και να προκαλέσει.

Δεν ειχα σκοπο να κανω αναλυση του lore του Zelda, θελει βιβλιο να γραψω για αυτο, οχι αρθρο. Σκοπος μου ηταν ενα αφιερωμα περιεκτικο, το οποιο να καταφερνει να δινει σαφη εντυπωση για την σειρα και το τι πρεσβευει για την βιομηχανια.

Πράγματι, αλλά ολοκληρώνοντας τα παιχνίδια και αφήνοντας να περάσει λίγος καιρός θα είχες αποκτήσει αυτό το κάτι που μπορούσε να κάνει το άρθρο σου διαφορετικό, καλύτερο.

Comment

• Καθενας εχει την αποψη του Evans. Η διαφορα ειναι πως την δικια του την σεβομαι πολυ περισσοτερο διοτι δεν καταφευγεις σε χαρακτηρισμους και ειρωνια, αλλα καλοπροαίρετα αποτυπωνεις την αποψη σου. Οποτε η "επιθεση" οπως την λες δεν μπορει ποτε να αφορα κι εσενα. Δε θα μπορουσα ποτε ομως να σεβαστω την "κριτικη" καποιου ο οποιος ξεκιναει να την ασκει επανω μου με χαρακτηρισμους, υβρεις και ειρωνια. Και ειλικρινα απορω και λιγο με την σταση σου, διοτι εσυ ειδικα με ξερεις και προσωπικα και γνωριζεις πολυ καλα εαν και κατα ποσο ισχυουν οι χαρακτηρισμοι που μου αποδωθηκαν.

Απο εκει και περα το υφος που ηθελα ηταν αυτο που απεδωσα. Οπως ειπα, δεν εκανα αναλυση και δεν προχωρησα σε πολλες λεπτομεριες. Ειναι ενα retrospective στην ουσια, και ως τετοιο θεωρω πως εχει περισσοτερη σημασια η ιστορικη αναφορα και η αποδοση της σημασιας της σειρας στην βιομηχανια παρα αυτο το "κατι παραπανω" που ζητας, κυριως διοτι το κειμενο δεν απευθυνεται στον ΓΝΩΣΤΗ οπως εσυ αλλα σε ενα μεγαλυτερο φασμα ανθρωπων οι οποιοι μπορει και να μην εχουν γνωρισει καν την σειρα.

Φυσικα το να μιλησουμε για νουμερα, ποιοι μπορει να ειναι αυτοι οι ανθρωποι τελος παντων και ποσοι διαβαζουν το κειμενο ειναι ασχετο.

EDIT: Rafa, δεν διαφωνω καθολου. Το γεγονος ομως οτι δεν ειμαι ο απολυτος guru του Zelda, δεν εχω τατουαζ στην πλατη την Triforce και δεν εχω ονομασει το παιδι μου Link δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειμαι ανικανος να αποδωσω την ιστορικη αξια της σειρας με μια μινι αναλυση καθε τιτλου ξεχωριστα. Μην τρελαθουμε τελειως. Το κειμενο εχει, οπως εξηγησα και παραπανω, ενα σαφη σκοπο. Μπορει να μην εχει αυτο το κατι παραπανω που θα ηθελαν καποιοι, αλλα αυτο δεν παει να πει οτι, επειδη δεν εχει αυτο το κατι παραπανω, το κειμενο ή το υφος ή το οτιδηποτε ειναι αυτοματα αχρηστο. Βεβαια κανω μεγαλη μαλακια που αναλυω και εξηγω σε τοσο μεγαλη εκταση αυτο το θεμα, νομιζα οτι ηταν προφανες. Απλα περναει μια αρνητικη εντυπωση την οποια προσωπικα δεν μπορω να δικαιολογησω.

Ah well, στο αφιερωμα για την ζωη της Peach θα ειμαι πιο συγκεντρωμενος (που ειναι αυτο το γα%$^^% το τηλεφωνο της $#%#$^ της πριγκιπισσας $#% το $#%^%....)
        :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• Το γεγονος ομως οτι δεν ειμαι ο απολυτος guru του Zelda, δεν εχω τατουαζ στην πλατη την Triforce και δεν εχω ονομασει το παιδι μου Link δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειμαι ανικανος να αποδωσω την ιστορικη αξια της σειρας με μια μινι αναλυση καθε τιτλου ξεχωριστα. Μην τρελαθουμε τελειως.

Σε βλέπω λίγο αναστατωμένο, χαλάρωσε, ό,τι λέει ο Evans το λέω και εγώ και με ό,τι πρόθεση μιλάει μιλαώ και εγώ. Κανείς δεν είπε οτι πρέπει να είσαι αυτό το πράγμα τέλος πάντων για να γράψεις αφιέρωμα. Δεν σου κάνω επίθεση, μου αρέσει το άρθρο σου (απ'όσο είδα, θα το κοιτάξω καλύτερα άλλη στιγμή σίγουρα) απλά παρατήρησα αυτό το συγκεκριμένο πράγμα που δεν είναι καθόλου κακό στο κάτω-κάτω, δεν είναι πως είναι κακό αλλά πως θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Μπορει να μην εχει αυτο το κατι παραπανω που θα ηθελαν καποιοι, αλλα αυτο δεν παει να πει οτι, επειδη δεν εχει αυτο το κατι παραπανω, το κειμενο ή το υφος ή το οτιδηποτε ειναι αυτοματα αχρηστο.

Ελπίζω να μην εννοείς εμένα γιατί η άποψή μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Comment

• Βεβαια κανω μεγαλη μαλακια που αναλυω και εξηγω σε τοσο μεγαλη εκταση αυτο το θεμα, νομιζα οτι ηταν προφανες
            Profanes einai.
            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
            Kindred, this blade and I.
            "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
            Greek Gaming Videos
            Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Originally posted by Raphael

Σε βλέπω λίγο αναστατωμένο, χαλάρωσε, ό,τι λέει ο Evans το λέω και εγώ και με ό,τι πρόθεση μιλάει μιλαώ και εγώ. Κανείς δεν είπε οτι πρέπει να είσαι αυτό το πράγμα τέλος πάντων για να γράψεις αφιέρωμα. Δεν σου κάνω επίθεση, μου αρέσει το άρθρο σου (απ'όσο είδα, θα το κοιτάξω καλύτερα άλλη στιγμή σίγουρα) απλά παρατήρησα αυτό το συγκεκριμένο πράγμα που δεν είναι καθόλου κακό στο κάτω-κάτω, δεν είναι πως είναι κακό αλλά πως θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Ελπίζω να μην εννοείς εμένα γιατί η άποψή μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Οχι ειμαι μια χαρα coooooool. Απλως δεν θελω να υπαρχει μια αρνητικη εντυπωση οτι "κοιτα τον μαλακα τον ασχετο που πηγε και εγραψε...":phil:

Και δεν ειμαι χαζος, ξερω ποτε μου κανουν επιθεση και ποτε μου λεν την γνωμη τους για να την σκεφτω...:rtfm:

Εχω αγχωθει τα μαλα....:pcaras:
              :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• Για να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα, παραθέτω το φοβερό main theme του παιχνιδιού.

Comment

• Το διάβασα και γω το αφιέρωμα. Αρκετά περιεκτικό και με κάποια πράγματα που δεν ήξερα. Παραέγραψες πολλά πάντως για τα Cdi παιχνίδια δεδομένου ότι κανείς δεν τα έχει παίξει.
                  Για λαθάκια τώρα είναι Koji Kondo όχι Konji και οι μάσκες στο Majora's δεν είναι μόνο από συγεκριμένες φυλές (μόνο 3).
                  Όσον αφορά αυτό που είπε ο Evans πιστεύω πως εννοούσε να έχεις ένα πιο προσωπικό ύφος. Αλλά ντάξει κι έτσι όπως είναι λειτουργεί μια χαρά απλά ίσως του έδινε το κάτι παραπάνω.
                  Originally posted by Squall Leonhart
                  I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                  Originally posted by 丹野
                  Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                  Originally posted by Ryu_gr
                  υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Άνοιξτο αμέσως!Σε αυτό θα φανεί και το βάθος που έχει η σειρά zelda πέρα από το προφανές σώσε τη zelda από τα χέρια του ganondorf παίρνοντας το triforce και με τη βοήθεια των sages.Δεν τα παίρνεις όλα στο πιάτο σαν άλλα games...
                    Nintendo I.D.: paixtis
                    3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

• Παντως, για το Zelda Adventure του CDi να πω οτι δεν ειναι δα και τοσο τραγικο σαν παιχνιδι κι αντιπροσωπευει ακριβως αυτο που προωθουσε η Philips για την κονσολα της εκεινη την περιοδο, Interactive system.

Επισης, πρακτικα το CDi ειναι ενα 16bit συστημα που σημαινει οτι δε μπορεις να εχεις τεραστιες απαιτησεις.

Τα σημαντικοτερα προβληματα αφορουν τον τομεα του χειρισμου που γενικα ηταν "ο καρκινος" του CDi..

Συμφωνω οτι γενικα τα παιχνιδια στην κονσολα αυτη δεν ηταν ανταξια του ονοματος της σειρας μα δεν ειναι και τοσο τραγικα οσο τα περιγραφουν πολλα ατομα (χειροτερο ever και λοιπα)

Και μεταξυ μας, 300.000 δολλαρια για καθε παιχνιδι βασει της αξιας του νομισματος τοτε..ε δεν ειναι και αμελητεο ποσο. Ουτε καν σημερα δεν ειναι λιγα...
                      " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

• -άκυρο ποστ σβήστε το -

Comment

• Egw pantws pistevw oti ta Zelda den exoun timeline (eniaio dhladh, giati merika paixnidia einai ontws synexeies).
                          Ektos ean exete oreksh gia thewries synomwsias tou Miyamoto
                          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                          Kindred, this blade and I.
                          "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                          Greek Gaming Videos
                          Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Με εξαίρεση το Link’s Awakening και, ίσως, τα Oracle, όλα συνδέονται μεταξύ τους, έστω και σε ομάδες.
                            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• Ground εγω ετσι θελω να τα βλεπω, χωρις timeline αλλα ειναι σαφες οτι περα απο τις συνεχειες υπαρχουν αναφορες αναμεσα σε καποιους τιτλους. Αλλα πραγματικα θεωρω μεγαλη ανοησια να προσπαθουν οι fans να καλυψουν τα κενα με αερολογιες.
                              Do a barrel roll!

Comment

• Originally posted by Ground_zero View Post
                                Ektos ean exete oreksh gia thewries synomwsias tou Miyamoto
                                Καλά ο miyamoto δεν ενδιαφέρεται και πολύ για το timeline της σειράς καθώς δεν είναι και υπεύθηνος για αυτό.Είχε κάνει και λάθος παλαιότερα όταν βγήκε το ocarina.Είχε δηλώσει ότι πρώτο είναι το ocarina,μετά τα δυο πρώτα zelda και τελευταίο το a link to the past με το link's awakening να τοποθετείται κάπου στη μέση όπως είχε πει.Αυτά διαψεύστηκαν αργότερα από τον Aonuma που είναι πλέον υπεύθυνος για τη σειρά.

Το ενδιαφέρον με τη σειρά zelda είναι στο split που υπέστει μετά το ocarina.Έχουμε το adult timeline(windwaker,phantom hourglass,spirit tracks) που είναι και το original και το child timeline(majora's mask,twilight princess).Aν αναλογιστούμε αυτά τα majora's mask και twilight princess είναι περισσότερο ως fillers στη σειρά.Ίσως και μερικά zelda που δεν είναι ξεκάθαρο που τοποθετούνται χρονικά.
                                Nintendo I.D.: paixtis
                                3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

Working...
                                X