Announcement

Collapse
No announcement yet.

Street Fighter IV

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Αρχιστε απ τις 11+ και οποτε μπορεσω θα παρω τη θεση οποιου βαρεθει.
    Που σαι Nick να βοηθησεις την κατασταση;

    Comment


    • Τι να κάνω ρε φίλε είμαι δρακουλιάρης- μετά τα μεσάνυχτα. Μπορεί να μπω σε καμμιά ώρα. Βλέπεις έπαιζα αρκετά το απόγευμα και ακόμη ακούω το made in usa στο κεφάλι μου xD
      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

      Comment


      • θα μπω και εγώ κάποια στιγμή. Βέβαια το επίπεδο μου είναι πολύ χαμηλό ακόμα...

        Comment


        • Λοιπόν λέμε για 11 πρπ( ισχύει και εδώ το ακαδημαϊκό τέταρτο :bleh
          Μέχρι στιγμής είμαστε

          Xeno
          Burai Fighter
          Ferryman
          sub zero

          Όσοι πιστοί, προσέλθετε .
          «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

          Comment


          • οχι πως θα μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί lol αλλά ok...

            sub-zero μην ανησυχείς για το επίπεδο, εγώ είμαι noob με όλη τη σημασία της λέξης (μου κάνουν special και πηδάω προς το μέρος του αντιπάλου για να τον διευκολύνω) και γενικά παίζουμε πιστεύω όλοι για το φιλικό της υπόθεσης και για να γίνουμε και καλύτεροι.

            Comment


            • Ferry/Burai ηδη ξεκινησαν, σε λιγο θα κανω κι εγω θεαματικη εισοδο.
              Παντως θα μετραγε και κανενα lobby στο sf2 να νιωσουμε πως παιζουμε ολοι μαζι και ας ειναι sf2 και οχι 4..

              Comment


              • LOL... Το stick δε με θέλει καθόλου... Λες και παίζω με αδάμαστο άλογο είναι. Τις μάζεψα κανονικά από Ferryman( ρε man δε μας τα πες αυτά για τη Rose) Στο τέλος έκανα ένα switch σε pad μπας και το σώσω...

                Κάνω ένα break και θα μπω σε λίγο. ;)
                «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                Comment


                • Πω ρε καλη φαση.
                  Γενικα βλεπω λαο και εκτος GO.. πολλοι νεοι στο ειδος αρχισαν να μπαινουν στο Greekdojo με αφορμη το SF4 και επαιξα σημερα μ ενα παιδι που μπηκε απλα αναζητωντας αντιπαλους και παροτι εχει ακομα πολλα να μαθει βλεπω ορεξη χαρη στο κλιμα που εχει αναπτυχθει (online, meetings κτλ).

                  Αφου τελειωσαμε επαιξα με Ferryman 10 ματσακια χοντρικα και μπορω να πω πως μεσα σε 1 μερα αλλαξε τελειως playstyle κανοντας ενα πολυ μεγαλο αλμα.
                  Οπως συζητουσαμε τωρα η διαφορα εγκειται στην αντιληψη των ορων spacing, poking, mix-ups anti-airs και footsies (οκ δεν τα παμε ακριβως ετσι ).

                  To spacing εκανε τη διαφορα παιζοντας Vega γιατι ειναι πολυ σημαντικο να μενεις πισω και να κρατας αποστασεις και να μην ορμας χυμα στον αντιπαλο σου κατι που συνηθως σου βγαινει σε κακο. Ο ελεγχος του χωρου ειναι το Α και το Ω στα παιχνιδια αυτα γιατι αν ξερεις που φτανουν οι επιθεσεις σου, αλλα και οι επιθεσεις του αντιπαλου, πλησιαζεις οσο πρεπει και πιεζεις αναγκαζοντας τον αντιπαλο να κανει λαθος. Κλασικο πραγμα που κανω εγω με Ryu ας πουμε ειναι να κολλαω τον αντιπαλο στη γωνια, να τραβιεμαι λιγο πισω, να σκαω 2 hadoken στο καπακι γιατι ξερω πως ο αλλος θα πηδηξει για να φυγει μετα απο αυτο και συνηθως οντως πηδαει. Εκει πεφτει shoryuken σε ultra και οκ, γεια σας.

                  Το poking εχει να κανει με το να βαρας τον αλλον απο σχετικα μεγαλη αποσταση οπου ο,τι και αν κανεις εισαι safe. Δε στοιχιζει τιποτα, εκτος αν ο αλλος εχει ετοιμο focus attack, αλλα οκ αυτο ειναι σπανιο εκτος αν κανετε spam τα pokes σας.

                  Τα mix ups ειναι ο ορισμος του mind game. Jump in, jab, jab, jab, special move τη μια φορα. Την επομενη πας για jump in, jab, jab THROW. Μια ετσι, μια αλλιως δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το να μπερδευεις τον αντιπαλο σου. Επισης walk ή dash σε throw ειναι μια χαρα επιλογη και empty jump (αλμα χωρις επιθεση) σε throw μπορει να πιασει ποτε ποτε.

                  Anti-air ειναι η επιθεση που πρεπει να χει κανεις κατα νου οταν ο αλλος ορμαει πανω του με αλμα. Ο Vega εχει το flip kick ας πουμε και το standing HK. Απλα κι ωραια τον ξελασπωνουν μια χαρα.

                  Footsies (φουτσες μπλε) αποτελουν τις απλες επιθεσεις (οχι specials/ultras/supers κτλ) και οπως μου λεγε ο Ferry καταλαβε την αξια τους. Δε χρειαζονται συνεχεια special κινησεις σωνει και καλα.. τα jabs, τα crouching light kicks και τα medium attacks μια χαρα δουλεια κανουν για να κανετε ζημια. Το spamαρισμα των specials δεν οδηγει πουθενα.

                  Τελος να προσθεσω την αξια 2 ακομα πραγματων.
                  Crossups, δηλαδη να πηδας πανω απ τον αντιπαλο και να τον βαρας στην πλατη (αν μπορω να το πω) δηλαδη τον αναγκαζεις να αλλαξει την πλευρα απ την οποια αμυνεται. Ο Ryu ας πουμε το κανει με σωστο spacing και jumping mk. Μετα ακολουθειτε με οποιοδηποτε combo.
                  Τελος ποτε μην κανετε ultra στην ψυχρα. 1 φορα θα πιασει αλλα 10 8α μεινετε ανοιχτοι σε οτιδηποτε.

                  Το παρακανα με την αναλυση (:phil, αλλα χαρηκα που ειδα βελτιωση μεσα σε 1-2 μερες απ τον Ferry ο οποιος ειδε βιντεακια, πηρε ιδεες και τις εφαρμοσε χωρις να παιζει συνθετα, αλλα απλα σωστα.

                  Keep it up (αυτο παει σε οσους ψηνονται), εγω θα ειμαι εδω τριγυρω για καιρο ακομα.

                  Comment


                  • Τώρα βρήκε να χαλάσει η μλκια;Που με ψήσατε να μπω live (ξέρω έχει καταντήσει ανέκδοτο αλλά τελπάν απλά το λέω).Όταν έρθει η κονσόλα μην κάνετε καμιά στραβή και σταματήσετε να παίζετε.
                    Carpe diem

                    Comment


                    • Originally posted by Burai_Fighter View Post
                      LOL... Το stick δε με θέλει καθόλου... Λες και παίζω με αδάμαστο άλογο είναι.
                      Είμαι θηριοδαμαστής. Το πουλάς;
                      Insert Coin

                      Comment


                      • Εμ i'll have to pass... Λόγω υποχρεώσεων σχολής δεν μπορούσα να ασχοληθώ όσο ήθελα. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι κάπως noob με stick.

                        Btw χάρηκα γιο απόψε. Έπαιξα με stick κάποια ματσάκια με τον sub. Υπήρχε lag δυστυχώς αλλά οκ. Έχεις βελτιωθεί αρκετά imo. Απλά πρόσεξε λίγο την άμυνα σε κοντινές αποστάσεις( ξέρω είναι και το lag που δε βοηθά) και κυρίως μην πετάς ultra από απόσταση με τον ryu. Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.
                        «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                        Comment


                        • Έπαιξα κι εγώ σήμερα για πρώτη φορά κάποια μαζεμένα ματσάκια.
                          Για αρχή 8 με τον burai. Αποτέλεσμα 2 νίκες και 6 ήττες. Βέβαια είμαι άξιος μπινελικώματος γιατί ο βλάκας δεν είχα κλείσει το Utorrent, η πλάκα ήταν πως ήμουν σίγουρος ότι το είχα κάνει. Λόγω Lag δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο τα όσαν έγιναν. Εκεί που μου άρεσε ήταν όταν πήρα καταλάθος Abel (πέρα από ryu τους άλλους δεν τους έχω αγγίξει) και παίζοντας απλά πατώντας κουμπιά παρολίγο να κερδίσω κιόλας.
                          Μετα ακολούθησαν άλλα 11 παιχνίδια με ferry. Αποτέλεσμα 4 νίκες 7 ήττες. Ο vega και στο turbo με δυσκόλευε πολύ να μπω στην λογική αντιμετώπισης του οπότε ειδικά στο πρώτο τις έφαγα για τα καλά. Μετά έπαιξα κάπως πιο έξυπνα και ισσορόπησα λίγο την κατασταση. Κατά κάποιο τρόπο θα έλεγα ότι το παιχνίδι είναι πολύ Button smashing όχι από την άποψη πως κάνω ότι να ναι, αλλά μέσα στην ένταση του παιχνιδιού πολλές φορές οι κινήσεις μου βγαίνουν με την δεύτερη ή και τρίτη προσπάθεια με αποτέλεσμα βέβαια οι αποτυχημένες να βγαίνουν ως "τρελλες" μπουνίες/κλωτσίες/άλματα. Ειδικά με τα shoryukens έχω ένα θεματάκι... Δεύτερο μειονέκτημα μου είναι ότι δεν μπορώ ουσιαστικά να χρησιμοποιήσω supers/ultras ,αυτό το ανέφερε και ο burai πριν. Τα περισσότερα φεύγουν στον αέρα γιατί δεν ξέρω τρόπους να "ανοίξω" τον αντίπαλο για να τα πετάξω μετά. Το μόνο που ξέρω είναι shoryuken σε super αλλά μέσα στο παιχνίδι μου φαίνεται αρκετά δύσκολο προς το παρόν και μου βγήκε μόνο 1-2 φορές. Στα παιχνίδια με τον ferry αυτή ήταν η μεγάλη μας διαφορά νομίζω. Όταν έβαλα στο ρεπερτόριο μου και ex κινησεις νομίζω βελτιώθηκα αρκετά.

                          *Το fightpad μάλλον δεν την πολυπαλεύει...
                          ** Το Gameswave ακόμα να μου στείλει το stick

                          Comment


                          • LOL!!
                            Αυτό με το utorrent το έχω πάθει κι εγώ. Αλλά υπαίτιος ήταν ο bro.

                            Αυτό που είπε ο Xeno περί normal moves είναι πολύ σωστό- βασικά όλα είναι σωστά. Δε χρειάζεται απαραίτητα special moves spamming για επιτυχία. Το παρατήρησες και με τον Abel, έναν παίκτη που ούτε εγώ γνωρίζω και δεν ήξερα τι να περιμένω. ;) Μην αγχωνεσαι όταν σε πιέζουν, κάτι βεβαια που όλοι παθαίνουμε. Έπαιζα το απόγευμα με τον Ken εναντίον ενός Ιάπωνα με Vega( HD remix) και αγχώθηκα τόσο πολύ και θολώσα που δεν έκανα ένα απλό antiair. Ένας τρόπος για εύκολη ultra με Ryu είναι lp shoryuken, FADC και μετά Ultra( οπότε τον πετυχαίνεις στον αέρα) Aπλά θέλει practice...

                            Για το θέμα του stick ρίξε ένα mail είναι εξυπηρετικότατοι. ;)
                            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                            Comment


                            • LOL!!
                              Αυτό με το utorrent το έχω πάθει κι εγώ. Αλλά υπαίτιος ήταν ο bro.
                              H πλάκα είναι οτι δεν μου πέρασε καν από το μυαλό σαν ενδεχόμενο γιατί γενικά λόγω οτε η γραμμή μου έχει πρόβλημα.

                              Μην αγχωνεσαι όταν σε πιέζουν, κάτι βεβαια που όλοι παθαίνουμε.
                              Δεν μιλάω για πίεση από τον αντίπαλο αλλά από την ροή του παιχνιδιού που απαιτεί και κάποιον συγχρονισμό και ταχύτητα. Αν σε αυτή την πίεση βάλεις και το fightpad που όπως είπες κι εσύ αποδείχθηκε κατώτερο των προσδοκιών...

                              Για το θέμα του stick ρίξε ένα mail είναι εξυπηρετικότατοι.
                              Έστειλα ήδη από το πρωί αλλά όλη την υπόλοιπη μέρα είχαν μπροστά τους και δεν μου απάντησαν. Ελπίζω να το στείλουν τώρα και να μην περιμένω να έχουν καινούρια παραλαβή. Η πλάκα είναι ότι η παραγγελία είχε γίνει μόλις λίγες ώρες μετά από εσάς.

                              Comment


                              • Παίξαμε σήμερα γύρω στις 11μιση με 1 πρπ, με Xeno. Πολύ καλά πήγαινε- εκτός από κάποια μικρά κολληματάκια μέσα-μέσα. Προφανώς δεν έχει νόημα να αναφέρω πόσες μελανιές έκανα. Το καλό είναι πως με Balrog αργά αλλά σταθερά λυνονται τα χέρια με το stick- εντάξει είχα να παίξω από το launch οπότε και τα λίγα που ήξερα τα ξέχασα.

                                Όπως και να έχει μια χαρά είναι στο online και πάει και καλά. Με local δε συγκρίνεται βέβαια :bleh:

                                Πάω να ξεκλειδώσω κανέναν- άντε ξανά μανα...

                                Έστειλα ήδη από το πρωί αλλά όλη την υπόλοιπη μέρα είχαν μπροστά τους και δεν μου απάντησαν. Ελπίζω να το στείλουν τώρα και να μην περιμένω να έχουν καινούρια παραλαβή. Η πλάκα είναι ότι η παραγγελία είχε γίνει μόλις λίγες ώρες μετά από εσάς
                                Για να απαντήσουν συνήθως παίρνει 24 ώρες, από προσωπικη μου εμπειρία. Έχε υπόψην σου- δεν ξέρω αν είχες ξαναεπικοινωνήσει μαζί τους- πως έχουν πολύ λίγα κομμάτια στη διαθεσή τους οπότε στις προπαραγγελίες μπορεί να μέτραγε και το λεπτό( βασικά έτσι μου είχαν απαντήσει σε ερωτησή μου πριν από ένα μήνα πρπ) Τι να πω, ελπίζω να πάνε όλα καλά και σύντομα να χαίρεσαι με το καινούριο stick. Μακράν το καλύτερο accessory από όσα κυκλοφορούν για SF 4.
                                «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

                                Comment

                                Working...
                                X